Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Ultimile Stiri din Satu Mare > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - luni, 20 octombrie 2014


  Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei, zona Abator. Un pieton ranit

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:41 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei, zona Abator. Un pieton ranit Oamenii legii transmit ca luni, in jurul orei 18.50, V.L. a condus un autoturism marca Skoda pe Soseaua Mangaliei din directia Gara catre strada Caraiman si ajungand in dreptul imobilului cu numarul 64 a surprins si accidentat pe...


  Ce spune chef Florin Dumitrescu despre sendvişurile sale

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:27 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Ce spune chef Florin Dumitrescu despre sendvişurile sale Asa cum deja stie tot internetul, saptamana trecuta am testat sandvisurile lui Chef Florin Dumitrescu. Nu am fost de rea credinta, ne asteptam chiar sa fim placut surprinsi de aceste sandvisuri, care din descriere promiteau sa fie “altceva”, scrie metropotam.roDin...


  MANUALE SCOLARE – Noile carti pentru clasele I si a II-a pot fi descarcate gratuit de pe site-ul MEN

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:25 Stire de ultima ora din judetul Maramures: MANUALE SCOLARE – Noile carti pentru clasele I si a II-a pot fi descarcate gratuit de pe site-ul MEN Toate noile manuale pentru clasele I si a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descarcate gratuit de luni, informeaza Ministerul Educatiei Nationale prin intermediul unui comunicat remis presei....


  Carrefour va deschide un hipermarket pe terenul fostei Dermatina

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:24 Stire de ultima ora din judetul Timis: Carrefour va deschide un hipermarket pe terenul fostei Dermatina Carrefour va fi retailerul-ancoră al mall-ului care urmează să fie construit pe amplasamentul fostei fabrici Dermatina. Fondul de investiții NEPI a cumpărat, în primăvara lui 2014, acest teren, de la frații Emil și Marius Cristescu, având ca plan deschiderea...


  AEP avertizeaza: Materialele electorale trebuie sa contina numele operatorului economic care le-a realizat

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:13 Stire de ultima ora din judetul Constanta: AEP avertizeaza: Materialele electorale trebuie sa contina numele operatorului economic care le-a realizat Intr un comunicat de presa, Autoritatea Electorala Permanenta reaminteste ca, in conformitate cu prevederile art. 29 alin. 2 si art. 48 din Legea nr.334 2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata,...


  Hotnews.ro: Viorel Hrebenciuc îi promite lui Dan Șova că îl susține la președinția PSD în fața lui Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea. ”Clar că te impui la partid. Hrănește-i orgoliul lui Oprișan” :)

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:10 Stire de ultima ora din judetul Vrancea: Hotnews.ro: Viorel Hrebenciuc îi promite lui Dan Șova că îl susține la președinția PSD în fața lui Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea. ”Clar că te impui la partid. Hrănește-i orgoliul lui Oprișan” Stenogramele convorbirilor dintre Dan Sova si Viorel Hrebenciuc din Ordonanta DNA arata cum cei doi lideri...


  Alcoolul şi carnea stimulează fertilitatea bărbaţilor. Cafeaua o inhibă

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:10 Stire de ultima ora din judetul Covasna: Alcoolul şi carnea stimulează fertilitatea bărbaţilor. Cafeaua o inhibă Consumul moderat de alcool şi carne stimulează fertilitatea masculină, în timp ce cafeaua o inhibă, potrivit unor studii prezentate la o convenţie medicală organizată recent în Hawaii, informează independent.co.uk. Atunci când este consumat în exces, alcoolul influenţează negativ performanţele...


  Boxerul român Jo Jo Dan l-ar putea avea adversar pe Timothy Bradley

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:08 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Boxerul român Jo Jo Dan l-ar putea avea adversar pe Timothy Bradley Promotorul pugilistului român Jo Jo Dan, Lou DiBella, s-a arătat decepționat că IBF l-a desemnat adversar pe canadianul Kevin Bizier pentru meciul eliminatoriu la centura mondială welter și este deschis unor variante mai interesante pentru...


  Patru nave de pescuit maritim si oceanic realizate la Giurgiu vor fi puse la probe in mare, la Constanta

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 20:04 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Patru nave de pescuit maritim si oceanic realizate la Giurgiu vor fi puse la probe in mare, la Constanta Prim ministrul Victor Ponta a declarat luni, la Giurgiu, ca Santierul Naval din municipiu ar putea avea multe contracte pe viitor intrucat s a dat dovada de seriozitate de...


  Premierul Ponta, vizită-fulger pe Şantierul Naval Giurgiu, la botezul a patru nave de pescuit

  Publicat luni, 20 octombrie 2014, 19:58 Stire de ultima ora din judetul Giurgiu: Premierul Ponta, vizită-fulger pe Şantierul Naval Giurgiu, la botezul a patru nave de pescuit Eveniment mare la Giurgiu, în incinta Şantierului Naval Giurgiu. Cele mai răsunătoare nume din politica giurgiuveană au fost prezente la manifestare, invitat de seamă fiind chiar premierul Victor Ponta, care a efectuat o vizită...

