Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Ultimile Stiri din Satu Mare > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Stiri Presa Online
Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - sâmbătă, 22 noiembrie 2014


  Conducătorii auto, ”taxaţi” de poliţiştii clujeni

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 16:27 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Conducătorii auto, ”taxaţi” de poliţiştii clujeni 100 de conducători auto au fost controlaţi, vineri, în trafic, de către poliţiştii clujeni. Acestora li s-au aplicat sancţiuni de peste 7 .000 de lei. Citeste toata stirea Conducătorii auto, ”taxaţi” de poliţiştii clujeni la monitorulcj.ro. Urmareste site-ul nostru si pe...


  Accident cu ATV-ul, în pădurea de la Valea Doftanei

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 16:06 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Accident cu ATV-ul, în pădurea de la Valea Doftanei Două persoane s-au răsturnat în timp ce se plimbau cu ATV-ul, în pădurea de la Valea Doftanei.Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp. La fața locului au fost solicitate echipaje ale ambulanței. Cele două persoane se pare că...


  Astra Giurgiu – "U" Cluj, LIVE-TEXT de la ora 15:30

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 16:05 Stire de ultima ora din judetul Cluj: Astra Giurgiu – "U" Cluj, LIVE-TEXT de la ora 15:30 Astra Giurgiu si Universitatea Cluj joaca, astazi, in etapa a XV-a a Ligii I. Citeste toata stirea Astra Giurgiu – "U" Cluj, LIVE-TEXT de la ora 15:30 la http://ziuadecj.realitatea.net. Nu rata celelalte stiri locale din Romania. Vezi titlurile...


  STIRIPESURSE.RO: Basescu a anuntat cutremurul in cazul fostei sefe DIICOT

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 15:19 Stire de ultima ora din judetul Constanta: STIRIPESURSE.RO: Basescu a anuntat cutremurul in cazul fostei sefe DIICOT In momentul in care au aparut pe piata imaginile cu Elena Udrea la cumparaturi cu sefa DIICOT, Alina Bica, la Paris, presedintele Traian Basescu a socat. El sustine ca acel filaj era al serviciilor secrete si arata ca...


  S-a deschis complexul comercial Orhideea. Vezi cum arată în interior!

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 15:05 Stire de ultima ora din judetul Botosani: S-a deschis complexul comercial Orhideea. Vezi cum arată în interior! Complexul comercial Orhideea şi-a deschis, sâmbătă, porţile. Situat în zona sensului giratoriu de la bazar, noul complex comercial pune la dispoziţia clienţilor 42 de magazine cu îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii, librărie şi chiar un bar. Inaugurarea oficială a fost...


  Doar victoria-i menţine pe locul doi

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 15:00 Stire de ultima ora din judetul Salaj: Doar victoria-i menţine pe locul doi Luni, ora 18, Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare Ştiinţa Explorări Baia Mare – CS Volei Municipal Zalău Situată pe locul doi în clasament după eşecul de pe teren propriu cu Tomis Constanţa, Volei Municipal Zalău este obligată să se impună...


  Hramul bisericii „Vovidenia”, biserica în care Alexandru Ioan Cuza și unioniștii au jurat că vor înfăptui Unirea Principatelor

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 14:53 Stire de ultima ora din judetul Galati: Hramul bisericii „Vovidenia”, biserica în care Alexandru Ioan Cuza și unioniștii au jurat că vor înfăptui Unirea Principatelor Cu prilejul prăznuirii „Intrării în Biserică a Maicii Domnului“, zeci de credincioși au participat la sărbătorirea hramului Bisericii „Vovidenia, unul dintre cele mai vechi altare gălățene, biserica la care, pe...


  Dosarul retrocedărilor se mută în Prahova. Parchetul a fost sesizat

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 14:26 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Dosarul retrocedărilor se mută în Prahova. Parchetul a fost sesizat Dosarul retrocedărilor se mută și în județul Prahova, după scandalul de corupție din județul Bacău care face deja obiectul unui dosar penal.Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti...


  Atenţie, şoferi! (Eveniment)

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 14:25 Stire de ultima ora din judetul Brasov: Atenţie, şoferi! (Eveniment) Meteorologoii anunţă ninsori, poliţiştii vin cu recomandări pentru şoferi. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, spun oamenii legii. Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe...


  Bazinul de înot didactic din Slobozia a fost finalizat

  Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 14:25 Stire de ultima ora din judetul Ialomita: Bazinul de înot didactic din Slobozia a fost finalizat Joi, 13 noiembrie, după cinci ani de la începerea lucrărilor, Primăria municipiului Slobozia împreună cu Compania Naţională de Investiții au semnat procesul-verbal de recepţie tehnică şi protocolul de predare – primire al obiectivului „Bazin de Înot”. Protocolul încheiat de...

