Digi24 - joi, 30 iulie 2015 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • Ștefan cel Mare, acoperit de buruieni miercuri, 29 iulie 2015, 15:13
  Simbolul oraşului Suceava, statuia lui Ştefan Cel Mare de la Cetatea de Scaun, e în continuă degradare. Mai multe plăci care acopereau soclul au căzut, iar buruienile pun încet, încet stăpânire pe monument. Acesta este deja este un pericol pentru cei care trec prin zonă, iar autorităţile abia acum caută bani pentru reparaţii, când au văzut cât de degradată este statuia.
 • „Elefantul arab” salvează fabrica Vulcan miercuri, 29 iulie 2015, 14:56
  De pe poarta fabricii Vulcan din Bucureşti va ieşi… „Elefantul arab”. Aşa se numeşte cel mai puternic utilaj petrolier produs vreodată în România şi care va fi cumpărat de petroliştii din Golful Persic. Acolo va extrage petrol într-o zi cât reuşesc să foreze mai mult de 100 de sonde în România. În cinci ani, fabrica Vulcan va trimite in Orientul Mijlocul 200 de astfel de utilaje, un contract văzut ca un colac de salvare pentru întreprindere.
 • Aglomerație la unele facultăți, pustiu la altele miercuri, 29 iulie 2015, 14:55
  La Galati nu prea sunt locuri de muncă pentru absolvenți de facultate mai ales și nu e de mirare că nici facultățile nu mai au căutare în orașul de pe Dunăre. În schimb, la Cluj se vede că orașul e populat de multe firme din IT. La facultatea care pregătește specialiști IT se cere chiar o suplimentare a locurilor.
 • Ce profit au companiile implicate în scandalul citostaticelor miercuri, 29 iulie 2015, 14:50
  Producătorii de medicamente implicaţi în scandalul citostaticelor au afaceri profitabile în ţara noastră.
 • Klaus Iohannis a convocat CSAT. Agenda este secretă miercuri, 29 iulie 2015, 14:20
  Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, mâine, la Palatul Cotroceni. Şedinţa va avea loc la ora 14.00 şi deocamdată agenda este secretă.
 • Liderul talibanilor din Afganistan ar putea fi mort miercuri, 29 iulie 2015, 13:53
  Unul dintre cei mai căutaţi terorişti ai lumii ar fi mort. Autorităţile afgane investighează informaţia că Molahul Omar, liderul suprem al talibanilor, ar fi murit, în circumstanţe încă necunoscute, cu cel puţin doi ani în urmă.
 • Turiştii şi localnicii, dezorientaţi de noua promenadă din Mamaia miercuri, 29 iulie 2015, 13:48
  Promenada din Mamaia, cel mai mare proiect pe fonduri europene din staţiune, a fost finalizat oficial. 15 milioane de euro a investit primăria pentru ca turiştii să aibă de toate – şi locuri de parcare, şi alei pietonale, dar şi piste pentru biciclişti. Dar nu toţi turiştii fac distincţia între pistele de biciclete şi aleile pietonale, iar locurile de parcare sunt ocupate de patronii de restaurante.
 • Incendiu de vegetație aproape de gara Craiova miercuri, 29 iulie 2015, 13:47
  Incendiu puternic de vegetație în apropiere de gara Craiova. Flăcările se extind rapid și au ajuns deja la câteva vagoane vechi.
 • VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 29 iulie miercuri, 29 iulie 2015, 13:46
  320 kilograme de heroină, ascunse în rezervoarele a două tiruri, au fost capturate de poliţişti, după patru ani de supraveghere a reţelei. Drogurile erau îmbibate în boia de ardei iute astfel încât să îi deruteze pe câinii grănicerilor. Tirurile care transportau heroina de 40 de milioane de euro, fabricată în Afganistan, au fost oprite la graniţa României cu Ungaria. Aceasta şi alte ştiri importante ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 29 iulie.
