Digi24 - vineri, 28 august 2015 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • Grădina cu legume din inima orașului joi, 27 august 2015, 14:20
  Un colegiu din Craiova cultivă fructe și legume bio. Este singura iniţiativă de acest fel din ţară, susţine directorul unităţii de învăţământ. Agricultori sunt elevii, profesorii şi angajaţii insituţiei.
 • 16 români, arestaţi pentru trafic de persoane la Budapesta. Alţi cinci români au fost reţinuţi în Austria joi, 27 august 2015, 14:06
  Mai multe călăuze din România au fost arestate în Austria. Românii ar fi transportat imigranți din Afganistan și Irak într-un camion frigorific, potrivit presei din Austria.
 • Germania vrea redistribuirea imigranților joi, 27 august 2015, 13:57
  Sufocată de valurile de refugiaţi, Serbia cere Uniunii Europene să vină urgent cu un plan pentru gestionarea crizei. Apelul a fost făcut de şeful guvernului de la Belgrad care participă în capitala Austriei la summitul Balcanilor de Vest. Şi ministrul sârb de externe a atras atenţia că actuala criză nu va fi rezolvată doar cu un milion de euro, bani oferiţi drept ajutor de Uniunea Europeană. E nevoie de un plan de ansamblu, la care trebuie să participe toate ţările afectate de acest fenomen al migraţiei dinspre Orientul Mijlociu şi nordul Africii.
 • VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 27 august joi, 27 august 2015, 13:51
  Mohammad Munaf, condamnat la 10 ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, a fost extrădat în România. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, cetăţenul americano-irakian a fost predat poliţiştilor români. Aceasta şi alte ştiri importante ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 27 august.
 • Țeapa economiilor la curent. Aparatul care încarcă factura în loc s-o reducă joi, 27 august 2015, 13:50
  Un aparat revoluţionar, care promite să reducă facturile la energie electrică, este noua înşelătorie la modă în România. Dispozitivul poate fi comandat doar online şi nu poate fi probat înainte să fie plătit. Iar experţii în electronică spun că în interiorul lui nu este nimic mai mult decât un circuit care aprinde două leduri. Consumă curent electric, deşi producătorii şi vânzătorii promit reduceri ale consumului de până la 75%.
 • FOTOREPORTAJ. România, țara cu cele mai multe mame sub 20 de ani din Europa joi, 27 august 2015, 13:29
  Conform raportului Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) lansat în octombrie 2013, România se află pe primul loc în Europa cu cel mai mare procent (10,6%) de mame mai tinere de 20 de ani. Raportul ONU susţine că sarcinile „nu sunt rezultatul unei alegeri libere, ci mai degrabă rezultatul unei absenţe a acestor alegeri şi a circumstanţelor care nu ţin de controlul fetelor.
 • Mohammad Munaf a fost adus în România „din zona Orientului Mijlociu”  joi, 27 august 2015, 13:19
  Administrația Prezidențială a anunțat că Mohammad Munaf, ghidul celor trei jurnaliști români răpiți în Irak, în 2005, a fost adus în România, pentru a-și ispăși pedeapsa.
 • Digi24 transmite exodul refugiaților. Jurnal de reporter: Adrian Cojocaru, Valentin Drăghici și Marius Comiza joi, 27 august 2015, 13:15
  Europa se confruntă cu cea mai mare criză din ultimele decenii. Valuri de migranţi se îndreaptă dinspre Orient şi Nordul Africii spre Occident. E un fenomen care ia amploare şi care are loc la doi paşi de România: exodul sutelor de mii de oameni alungaţi de război, terorism şi sărăcie, drumul lor spre o viaţă mai bună. Sunt copii, bătrâni, femei sau bărbaţi care şi-au luat toată viaţa într-un bagaj de mână şi au pornit nici ei nu ştiu încotro.
 • Crin Antonescu, critici pentru politicienii din toate partidele joi, 27 august 2015, 12:48
  Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu este nemulţumit de partidul pe care l-a condus timp de cinci ani şi despre care spune că se află acum în umbra preşedintelui Klaus Iohannis. După o absenţă de câteva luni, Crin Antonescu revine în spaţiul public şi spune că România se confruntă cu o criză a liderilor politici.
 • România a primit, de la începutul anului, 900 de cereri de azil joi, 27 august 2015, 12:42
  De la începutul acestui an, România a primit 900 de solicitări de azil. În principal este vorba despre cetăţeni sirieni.
 • Austria: Zeci de refugiați, găsiți morți într-un camion abandonat. Camionul ar fi fost înmatriculat de un român joi, 27 august 2015, 11:41
  Imigranții au fost descoperiți în Austria, la un control al Poliției.
 • Valul de refugiați din Europa. Măsurile pe care le va lua România joi, 27 august 2015, 11:31
  Mii de imigranţi continuă să intre în fiecare zi în Europa şi par dispuşi să treacă peste orice obstacol pentru a ajunge în Vest. Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria se confruntă cu un număr record de refugiaţi, unii dintre ei aflaţi de săptămâni sau chiar luni întregi pe drum. Cu valul de imigranţi atât de aproape de graniţă, autorităţile de la Bucureşti au intrat în alertă. La Guvern s-a reunit astăzi Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.
