Digi24 - duminică, 26 aprilie 2015 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • Simona Halep, după înfrângerea de la Stuttgart: „Mă bucur că am rezistat 3 ore. Am jucat bine” sâmbătă, 25 aprilie 2015, 21:07
  Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-2, de Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, în semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart.
 • INTERVIU. Deputat rus în exil: Putin este mediocru. Un om cu abilităţi limitate şi cu o strategie pe termen scurt sâmbătă, 25 aprilie 2015, 20:39
  „Sunt în opoziţia politică din 2002, am fost atacat de câteva ori, am nasul spart din cauza unuia dintre aceste atacuri organizate cu ajutorul agenţilor de la Ministerul rus de Interne şi al neo-naziştilor, deci sunt destul de obişnuit şi cred că asta face parte din fişa postului”. Declaraţia a fost făcută de Ilya Ponomarev, deputatul exilat care i se opune preşedintelui Vladimir Putin și singurul parlamentar care a votat împotriva anexării Crimeei de către Rusia. Deputatul a acordat un interviu în exclusivitate emisiunii Pașaport diplomatic.
 • Presa internațională: Tragedia de pe Everest, prin ochii unui român sâmbătă, 25 aprilie 2015, 19:51
  După producerea avalanşelor care au ucis 18 oameni pe Everest, alpinistul Alex Găvan a ajuns în presa din întreaga lume. De data aceasta nu pentru performanțele sale ca alpinist, ci pentru că a reușit să se salveze singur de la moarte. Jurnaliștii din întreaga lume au preluat mesajele scrise de român pe Twitter, în care povestea cum a fost martorul momentului în care colegii săi au fost măturaţi de tonele de zăpadă. New York Times, BBC şi Reuters au vorbit despre experienţa românului.
 • România şi Italia au semnat o convenţie pentru evitarea dublei impuneri privind impozitele pe venit sâmbătă, 25 aprilie 2015, 19:07
  România şi Italia au semnat, sâmbătă, la Riga, o convenţie pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pentru prevenirea evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
 • Brunch la iarbă verde în judeţul Mureş sâmbătă, 25 aprilie 2015, 19:07
  O plimbare cu bicicleta pe teren accidentat a fost răsplătită cu o masă sută la sută eco, în judeţul Mureş. 200 participanţi au fost la ediţia din acest an a Transylvanian Brunch. Evenimentul face parte din campania mai multor organizaţii care vor să îi înveţe pe oameni să protejeze natura şi patrimoniul.
 • Locuri de muncă de pe urma marilor firme sâmbătă, 25 aprilie 2015, 18:26
  Zece la sută dintre braşoveni lucrează la marile companii germane care au deschis fabrici în ultimii ani în jurul oraşului. Multinaţionalele nu oferă doar salarii pentru propriii angajaţi, ci dau de lucru şi altor câteva sute de muncitori de la mici firme care oferă servicii conexe precum transportul, cateringul, curăţenia sau paza.
 • Peste 600 de persoane din mai multe ţări au participat la Maratonul Braşovului sâmbătă, 25 aprilie 2015, 18:16
  A fost o vreme perfectă pentru alergat la Maratonul Braşovului, la care au participat peste 600 de persoane din România, Rusia, Spania şi Statele Unite. Competiţia a fost împărţită in trei secţiuni: maraton, semimaraton şi cros, iar participanţii – amatori sau sportivi de performanţă – au avut de alergat între zece şi 38 de kilometri.
 • DĂ-TE LA O CARTE. Radu Paraschivescu recomandă „O delicatesă”, de Muriel Barbery sâmbătă, 25 aprilie 2015, 17:44
  Romanul „O delicatesă”, de Muriel Barbery, a apărut de curând în România, în traducerea „scânteietoare”, în opinia lui Radu Paraschivescu, a lui Adrian Pătrușcă.
 • Bizoni pe străzile unui oraş din SUA  sâmbătă, 25 aprilie 2015, 17:28
  15 bizoni au evadat de la o fermă unde erau ţinuţi, au înotat peste râul Hudson şi au alergat zeci de minute printre case şi prin păduri într-unu mic oraş din nordul statului american New York.
 • Diavol de mare uriaş, capturat în Peru sâmbătă, 25 aprilie 2015, 17:09
  Un grup de pescari din Peru a prins un diavol de mare greu de peste o tonă şi lung de opt metri. Ei erau la pescuit în apele Oceanului Pacific, când au simţit că ambarcaţiunile se cutremură.
 • Realizatorul documentarului „Vin românii” prezintă cel de-al treilea episod la Timișoara sâmbătă, 25 aprilie 2015, 17:01
  Realizatorul documentarului „Vin românii” a făcut o vizită la Timişoara. După ce a iscat un val de critici în diaspora şi a atras chiar o investigaţie la Channel 4, postul care difuzează seria tv, regizorul a răspuns criticilor legate de producţia sa.