 • Trafic blocat pe cel mai mare aeroport din Roma miercuri, 29 iulie 2015, 13:44
  Zborurile pe Aeroportul Fiumicino sunt perturbate din cauza incendiilor de vegetaţie.
 • Elevii români, locul întâi în Europa şi locul şase în lume, la Olimpiada de Chimie miercuri, 29 iulie 2015, 13:42
  Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie care a avut loc la Baku, în Azerbaijan, rezultat cu care echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei.
 • Victor Ponta susţine că plăteşte acum preţul pentru „îndrăzneala” de a-l suspenda pe Traian Băsescu miercuri, 29 iulie 2015, 13:22
  Victor Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook, că plăteşte acum pentru îndrăzneala de a-l suspenda pe Traian Băsescu. El a adăugat că ziua de 29 iulie 2012, în care a avut loc referendumul pentru demiterea fostului preşedinte, rămâne „un moment extraordinar”, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 89.
 • Lupte între coloniştii evrei şi poliţişti în Cisiordania miercuri, 29 iulie 2015, 13:03
  Lupte de stradă în Cisiordania, între coloniştii evrei şi poliţiştii israelieni. Câteva sute de colonişti au încercat să împiedice demolarea unor clădiri ridicate ilegal.
 • Reacția Patriarhiei Române, după ce a fost semnat protocolul pentru construirea moscheii din București miercuri, 29 iulie 2015, 12:40
  Patriarhia Română a fost informată încă din 2005 despre construirea în România a unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană şi nu are nimic împotriva ridicării moscheii, dar aşteaptă să primească un teren în Istanbul, unde să fie construit un centru de pelerinaj, cu capelă.
 • Atenţie, şoferi! Avertismentul inspectorilor RAR pentru cei care cumpără piese destinate sistemului de frânare din Târgul Vitan miercuri, 29 iulie 2015, 12:22
  Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au controlat, miercuri, 12 firme care vând în Târgul Vitan piese auto destinate sistemului de frânare, constatând mai multe nereguli, precum comercializarea de produse neomologate sau fără acte de provenienţă, a anunţat RAR.
 • Ministerul Sănătăţii: Sute de tinere din România au devenit mame înainte să împlinească 15 ani miercuri, 29 iulie 2015, 11:54
  Aproape 18.600 de tinere care aveau vârsta până în 19 ani au născut anul trecut, 662 dintre ele înainte să împlinească 15 ani, cele mai multe fiind din mediul rural, arată Ministerul Sănătăţii.
 • Mari producători de medicamente, în scandalul citostaticelor miercuri, 29 iulie 2015, 11:25
  Numele unora dintre cei mai mari producători de medicamente de pe piaţa din România ar fi implicate în scandalul medicilor oncologi suspectaţi că le-ar fi prescris bolnavilor anumite tratamente. Pentru aceasta, specialiştii ar fi fost recompensaţi cu vacanţe de lux plătite de companii din industria farmaceutică.
 • Mii de oameni s-au trezit cu datorii din cauza greşelii unui primar miercuri, 29 iulie 2015, 11:25
  Timp de patru ani, primarul unei comune din Timiș a plătit ilegal gunoiul din bani publici, arată un raport al Curţii de Conturi. El le-a spus cetăţenilor că Primăria plăteşte din bugetul local taxa de salubritate şi ei sunt scutiţi.
 • Un brazilian a mutat cu mâinile o maşină parcată pe pista de biciclete miercuri, 29 iulie 2015, 11:22
  Un biciclist brazilian deranjat că pista era blocată de o maşină parcată la întâmplare, a mutat singur automobilul, folosindu-se doar de forţa braţelor. Imaginile au fost surprinse de trecătorii din oraşul brazilian Sao Paolo.
 • Încă 40 de kilometri de autostradă, în 2015 miercuri, 29 iulie 2015, 10:45
  Reţeaua de autostrăzi s-ar putea lungi cu încă 40 de kilometri până la sfârşitul anului, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).


Comments are closed.