Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)


Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58, in categoria Locale, Satu Mare.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - miercuri, 30 iulie 2014

  SONDAJ – Romanii au pareri impartite despre reactia Guvernului la probleme de securitate nationala

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 20:06 Stire de ultima ora din judetul Maramures: SONDAJ – Romanii au pareri impartite despre reactia Guvernului la probleme de securitate nationala Aproape jumatate dintre romani, mai precis 49% dintre ei, au o parere buna sau foarte buna in ceea ce priveste modul in care Guvernul Ponta a reactionat la probleme de securitate nationala, procentul fiind...

  11 candidati respinsi initial au promovat: Afla rata de promovare la titularizare dupa contestatii

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 20:04 Stire de ultima ora din judetul Constanta: 11 candidati respinsi initial au promovat: Afla rata de promovare la titularizare dupa contestatii 85,07 este procentul de note peste 5, dupa contestatii, la proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice catedrelor vacante rezervate din data de 21 iulie, informeaza Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.Astazi, au fost afisate...

  MASH în Padiş: Tinerii învaţă cum să devină salvatori de urgenţă

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:48 Stire de ultima ora din judetul Bihor: MASH în Padiş: Tinerii învaţă cum să devină salvatori de urgenţă A 19-a ediţie a taberei MASH va începe vineri pe platoul Glăvoi din Padiş, iar 65 de studenţi la Medicină ori rezidenţi în medicina de urgenţă vor fi antrenaţi să salveze vieţi. Tinerii vor fi pregătiţi de...

  Perchezitii la hotii de cale ferata

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:48 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Perchezitii la hotii de cale ferata Hotii care distrug caile ferate si conductele de irigatii, in vizorul politistilor. Mascatii de la Interventii Speciale insotiti de politisti si jandarmi au efectuat 11 perchezitii domiciliare la mai multe persoane banuite ca ar fi furat de la infrastructura feroviara si conductele...

  Pentru că au „luptat” în Revoluţia din 1989, zece sălăjeni primesc indemnizaţii de peste 2.000 de lei

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:46 Stire de ultima ora din judetul Salaj: Pentru că au „luptat” în Revoluţia din 1989, zece sălăjeni primesc indemnizaţii de peste 2.000 de lei Pentru că au „luptat” la Revoluţia din decembrie 1989, pentru înlăturarea comunismului, zece sălăjeni primesc lunar indemnizaţii cuprinse între 1.102 şi 2.020 de lei. Sumele sunt plătite prin intermediul Casei Judeţene...

  Un camion s-a răsturnat peste trei persoane, în zona gropii de gunoi de la Pata Rât

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:29 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Un camion s-a răsturnat peste trei persoane, în zona gropii de gunoi de la Pata Rât Trei persoane au fost prinse sub un camion care s-a răsturnat la groapa de gunoi de pe strada Pata Rât. Citeste toata stirea Un camion s-a răsturnat peste trei persoane, în...

  Reducere la jumătate a taxelor pentru studenţii Universităţii aflaţi la a doua specializare

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:27 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Reducere la jumătate a taxelor pentru studenţii Universităţii aflaţi la a doua specializare Din toamnă, şapte facultăţi orădene vor oferi reduceri de taxe pentru studenţii care studiază la a doua specializare a Universităţii, indiferent în care an de studiu se află. Astfel, de la 1 octombrie, cei care...

  INSCRIERI – GRADINITE – Mai putin de 200 de locuri libere ramase in gradinitele cu program normal din Baia Mare, dupa primele etape de inscriere (VIDEO)

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:26 Stire de ultima ora din judetul Maramures: INSCRIERI – GRADINITE – Mai putin de 200 de locuri libere ramase in gradinitele cu program normal din Baia Mare, dupa primele etape de inscriere (VIDEO) Vezi VIDEO Aproape 2.800 de prescolari au fost inscrisi in gradinitele din Baia Mare, in cele doua etape care s-au derulat in...