 • O firmă din Arad a vrut să angajeze muncitori din Galați, însă doar 40 de oameni au venit la prima selecție joi, 27 august 2015, 11:09
  O firmă din judeţul Arad a plecat prin ţară, în căutare de muncitori. S-a oprit în judeţul Galaţi, unde sunt înregistraţi aproape 20.000 de şomeri. Compania are disponibile posturi de confecţioneri de cablaje auto şi le promite celor care vor să muncească în celălalt capăt al ţării cazare, două mese pe zi şi decontarea transportului. La prima selecţie au venit doar 40 de persoane.
 • PSD vrea consultări pe tema Legii Salarizării joi, 27 august 2015, 11:06
  PSD vrea negocieri cu opoziţia pe tema Legii salarizării bugetarilor. Preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că aşteaptă ca Executivul să temine negocierile cu sindicatele, pentru ca apoi proiectul de lege să trimis în Parlament. Odată cu acesta, partidele ar putea relua discuţia şi asupra ordonanţei care majorează salariile demnitarilor.
 • Victor Ponta a anunțat la Chișinău prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova joi, 27 august 2015, 11:01
  Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, la Chișinău, prelungirea acordului de ajutor nerambursabil pentru Republica Moldova.
 • Sistem de navigație prin GPS, special pentru biciclete joi, 27 august 2015, 10:45
  O firmă olandeză a creat un sistem de navigaţie prin GPS de dimensiuni reduse special pentru biciclete.
 • Smartwatch pentru cei cu deficiențe de vedere joi, 27 august 2015, 10:37
  O companie din Coreea de Sud, creată de mai mulţi studenţi, susţine că a inventat primul ceas inteligent special pentru orbi sau pentru cei cu deficienţe grave de vedere.
 • Om de afaceri sirian, acuzat că a ajutat imigranți să treacă ilegal granița în România joi, 27 august 2015, 10:28
  Un om de afaceri sirian, stabilit în România, este acuzat că a ajutat doi imigranţi să treacă ilegal frontiera. Cei doi au fost prinşi la graniţa dintre România şi Bulgaria. Omul de afaceri are o explicaţie simplă: sunt fraţii săi. Toţi trei sunt cercetaţi acum de procurori.
 • Al doilea sat ecologic din România joi, 27 august 2015, 10:21
  Sita Buzăului se pregăteşte să devină în curând a doua localitate ecologică din România. Fermierii, cu ajutorul autorităţilor locale, au început în 2013 un proiect prin care tot ceea ce se produce aici să fie declarat produs ecologic. Până acum, 80 de fermieri au primit certificate de producători eco.
 • Fermierii cu sisteme de irigații se gândesc la un profit de cel puțin 5 la sută joi, 27 august 2015, 10:05
  În timp ce majoritatea agricultorilor din Moldova îşi numără pagubele, sunt şi fermieri care vor ieşi pe profit după vara secetoasă. Sunt cei care au investit în sisteme de irigaţii pentru tot terenul pe care îl au.
 • Număr-record de români în Marea Britanie joi, 27 august 2015, 09:57
  Numărul românilor veniţi să muncească în Marea Britanie a atins o cifră record. Potrivit cotidianului Daily Telegraph, care citează documente oficiale, anul trecut au sosit la muncă 824.000 de oameni, dintre care 152.000 sunt români.
 • Greva de la ROMATSA, în instanță joi, 27 august 2015, 09:45
  Greva controlorilor de trafic aerian ajunge în instanţă. Fosta conducerea a ROMATSA a cerut judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti să declare greva sindicaliştilor ilegală. Angajaţii vor să oprească munca pe termen nelimitat, de la 1 septembrie.
 • Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Independenței Republicii Moldova joi, 27 august 2015, 09:34
  Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, prin care îşi exprimă dorinţa ca „românii de pe ambele maluri ale Prutului” să se regăsească în Uniunea Europeană şi reafirmă sprijinul României pentru aderarea la structurile UE.
 • Premierul Serbiei dă asigurări că nu va construi garduri la granițele țării joi, 27 august 2015, 09:31
  Sufocată de valurile de refugiaţi, Serbia cere Uniunii Europene să vină urgent cu un plan pentru gestionarea crizei. Apelul a fost făcut de şeful guvernului de la Belgrad care participă în capitala Austriei la summitul Balcanilor de Vest.
 • Stâncă de 19 tone, detonată de pirotehniști joi, 27 august 2015, 09:23
  Stânca de 19 tone care a blocat, la începutul acestui an, drumul naţional 57, între Berzasca şi Şviniţa a fost detonată de pirotehnişti. Asta înseamnă că şoferii vor putea să circule în câteva zile, din nou, pe DN57.
