Digi24 - miercuri, 8 iulie 2015 - Stiri Presa Online


Digi 24

 • Slujbe pentru români în Spania marți, 7 iulie 2015, 16:52
  Românii continuă să formeze cea mai numeroasă comunitate de muncitori străini în Spania. În primele cinci luni ale acestui an, 37.000 de români și-au găsit locuri de muncă în acestă țară.
 • Petrolul, ieftinit de incertitudini marți, 7 iulie 2015, 16:28
  După ce luni a spart pragul de 60 de dolari pe baril, preţul ţiţeiului a coborât marți la 55 de dolari, de unde a urcat spre 57 de dolari. Totuși, săptămâna aceasta a debutat cu o ieftinire bruscă de circa 10% în contextul în care grecii au votat NU la referendum, iar bursele din China par să se dezumfle.
 • Guvernul va începe să lucreze în august la legea bugetului pe 2016, pentru a o prezenta FMI şi CE marți, 7 iulie 2015, 16:22
  Guvernul va începe în august să construiască legea bugetului pentru anul 2016, după rectificarea de buget de la finele lunii iulie, astfel încât să prezinte proiectul şi partenerilor financiari internaţionali, pentru ca FMI şi CE să-şi dea acordul, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
 • Conversia creditelor din franci elvețieni nu a fost pe placul tuturor marți, 7 iulie 2015, 16:13
  Din ce 17.000 de clienţi cu franci elveţieni mutaţi la Banca Transilvania odată cu preluarea Volksbank, 60%, adică 11.000 au semnat pentru conversia a ratelor în lei sau în euro.
 • Companiile de asigurări şi-au redus anul trecut pierderea netă cu 97% marți, 7 iulie 2015, 15:56
  Evoluţia financiară a asiguratorilor este însă înşelătoare. Câţiva asiguratori au făcut profituri mari, însă mulţi au fost pe pierdere. A fost un an greu pentru sectorul asigurărilor din România. Două companii mari, Astra şi Carpatica au avut probleme după ce pe numele patronilor au fost deschise dosale penale.
 • Țara cu cele mai multe nașteri prin cezariană schimbă regulile marți, 7 iulie 2015, 15:35
  Brazilia, ţara cu cele mai multe naşteri prin cezariană, vrea să schimbe opţiunile viitoarelor mame.
 • VIDEO. Acrobație aeriană care îți taie respirația marți, 7 iulie 2015, 15:22
  O acrobaţie care îţi taie respiraţia a fost realizată de un pilot militar din Libia, care a trecut cu avionul de vânătoare la numai câţiva metri de sol.
 • BACALAUREAT 2015. Doar 63 de elevi au obținut media 10 marți, 7 iulie 2015, 14:56
  66,41% dintre absolvenţii de liceu au obţinut medii de promovare la Bacalaureat. Rezultatele sunt cele mai bune din ultimii cinci ani, spune ministrul Educaţiei. Cu toate acestea, doar 63 de elevi au obţinut media 10, faţă de 104, câţi au fost în 2014. Înaintea depunerii contestaţiilor, sunt şi 65 de licee în care niciun candidat n-a promovat examenul.
 • SUMMIT EUROGRUP. Grecia nu a făcut propuneri concrete de reformă marți, 7 iulie 2015, 14:46
  Grecia nu a făcut propuneri concrete de reformă, în scris, în timpul reuniunii miniştrilor de finanţe din zona euro, a scris pe contul de Twitter premierul maltez, Joseph Muscat, înainte de a începe summitul extraordinar al zonei euro.
 • Mugur Isărescu nu vede România în zona euro prea curând. Ministrul de Finanțe îl contrazice marți, 7 iulie 2015, 14:36
  Guvernatorul Băncii Naţionale nu vede România în zona euro prea curând, deşi termenul asumat de Guvern pentru adoptarea monedei europene este 2019. Părerea lui Mugur Isărescu e împărtăşită şi de economiștii, care se tem că graba s-ar putea întoarce împotriva noastră.
 • UE a suspendat finanţarea pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern marți, 7 iulie 2015, 13:52
  Uniunea Europeană a decis suspendarea finanţării pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern care să poată purta negocieri cu Fondul Monetar Internaţional, anunţă Pirkka Tapiola, şeful Misiunii UE la Chişinău.
 • Anchetă după dispariția unei case-monument istoric marți, 7 iulie 2015, 13:52
  Anchetă în Gorj, după dispariţia unei case monument. Direcţia locală de Cultură şi Patrimoniu spune că vechea clădire, pe care susţine că o monitoriza, ar fi fost demolată intenţionat. De cealaltă parte, primarul şi localnicii dau vina pe lipsa de interes a inspectorilor de patrimoniu, care n-au făcut nimic să prevină degradarea clădirii-monument.
 • VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 7 iulie marți, 7 iulie 2015, 13:51
  Coloanele oficiale ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti au fost deviate pe un drum judeţean pentru a ajunge la Suceava. Au ocolit 30 de kilometri pentru că, în Fălticeni, drumul european 85 este plin de gropi de mai bine de 10 ani. Primarul oraşului a spus că nici macar pentru preşedinte nu poate asfalta, într-o săptămână. Aceasta şi cele mai importante ştiri ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 7 iulie.
 • Marian Vanghelie a fost trimis în judecată marți, 7 iulie 2015, 13:27
  Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată, marţi, de DNA, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Acesta este acuzat că a atribuit nişte contracte firmelor omului de afaceri Marin Dumitru.
 • VIDEO. Concert cu final neașteptat în China marți, 7 iulie 2015, 13:23
  Reprezentaţia unui cor din China s-a încheiat brusc, în mijlocul concertului.
 • METEO | 40 de grade Celsius la umbră. Prognoza pe trei zile marți, 7 iulie 2015, 13:04
  Este cod portocaliu de caniculă în patru județe și galben în alte 32 și în București. Mâine, codul portocaliu va fi extins în 17 județe. Vremea va fi caniculară și mâine, iar ploile vor fi puține și izolate. Temperaturile vor scădea abia spre sfârșitul săptămânii.
 • Analiză Reuters: Tensiunile cu Rusia ar putea genera o nouă strategie militară NATO marți, 7 iulie 2015, 13:03
  Tensionarea relaţiilor dintre NATO şi Rusia generează o nouă dezbatere în cadrul Alianței. Într-o amplă analiză, agenţia de presă Reuters ridică problema necesităţii unei noi strategii militare. Chiar dacă flancul de Est, expus permanent provocărilor Rusiei, este consolidat treptat, lipseşte o declaraţie care să stabilească noua poziţie NATO în raport cu Moscova.
 • Bază de pregătire pentru situații de urgență marți, 7 iulie 2015, 12:55
  Prima bază de pregătire în care se vor putea antrena atât angajaţi ai ISU şi ai Ambulanţei, cât şi voluntari de la Crucea Roşie se va deschide până la sfârşitul anului într-o localitate din judeţul Cluj. Proiectul aparţine filialei locale a Crucii Roşii.
 • Premieră: România are inflație anuală negativă marți, 7 iulie 2015, 12:45
  Preţurile au scăzut în luna iunie cu 2%, ceea ce face ca România să înregistreze, în premieră, inflaţie anuală negativă. Anunuţul a fost făcut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
 • Tentativă de fraudă mascată sub forma unui sondaj efectuat de fisc. Avertismentul ANAF marți, 7 iulie 2015, 12:41
  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă, după ce mai mulţi contribuabili au reclamat că le-au fost cerute informaţii confidenţiale printr-un sondaj telefonic atribuit fiscului.


Comments are closed.