 • Timiş, judeţul exporturilor şi al multinaţionalelor sâmbătă, 25 aprilie 2015, 16:41
  Timiş este judeţul cu cea mai mare creştere a exporturilor din România, iar asta se datorează îndeosebi firmelor de IT şi de componente auto. Cele din urmă predomină şi pe piaţa angajărilor din zonă. Pe primele locuri sunt companii cu 8.000, respectiv 4.000 de angajaţi. Principalul avantaj este poziţia geografică a judeţului.
 • „Ședință cu părinții” la grădina zoologică sâmbătă, 25 aprilie 2015, 16:23
  A fost şedinţă cu părinţii la Grădina Zoologică din Oradea. Zeci de oameni care au adoptat animale de aici au avut astăzi ocazia să aibă grijă de ele. Dacă părinţii în acte ai tigrilor şi leoparzilor s-au mulţumit să le hrănească de la distanţă, cei care donează bani pentru întreţinerea lemurilor sau suricatelor au putut chiar să se joace cu acestea.
 • Birocraţia de la APIA lasă fermierii fără bani sâmbătă, 25 aprilie 2015, 16:04
  Marii fermieri se plâng de birocraţia de care se lovesc la acordarea subvenţiilor. APIA a schimbat regulile, începând din acest an, iar noile prevederi li se par greu de îndeplinit. Fiecare solicitant trebuie să prezinte agenţiei câte o copie după toate contractele de arendare, ceea ce pentru unii dintre ei înseamnă câteva mii de pagini. Noile proceduri îi afectează şi pe angajaţii primăriilor, care vor avea mult mai multe acte de întocmit. Iar până la termenul limită de depunere a rămas mai puţin de o lună.
 • Şomaj mare, salarii mici sâmbătă, 25 aprilie 2015, 15:35
  În zonele în care firmele private adună mai mulţi salariaţi, nivelul de trai este mai ridicat. Salariul mediu este cu 400 de lei mai mare decât în judeţele unde statul este cel mai mare angajator. Totuşi, posturile bugetare sunt căutate pentru că sunt considerate mai stabile decât cele de la privat. Patronii se plâng că găsesc tot mai greu forţă de muncă.
 • 14 membri ai „Academiei Infractorilor”, arestați preventiv. Cum erau împărțite rolurile în rețea sâmbătă, 25 aprilie 2015, 14:56
  Cei 14 hoţi români, acuzaţi că făceau parte din cea mai complexă reţea infracţională din România care se ocupă de spargeri de lux, au fost arestaţi. Judecătorii i-au trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile pe cei care făceau parte din „Academia Infractorilor” din România. Practicile suspecţilor, descrise de procurorii antimafia, i-au convins pe magistraţi. Hoţii erau organizaţi piramidal, iar organizaţia mafiotă, condusă din închisoare de comandantul suprem, avea la bază porecle şi nume de cod pentru fiecare lovitură dată.
 • VIDEO Sfaturile lui Marcel, geamantanul din Gara de Nord sâmbătă, 25 aprilie 2015, 14:35
  Un geamantan i-a speriat pe călătorii din Gara de Nord. Vorbeşte, se mişcă şi transmite sfaturi utile oamenilor. Valiza are şi un nume, Marcel Gentoiu, şi face parte din cea mai recentă campanie a Poliţiei Române.
 • GPL-ul devine tot mai căutat sâmbătă, 25 aprilie 2015, 14:21
  Gazul petrolier lichefiat devine tot mai căutat, mai ales că preţurile benzinei şi motorinei nu dau semne că vor coborî prea curând. Aproape 5.000 de români şi-au trecut maşinile pe GPL în fiecare lună, în acest an, cu 64% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2014.
 • Laura Codruța Kovesi, despre gluma că dimineața bea sânge de corupt în loc de cafea sâmbătă, 25 aprilie 2015, 14:11
  „Sunt un om ca oricare om. Nu am nici puteri supranaturale, n-am o baghetă magică”, a spus Laura Codruța Kovesi, despre glumele care se fac pe internet cum că dimineața bea sânge de corupt în loc de cafea. Șefa DNA a acordat un interviu revistei Elle.
 • Senatorul Alexandru Cordoş se autosuspendă din funcţiile din PSD sâmbătă, 25 aprilie 2015, 13:51
  Senatorul PSD Alexandru Cordoş a anunţat că se autosuspendă din funcţiile deţinute în partid, după ce el, soţia şi fiica sa au fost puşi sub urmărire penală pentru fapte de corupţie. Între timp, soţia parlamentarului a fost arestată pentru 30 de zile, fiind acuzată de trafic de influenţă.


Comments are closed.Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×