Digi24 - joi, 5 martie 2015 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • Când va fi următorul cutremur? Graficul ciclicității făcut de fostul ministru Nicolae Noica miercuri, 4 martie 2015, 22:38
  Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, a făcut o hartă a cutremurelor care au avut loc în România începând cu 4 martie (!) 1599 și până în prezent și a ajuns la concluzia că există o ciclicitate.
 • Emil Hurezeanu: „Ne-am concentrat în jurul poveștilor legate de mersul victorios al justiției și n-avem șosele, spitale mai bune” miercuri, 4 martie 2015, 21:52
  Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat în această seară un articol apărut în New York Times despre „mania anticorupție din România”. Articolul de opinie este scris de Patrick Basham, directorul Democracy Institute, o organizație de cercetare în domeniul politicilor publice. Acesta consideră că avântul luat de domeniul judiciar din România este pe cale să dea naștere unui abuz de putere și recomandă o comisie a adevărului, care să recunoască faptele rele din trecut, dar acestea să fie iertate.
 • Allview și Altom, firmele românești prezente la Congresul mondial al telefoniei mobile de la Barcelona miercuri, 4 martie 2015, 21:24
  Ca în fiecare an, România are un stand propriu la Congresul mondial al telefoniei mobile de la Barcelona. Au atras atenţia specialiştilor un roboţel creat de o firma din Cluj-Napoca, o aplicaţie pentru telefoanele doamnelor şi, bineînţeles, producătorii de telefoane din Braşov.
 • Frank Timiş pierde un uriaș zăcământ de fier din Sierra Leone miercuri, 4 martie 2015, 20:51
  Aventura lui Frank Timiş în Africa se propteşte într-un zid. Milionarul român a pierdut controlul asupra unuia dintre cele mai mari zăcăminte de fier din Africa. Motivul a fost neplata unor datorii de sute de milioane de dolari, asta după ce a fost acuzat că a scos o sumă uriaşă din companie şi a transferat-o la o altă firmă de-a sa din Cipru. Evident, fără ca ceilalţi acţionarii să ştie. E pe tiparul multor afaceri făcute de Frank Timiş. Anunţă mari descoperiri după care pierde.
 • Circ în Parlament pe tema interzicerii animalelor la circ miercuri, 4 martie 2015, 20:44
  Circ în Parlament. Senatorii s-au amuzat de propunerea unui coleg ce a scris un proiect de lege care interzice folosirea animalelor în spectacole de dresură. Mulţi au părut să creadă că leii şi elefanţii merg de plăcere în două picioare şi au luat în glumă explicaţiile despre chinurile prin care trec fiarele. În cele din urmă, propunerea a fost respinsă.
 • Oligarhii din spatele reformelor din Ucraina. Kievul înființează Agenţia pentru modernizarea țării miercuri, 4 martie 2015, 20:19
  Ucraina, denumită de propriul ministru de Finanţe „cea mai coruptă ţară de pe continent”, vrea să se reformeze total şi să liberalizeze puternic economia. Aşa că înfiinţează „Agenţia pentru modernizarea Ucrainei”, unde sunt chemaţi să vină cu idei de reforme personaje foarte cunoscute în politica europeană – foşti miniştri, comisari europeni, parlamentari şi ideologi de marcă. Ce e mai interesant este că acest comitet, de oameni deștepți, dar și scumpi, va fi plătit de oligarhii ucraineni. Sunt oameni cărora le convine un mediu obscur, plin de interese pentru că așa pot să se îmbogățească și mai tare. Însă nu prea au de ales. Alternativele sunt haosul sau subordonarea față de Kremlin, care are faliții ei: oligarhii ruși.
 • Companiile americane păstrează în paradisurile fiscale 2.100 de miliarde de dolari miercuri, 4 martie 2015, 20:08
  Companiile americane păstrează în străinătate 2.100 miliarde de dolari pentru a evita plata taxelor, iar anul trecut, opt dintre cele mai mari companii din sectorul tehnologiei au adăugat 69 miliarde de dolari la câștigurile lor offshore, relatează Bloomberg.
 • Două bombardiere ruseşti au perturbat traficul aerian irlandez miercuri, 4 martie 2015, 19:47
  Noi provocări ale Rusiei în spaţiul aerian european. Două bombardiere ruseşti au au zburat în apropierea coastelor Irlandei.
 • Cătălin Predoiu: PNL ia o decizie, în premieră, privind o finanțare transparentă miercuri, 4 martie 2015, 19:38
  Partidul Național Liberal a decis, în premieră, finanțarea transparentă, a spus Cătălin Predoiu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24. Conducerea liberalilor a stabilit contribuții lunare pentru fiecare filială judeţeană, pentru a permite achitarea eşalonată a datoriilor de campanie cumulate din 2005 încoace.
 • Sute de urși koala au fost eutanasiați în secret într-o regiune din Australia miercuri, 4 martie 2015, 19:12
  Aproape 700 de urși koala au fost uciși în zona Cape Otway din statul australian Victoria (vestul continentului), pe motiv că s-au înmulțit prea mult. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului din statul Victoria, care a precizat că eutanasierea în masă a avut loc în secret, în 2013 și 2014, în timpul precedentului guvern liberal, relatează ABC News Australia.