  Alte Stiri de ultima ora din Giurgiu, Locale - luni, 20 octombrie 2014


   Echipa PSD Satu Mare în mijlocul cetățenilor din Călinești Oaș

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 19:03 Stire de ultima ora din Satu Mare: Echipa PSD Satu Mare în mijlocul cetățenilor din Călinești Oaș Luni echipa de campanie PSD, a fost în mijlocul cetăţenilor în târgul din Călineşti Oaş. Alături de caravana PSD Satu Mare s-a aflat Gheorghe Copil, primarul din Călineşti Oaş şi vicepreşedinţii PSD Satu Mare Bura Nicolae şi Gheorghe...


   Caritas Satu Mare mulțumește participanților la acțiunea “Un milion de stele”

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 18:25 Stire de ultima ora din Satu Mare: Caritas Satu Mare mulțumește participanților la acțiunea “Un milion de stele” Vremea ploioasă din ziua acțiunii de solidaritate “Un milion de stele” de anul acesta a cam influențat numărul participanților la acest eveniment, însă nu și entuziasmul și bunăvoința celor care au dorit să ajute. Prin acțiunea organizată...


   Victor Ponta, singurul politician de prim-rang din Romania cu un rol central în Summitul UE-Europa de Sud-Est

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 17:30 Stire de ultima ora din Satu Mare: Victor Ponta, singurul politician de prim-rang din Romania cu un rol central în Summitul UE-Europa de Sud-Est Se confirma inca o data ca Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic. Premierul Victor Ponta a participat ieri  la deschiderea Summitului UE-Europa de Sud-Est, „Pe drumul spre stabilitate...


   Jandarmii sătmăreni încep o campanie de donare de sânge

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 14:14 Stire de ultima ora din Satu Mare: Jandarmii sătmăreni încep o campanie de donare de sânge           Incepând de azi, 20 octombrie a.c, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare se implică activ în campania benevolă de donare de sânge, organizată la nivelul unităţii, conştienţi fiind de faptul că  „dăruind o picătură din sângele...


   Concert simfonic W.A. Mozart la Filarmonica ”Dinu Lipatti”

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 11:56 Stire de ultima ora din Satu Mare: Concert simfonic W.A. Mozart la Filarmonica ”Dinu Lipatti” Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare găzduiește în data de  23 octombrie, de la ora 18:30, un concert simfonic W.A. Mozart. Concertul simfonic îl va avea ca dirijor pe Ștefan Novak și solistele Cipriana Gavrinșiu – pian și Smaranda Grigorian...


   Asociația Stea invită sătmărenii să se implice ca voluntari

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 11:32 Stire de ultima ora din Satu Mare: Asociația Stea invită sătmărenii să se implice ca voluntari  În perioada 20 – 31 octombrie 2014 Asociaţia STEA invită toți sătmărenii cu suflet mare la o serie de acţiuni care marchează sfârşitul de sezon al Caravanei Educalternativă: activități educative și socio-culturale, acțiuni de responsabilitate civică, curățenie în spații...


   Emil Boc și Cristian Diaconescu vor participa la o dezbatere publică în Satu Mare

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 10:58 Stire de ultima ora din Satu Mare: Emil Boc și Cristian Diaconescu vor participa la o dezbatere publică în Satu Mare Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, vor participa în data de 21 octombrie, la o dezbatere publică cu  tema ”Proiect european de regionalizare a României”. Evenimentul este organizat...


   Uniforme şi ecusoane pentru şoferii Transurban

   Publicat luni, 20 octombrie 2014, 9:47 Stire de ultima ora din Satu Mare: Uniforme şi ecusoane pentru şoferii Transurban Şoferii de la Transurban au primit uniforme şi sunt obligaţi să poarte ecusoane. Potrivit directorului instituţiei, Ionuţ Bujor, au fost luate unele măsuri de îmbunătăţire a imaginii instituţiei, astfel că şoferii sunt obligaţi să poarte uniforme şi ecusoane. Cele 92 de uniforme...


   Premii pentru judoka de la CSM Satu Mare, la Campionatele de la Iași

   Publicat duminică, 19 octombrie 2014, 21:29 Stire de ultima ora din Satu Mare: Premii pentru judoka de la CSM Satu Mare, la Campionatele de la Iași Sâmbătă, 18, respectiv duminică, 19 octombrie, s-au desfășurat la Iași Campionatele Naționale de judo la seniori individual. La această competiție CSM Satu Mare a cucerit un număr record de medalii. Performerul delegației noastre este Cristian...


   Slujbă arhierească la Medieşu Aurit

   Publicat duminică, 19 octombrie 2014, 21:02 Stire de ultima ora din Satu Mare: Slujbă arhierească la Medieşu Aurit Arhiereul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, s-a aflat duminică în judeţul Satu Mare. Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a resfinţit Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Parohia Medieşu Aurit, La Liturghia Arhierească a participat si vicepresedintele Consiliului Judetean  Satu...

Lasa un comentariu


− sase = zeroAboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii
care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania.
Newsletter
Detalii abonare http://www.stiri-presa-online.ro/newsletter/