Digi24 - sâmbătă, 1 noiembrie 2014 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • O afacere românească merge ca pe roate în această perioadă a anului sâmbătă, 1 noiembrie 2014, 06:20
  Temperaturile scăzute le aduc profit producătorilor de ceai. În ultimele două săptămâni, aceştia au vândut şi de zece ori mai mult decât în alte perioade din an. Pentru a putea respecta comenzile, angajaţii rămân cu orele peste program. Medicii spun că odată cu sezonul rece, mulţi oameni folosesc ceaiul ca formă de prevenţie sau de tratament al răcelii.
 • James Blunt, la Cluj-Napoca. Artistul a concertat la inaugurarea celei mai mari săli polivalente din România sâmbătă, 1 noiembrie 2014, 05:51
  Cea mai nouă, dar şi cea mai mare sală polivalentă din România a fost inaugurată de unul dintre cei mai în vogă artişti ai lumii. Solistul britanic James Blunt a cântat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în faţa câtorva mii de oameni.
 • Incendiu în centrul istoric al Iaşiului sâmbătă, 1 noiembrie 2014, 05:12
  Un bărbat de 37 de ani a fost rănit după ce s-a aruncat de la etajul unei clădiri în care a izbucnit un incendiu. Este vorba despre un fost cinematograf în care obișnuiau să se adăpostească oameni ai străzii.
 • ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dezbaterile electorale, înlocuite de atacuri la persoană vineri, 31 octombrie 2014, 22:49
  Singura dezbatere din aceste alegeri prezidenţiale este cea a atacurilor dintre candidaţi. O analiză Digi24 a alegerilor arată cum slăbiciunile contracandidaţilor, nu viziunile lor, au ţinut suspansul politic. Important devine numărul voturilor obţinut cu orice preţ, arată analiştii politici, în defavoarea eleganţei şi spiritului de fair-play.
 • Modernizarea Teatrului Național București, aproape gata după patru ani vineri, 31 octombrie 2014, 22:22
  Modernizarea Teatrului Naţional Bucureşti este aproape gata, cu o întârziere de doi ani faţă de termenul anunţat. Lucrările au început în 2010 şi ar fi trebuit încheiate la sfârşitul anului 2012. Un termen nerealist, după părerea constructorilor, şi care a avut nevoie de mai multe prelungiri. Întregul proiect a costat aproximativ 73 de milioane de euro.
 • ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu: Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România” vineri, 31 octombrie 2014, 22:12
  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că BOR s-a implicat în mod evident în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, explicaţia ţinând de interesele financiare susţinute de Guvern. Preşedintele a menționat că „Victor Ponta nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”.
 • Mai mulți bucureșteni au protestat față de un proiect de construcție din Parcul Titan vineri, 31 octombrie 2014, 21:55
  Autointitulat „Prietenii Parcului IOR”, un grup de bucureşteni a cerut consilierilor locali din sectorul 3 să retragă proiectul de construcţie a unei clădiri în mijlocul Parcului Titan. În luna mai, aleşii locali au aprobat ridicarea clădirii pe 3.000 de metri pătraţi din spaţiul verde. Locuitorii zonei spun, însă, că proiectul nu a fost supus dezbaterii publice, aşa cum cere legea.
 • Anchetă după moartea unui bebeluș la câteva ore de la externarea din maternitate vineri, 31 octombrie 2014, 21:49
  Un copil venit pe lume în urmă cu patru zile a murit la doar câteva ore după ce a fost externat din Maternitatea din Galaţi. Familia susţine că vina este a asistentelor din spital, care i-ar fi strâns prea tare un pansament pus după fractura de claviculă suferită de bebeluş la naştere. Conducerea Maternităţii a început o anchetă, iar poliţia a deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă.
 • ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Emil Hurezeanu: De ce trebuie să mergem la vot?  vineri, 31 octombrie 2014, 21:33
  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Să folosim instrumentul acesta, care sunt alegerile, pentru că altfel intrăm în complicitate cu propriul eșec și după 25 de ani s-ar putea să fim masochiști”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24, îndemnând astfel oamenii să meargă la vot.
 • ROMÂNIA FURATĂ. Legi făcute de parlamentari cu probleme cu legea vineri, 31 octombrie 2014, 21:19
  Noul preşedinte al României va avea o provocare în plus: va trebui să lucreze cu un Parlament cu 50 de senatori şi deputaţi din totalul de 580 care au probleme cu legea. Unii sunt trimişi în judecată, alţii sunt urmăriţi penal sau au fost scoşi de sub urmărire penală, iar alţii au fost deja condamnaţi de instanţe. Dintre toţi parlamentarii cu imaginea şifonată, doar doi şi-au dat demisia. Restul votează legi.