 • Aproape 400 de ghivece cu plante de canabis, descoperite în două locuinţe din Dâmboviţa şi Argeş miercuri, 4 martie 2015, 19:05
  Aproape 400 de ghivece în care erau cultivate plante de canabis au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în judeţele Dâmboviţa şi Argeş. Doi bărbaţi au fost reţinuţi, pe numele lor fiind formulate cereri de arestare preventivă.
 • Filialele PNL care nu plătesc cotizațiile riscă să aibă candidați impuși de la centru la alegerile parlamentare miercuri, 4 martie 2015, 18:11
  Liberalii trec la măsuri disperate, ca să îşi poată plăti datoriile de milioane de euro pe care le-au făcut în campaniile electorale. Filialele care nu plătesc cotizaţia la timp şi nu achită restanţele pot suporta pedepse dure. Candidaţii lor ar putea să lipsească de pe listele pentru alegerile parlamentare.
 • Klaus Iohannis a făcut vizita medicală anuală. Este apt pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei miercuri, 4 martie 2015, 18:07
  Administraţia Prezidenţială a anunţat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a efectuat analizele medicale anuale, iar medicii care l-au examinat au stabilit că e apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei.
 • GENERAȚIA X| Digi24. Poetul necunoscut în România, dar apreciat de italieni miercuri, 4 martie 2015, 17:57
  Un poet român, puţin cunoscut la noi, autor a şase cărţi, este foarte apreciat de italieni. Viorel Boldiş lucra ca redactor-şef la un ziar local şi, în momentul în care i s-a cerut să scrie ceva ce contravenea principiilor sale, a pus punct. A lăsat totul în urmă şi a luat viaţa de la capăt în Italia. Se întâmpla în 1995.
 • „The New York Times” publică un articol despre „mania anticorupţie a României” miercuri, 4 martie 2015, 17:37
  Cotidianul „The New York Times” publică miercuri un articol de opinie, sub semnătura Patrick Basham, care are un comentariu surprinzător la adresa evoluțiilor din ultima vreme din lupta anticorupție în România. Autorul consideră că avântul luat de domeniul judiciar din România este pe cale să dea naștere unui abuz de putere și recomandă o comisie a adevărului, care să recunoască faptele rele din trecut, dar acestea să fie iertate, iar viitorii pași greșiți să fie judecați pe baze noi, nepartinice.
 • Peste 200 de români, înșelați cu tigăi contrafăcute de către un magazin online miercuri, 4 martie 2015, 17:28
  Scandal cu produse contrafăcute. Sute de români au comandat pe un site tigăi, farfurii sau electrocasnice cu nume asemănător unui brand ce apare des la televiziune. Când au constatat lipsa de calitate a produselor, au cerut banii înapoi. Dar au primit ameninţări. Clienţii s-au plâns că au fost înșelaţi, iar Poliţia a luat firma la control. Prejudiciul estimat ajunge la un milion și jumătate de lei.
 • REPORTAJ. Rămăşiţele industriei grele din România. Fabrica ținută în viață de piesele-gigant miercuri, 4 martie 2015, 17:18
  Platformele industriale ale Capitalei s-au transformat, rând pe rând, în mall-uri şi centre comerciale. Ultima fabrică mare din Bucureşti – fosta Griviţa Roşie, azi Griro – este ţinută în viaţă de transporturile agabaritice care se asamblează aici. Urmăriţi un reportaj despre rămăşiţele industriei grele din România sau despre ce a scăpat neacaparat de rechinii imobiliari.
 • Statul Islamic consideră legală practica prelevării organelor celor care nu sunt musulmani, „indiferent dacă sunt vii sau morţi” miercuri, 4 martie 2015, 17:14
  Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Siria pare să confirme acuzaţiile privind traficul de organe, organzaţia islamistă argumentând că această practică este permisă pentru salvarea vieţilor musulmanilor.
 • Soia, produsul-vedetă în post. Avertismentul specialiștilor miercuri, 4 martie 2015, 16:41
  Soia intră în topul produselor a căror vânzare creşte spectaculos înaintea postului Paştelui. Aproape că se dublează faţă de restul anului, spun comercianţii. Însă specialiştii în nutriţie vin şi cu avertismente. Aveţi grijă ce produse alegeţi, deoarece unele pot conţine soia modificată genetic.
 • TAROM a rămas fără Consiliu de Administrație pentru a treia oară în doi ani miercuri, 4 martie 2015, 16:34
  Consiliul de Administraţie al TAROM şi-a dat demisia în această dimineaţă. Este pentru a treia oară în ultimii doi ani când Consiliul de Administraţie al TAROM se schimbă total sau parţial. În tot acest timp, numai directorul general Christian Heinzmann a reuşit să îşi menţină funcţia, însă au apărut informaţii conform cărora noul consiliu ar urma să preia o parte din atribuţiile belgianului. În ultimii ani nu a existat schimbare de ministru al Transporturilor care să nu declanşeze şi o schimbare a conducerii TAROM. Asta deşi compania aeriană de stat are, teoretic, un management privat. Noua componenţă a Consiliului de Administraţie încă nu a fost făcută publică. La ora 14:00 a început o şedinţă-maraton la care participă reprezentanţii companiei şi cei ai Ministerului Transporturilor.


Comments are closed.