 • Partidele au ajuns la un acord pe tema Codului fiscal joi, 27 august 2015, 08:49
  Liderii politici au căzut astăzi de acord pe Codul fiscal. Gabriel Oprea, președintele UNPR, spune că dialogul a fost „constructiv” și că lucrurile „se armonizează”, iar Liviu Dragnea, președintele interimat al PSD, a spus că partidele parlamentare au ajuns la un consens și că vor colabora și pe bugetul pe anul viitor.
 • Stadionul „Motorul”, pe care UTA își va disputa meciurile acasă, omologat de FRF joi, 27 august 2015, 08:48
  Stadionul „Motorul”, cel pe care echipa de Liga a II-a UTA „Bătrâna Doamnă” Arad își va disputa jocurile în calitate de gazdă în sezonul competițional 2015-2016, a primit aviz favorabil din partea Federației Române de Fotbal, cu o mică întârziere față de celelalte grupări din această ligă.
 • Atac în SUA. Un bărbat a înjunghiat trei femei şi a împuşcat un poliţist joi, 27 august 2015, 08:38
  Doi oameni, dintre care un poliţist, au fost ucişi şi alţi doi au fost răniţi în statul american Louisiana.
 • Corespondențe Digi24. Viața în taberele de refugiați, după sute de kilometri parcurși pe jos joi, 27 august 2015, 08:29
  Mii de imigranţi continuă să intre în fiecare zi în Europa, alungaţi de conflictele nesfârşite din Orient sau din nordul Africii. În drumul lor spre Vest par dispuşi să treacă peste orice obstacole, inclusiv peste gardurile de sârmă ghimpată. În faţa situaţiei fără precent, ţările europene par nepregătite şi încearcă să găsească soluţii de moment.
 • AEP: Aproape 465.000 de lei, subvenții de la buget acordate partidelor în luna august joi, 27 august 2015, 08:25
  Valoarea totală a subvențiilor acordate de la bugetul de stat partidelor politice în luna august se ridică la 464.644 lei, Partidul Național Liberal beneficiind de cele mai mari fonduri.
 • VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 27 august joi, 27 august 2015, 07:45
  Autorităţile de la Bucureşti au convocat pentru astăzi o reuniune de urgenţă pe tema exodului din Orient. 23 de structuri ale statului intră în şedinţă pentru a pregăti un plan de măsuri. În acest comitet sunt reprezentate, printre altele, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale, cel al Apărării, dar şi Serviciul Român de Informaţii, alături de Serviciul de Informaţii Externe. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 27 august.
 • Foști miniștri ai Educației, audiați la Înalta Curte de Casație și Justiție joi, 27 august 2015, 07:42
  Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu, foşti miniştri ai Educaţiei, au fost citaţi, astăzi, la Instanţa Supremă. Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale în cazul celor doi.
 • Digi24 transmite exodul refugiaților. Jurnal de reporter: Maria Rohnean și Mihai Pop. GALERIE FOTO joi, 27 august 2015, 07:42
  Europa se confruntă cu cea mai mare criză din ultimele decenii. Valuri de migranţi se îndreaptă dinspre Orient şi Nordul Africii spre Occident. E un fenomen care ia amploare şi care are loc la doi paşi de România: exodul sutelor de mii de oameni alungaţi de război, terorism şi sărăcie, drumul lor spre o viaţă mai bună. Sunt copii, bătrâni, femei sau bărbaţi care şi-au luat toată viaţa într-un bagaj de mână şi au pornit nici ei nu ştiu încotro.
 • estiVALUL Digi | Vacanță boierească, în județul Iași joi, 27 august 2015, 07:17
  Ne aşteaptă zile însorite. O veste bună pentru cei care se pregătesc să plece în concediu sau care plănuiesc un weekend la mare sau la munte. În Bucureşti este soare la această oră, la fel și pe plaja Digi din Mamaia.
 • 27 august 1991 – Republica Socialistă Sovietică Moldovenească şi-a declarat independenţa faţă de URSS şi a devenit Republica Moldova joi, 27 august 2015, 07:17
  Acum 24 de ani, la 27 august 1991, Republica Socialistă Sovietică Moldovenească şi-a declarat independenţa faţă de URSS şi a devenit Republica Moldova. În aceeaşi zi, într-o şedinţă solemnă a Parlamentului, România a recunoscut statalitatea fostei sale provincii. Decizia, luată fără rezerve şi FĂRĂ planuri de viitor este una dintre cele mai controversate din anii ’90. Fosta republică sovietică luase naştere în timpul celui de-al doilea război mondial, ca urmare a Pactului Ribbentrop – Molotov, acordul dintre Hitler şi Stalin de împărţire a Europei. Recuperată pentru scurt timp, Basarabia a fost alipită la URSS prin Tratatul de la Paris din 1947 şi Actul de la Helsinki din august 1975. Astăzi, nordul Bucovinei şi sudul Basarabiei fac parte din Ucraina.


Comments are closed.