  Alte Stiri de ultima ora din Ialomita, Locale - sâmbătă, 22 noiembrie 2014


   Bărbat cu semnalmentele criminalului actriţei, internat Psihiatria Luduş

   Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 13:50 Stire de ultima ora din Satu Mare: Bărbat cu semnalmentele criminalului actriţei, internat Psihiatria Luduş Un bărbat cu o identitate necunoscută, a cărui semnalmente corespund cu ale criminalului care a ucis-o pe actriţa Gabriela Dorgai, se află internat în Secţia de Psihiatrie din Luduş, judeţul Mureş. Potrivit Poliției Mureș, pe raza oraşului Luduş, a fost...


   Detalii cutremurătoare: Mai mulți sătmăreni au văzut când actrița Gabriela Dorgai a fost abuzată

   Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 11:05 Stire de ultima ora din Satu Mare: Detalii cutremurătoare: Mai mulți sătmăreni au văzut când actrița Gabriela Dorgai a fost abuzată Noi detalii șocante cu privire la uciderea actriței Gabriela Dorgai au ieșit din cercul anchetatorilor, și anume că mai multe persoane au văzut-o pe actrița Gabriela Dorgai împreună cu criminalul pe dig, însă nu...


   Pieton luat pe capotă pe b-dul Cloşca. Şoferul a fugit (FOTO)

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 21:21 Stire de ultima ora din Satu Mare: Pieton luat pe capotă pe b-dul Cloşca. Şoferul a fugit (FOTO) Un incident soldat cu rănirea unei persoane de etnie romă a avut loc astăzi pe b-dul Cloşca din municipiul Satu Mare. Din primele informații, reiese că mai multe persoane de etnie romă au trecut strada pe trecerea...


   Poliţia Satu Mare, în deficit de cadre. Două probe ADN ale presupusului criminal au fost trimise la analiză

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 19:19 Stire de ultima ora din Satu Mare: Poliţia Satu Mare, în deficit de cadre. Două probe ADN ale presupusului criminal au fost trimise la analiză Județul Satu Mare se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește numărul forțelor de ordine publică. În prezent la nivelul secțiilor de poliție din județul Satu Mare sunt...


   Ziua Ştafetei, la Colegiul Naţional Doamna Stanca (FOTO)

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 16:49 Stire de ultima ora din Satu Mare: Ziua Ştafetei, la Colegiul Naţional Doamna Stanca (FOTO) În perioada 18-21 noiembrie 2014 la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”  s-a derulat Proiectul Naţional „Ziua Ştafetei- Acum decid eu” iniţiat de Fundaţia „Terre des hommes”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Scopul proiectului a fost  acela de a  marca Ziua...


   Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia”

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 15:36 Stire de ultima ora din Satu Mare: Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” La Colegiul Tehnic “UNIO-TRAIAN VUIA” în  cadrul Săptămânii Educaţiei Globale cu tema “ Securitatea alimentaţiei” s-au desfăşurat o serie de activităţi prin care a fost încurajată în rândul elevilor adoptarea unui comportament alimentar sănătos. În acest sens în holul şcolii...


   Pacient cu boală încă neidentificată, la Spitalul Satu Mare

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 12:33 Stire de ultima ora din Satu Mare: Pacient cu boală încă neidentificată, la Spitalul Satu Mare Un sătmărean a fost internat la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Satu Mare cu o boală încă neidentificată, inițial existând suspiciuni de ebola. Pacientul face parte din Legiunea Franceză și a stat o perioadă...


   Liderii FDG Satu Mare: Iohannis a obţinut un rezultat nesperat de bun

   Publicat joi, 20 noiembrie 2014, 17:39 Stire de ultima ora din Satu Mare: Liderii FDG Satu Mare: Iohannis a obţinut un rezultat nesperat de bun Liderii FDG Satu Mare au transmis mulţumiri sătmărenilor, astăzi, printr-o conferinţă de presă, pentru votul acordat lui Klaus Iohannis. “Avem un preşedinte bun, al tuturor, care va lucra pentru binele tuturor. Pentru a avea o ţară...


   Olimpia pregătită pentru o victorie cu Fortuna Câmpina

   Publicat joi, 20 noiembrie 2014, 16:04 Stire de ultima ora din Satu Mare: Olimpia pregătită pentru o victorie cu Fortuna Câmpina Olimpia Satu Mare va întâlni sâmbătă de la ora 11:00, pe teren propriu, pe Fortuna Câmpina în cadrul etapei a 14-a a seriei vest din Liga a 2-a. Echipa sătmăreană este aptă de joc și pregătită pentru o victorie. Anunțul...


   Doi elevi sătmăreni în vizită la Jandarmeria Satu Mare

   Publicat joi, 20 noiembrie 2014, 12:24 Stire de ultima ora din Satu Mare: Doi elevi sătmăreni în vizită la Jandarmeria Satu Mare În cadrul proiectului dedicat tinerilor ”Ziua Ştafetei – acum decid eu”, doi elevi ai Colegiului Naţional Doamna Stanca din Satu Mare au fost oaspeţii jandarmilor sătmăreni. Miercuri, 19 noiembrie, Demian si Flaviu, doi tineri de 14, respectiv 16 ani...

Lasa un comentariu


× noua = optzeci unuAboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×