 • Traian Băsescu, întrebat cu cine va vota în turul doi, râzând: „Pot spune că o să îi votez pe amândoi?” vineri, 31 octombrie 2014, 21:04
  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, întrebat cum va vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi dacă îşi va anula votul, că vrea să aibă această discuţie după primul tur, şi a adăugat, râzând: „Pot spune că o să îi votez pe amândoi?”.
 • Hoții de petrol fac pagube de miliarde de dolari anual. Cum ajunge țițeiul la pompă vineri, 31 octombrie 2014, 20:57
  Shell a pierdut anul trecut 1 miliard de dolari din cauza hoţilor nigerieni de petrol. În Siria şi Irak, militanţii statului Islamic vând petrol furat ca să îşi cumpere arme şi provizii. Şi totuşi, petrolul nu este ca un telefon mobil furat. Nu poate fi vândut la colţ de stradă. Trebuie rafinat, iar rafinăriile sunt foarte atente de unde îşi cumpără petrolul. Aşa că hoţii trebuie să îi convingă pe cumpărători că petrolul pe care îl vând este unul obţinut legal.
 • Emil Hurezeanu, radiografia campaniei electorale: Iohannis-duhul din sticlă și Ponta-membru al unei tabere de mandarini  vineri, 31 octombrie 2014, 20:52
  ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Campania electorală a fost una neobișnuită, contradictorie, lipsită de idei și proiecte. Este opinia jurnalistului Emil Hurezeanu care a descris campania electorală din acest an. Acesta a vorbit și despre cei doi candidați la Prezidențiale care se află în topul sondajelor, precizând că cei doi „candidați întâmplători”. „Nu sunt născuți, construiți pentru această poziție”.
 • ROMÂNIA FURATĂ. Rădăcinile corupţiei în „Mafia Pădurilor”. Cum a ajuns în arest unul dintre politicienii considerați intangibili vineri, 31 octombrie 2014, 20:36
  I se spune dosarul „Mafia Pădurilor” şi e rădăcina unuia dintre cele mai noi scandaluri de corupţie. O poveste cu retrocedări ilegale care au dus la arestarea unuia dintre politicieni consideraţi, aproape 20 de ani, intangibili. Considerat „eminenţa cenuşie” şi negociatorul abil al PSD, Viorel Hrebencuc e azi în arest.
 • Traian Băsescu: Am discutat cu șefii celor două servicii. Vreau să știu cine a făcut filajul vineri, 31 octombrie 2014, 20:29
  Preşedintele Traian Băsescu susţine că a discutat cu şefii serviciilor secrete româneşti despre scandalul în care sunt implicate Elena Udrea, prezidenţiabilul PMP, şi Alina Bica, procurorul şef al DIICOT. Cele două au fost fotografiate în timp ce făceau cumpărături, la Paris, iar şeful statului susţine că a fost vorba despre un filaj care o viza pe Alina Bica. Traian Băsescu a spus în seara aceasta, într-o emisiune de televiziune, că le-a cerut şefilor SRI şi SIE să afle cine le-a urmărit pe cele două.
 • ANAF va plăti 600.000 de euro pentru o reclamă care să convingă românii să-și plătească taxele vineri, 31 octombrie 2014, 19:55
  Fiscul va plăti peste 600.000 de euro pentru o reclamă care să-i convingă pe români să-şi plătească dările.
 • NEPI a cumpărat mall-ul Promenada vineri, 31 octombrie 2014, 19:51
  Mall-ul Promenada a fost vândut cu 150 de milioane de euro. A fost preluat de la divizia de imobiliare a Raiffeisen de către fondul de investiţii NEPI.
 • Regina Elisabeta a II-a a inaugurat o uzină auto vineri, 31 octombrie 2014, 19:44
  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul său, prinţul Phillip, au participat la inaugurarea celei mai noi fabrici a producătorului britanic de maşini Jaguar Land Rover. Evenimentul a avut în oraşul Wolverhampton, din centrul Angliei.
 • ROMÂNIA FURATĂ. Dosarul Siveco: bani în sacoșă, contracte supraevaluate, achiziții inutile vineri, 31 octombrie 2014, 19:43
  Milioane de dolari, prețuri de achiziție umflate cu până la 50% și nume grele cu legături în structurile guvernamentale. Cel puţin, aceasta e imaginea conturată de anchetatori, dup ce au luat la bani mărunţi programul „Sistem Educaţional Informatizat”. E vorba de programul de dotare cu laboratoare de informatică a școlii românești. În centru se află compania Siveco, una dintre principalele producătoare de programe pentru calculator.
 • Preţul creşte vânzarea medicamentelor vineri, 31 octombrie 2014, 19:36
  În ultimii 8 ani vânzările de analgezice şi antiinflamatoare au crescut cu 35% în România. Este durerea românilor mai intensă? Nu neapărat. Pentru că încasările au crescut cu 35%, nu şi numărul de pastile vândute.


Comments are closed.