  Un barbat s-a inecat in Mamaia

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:24 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Un barbat s-a inecat in Mamaia Un barbat s a inecat astazi in Mamaia. Vom reveni. … Citeste toata stirea Un barbat s-a inecat in Mamaia la ziuaconstanta.ro. Nu rata celelalte stiri locale din Romania si judetul Constanta. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos....

  Două accidente în două zile

  Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 19:15 Stire de ultima ora din judetul Mures: Două accidente în două zile Două accidente rutiere s-au produs în ultimele două zile în Reghin. Primul a avut loc marţi în jurul orei 15 pe strada Iernuţeni. O femeie aflată la volanul unei maşini înmatriculate în judeţul Neamţ a acroşat două autoturisme oprite în afara carosabilului. Conducătoarea...

  Alte Stiri de ultima ora din Locale, Mures - miercuri, 30 iulie 2014

   Cupă spectaculoasă de rally-raid la Satu Mare

   Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 18:16 Stire de ultima ora din Satu Mare: Cupă spectaculoasă de rally-raid la Satu Mare După numeroase ediții de succes și ani de zile de pauză, se reînvie tradiția concursurilor de rallyraid în județul Satu Mare: filiala A-CAR Satu Mare și GerBog vă invită la o cupă spectaculoasă de raliuri tot-teren in județul Satu Mare! Organizatorii...

   PrimaGym: Spinning, adevăratul antrenament Indoor Cycling

   Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 15:34 Stire de ultima ora din Satu Mare: PrimaGym: Spinning, adevăratul antrenament Indoor Cycling Americanul Johnny Goldberg (Johnny G), ciclist de performanță, cu un bogat palmares la activ, și-a încercat limitele, antrenându-se pe distanțe mari, cum ar fi Trans America, fapt pentru care a trebuit să-și conceapă un tip de antrenament și o bicicletă specială care...

   ONG-urile din Satu Mare vor proiecte comune pentru persoanele vulnerabile

   Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 15:23 Stire de ultima ora din Satu Mare: ONG-urile din Satu Mare vor proiecte comune pentru persoanele vulnerabile Sub coordonarea Asociației Stea a avut loc astăzi la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare o întâlnire de lucru a ONG-urilor și instituțiilor din Satu Mare privind inițierea unor activități comune pentru prevenirea și combaterea excluziunii...

   Proprietarii culturilor distruse de animalele sălbatice nu sunt despăgubiți din cauza procedurii stufoase

   Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 13:54 Stire de ultima ora din Satu Mare: Proprietarii culturilor distruse de animalele sălbatice nu sunt despăgubiți din cauza procedurii stufoase Problema despăgubirilor proprietarilor culturilor agricole care au fost distruse de animale sălbatice a fost discutată astăzi într-o ședință convocată de către prefectul Eugeniu Avram, invitând administratorii fondurilor de vânătoare din judeţ și directorii instituțiilor cu...

   Contrabandist din Micula arestat în Harghita. Bunuri de 100.000 de lei confiscate de poliţişti

   Publicat: miercuri, 30 iulie 2014, 12:38 Stire de ultima ora din Satu Mare: Contrabandist din Micula arestat în Harghita. Bunuri de 100.000 de lei confiscate de poliţişti Aproape 110.000 de țigări de contrabandă, mai multe telefoane mobile și un autoturism au fost indisponibilizate de poliţiştii din Harghita, în urma unui flagrant și a unei percheziții domiciliare. Un bărbat a fost reținut...

   Fost consilier din Călineşti Oaş, în conflict de interese administrativ şi penal

   Publicat: marți, 29 iulie 2014, 15:36 Stire de ultima ora din Satu Mare: Fost consilier din Călineşti Oaş, în conflict de interese administrativ şi penal Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Mărcuț Dumitru, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Călinești-Oaș, Județul Satu Mare, întrucât,...

   Cum să ai o digestie mai bună în mod natural

   Publicat: marți, 29 iulie 2014, 14:53 Stire de ultima ora din Satu Mare: Cum să ai o digestie mai bună în mod natural Sănătatea  generală a organismului se află în strânsă legătură cu modul în care funcționează sistemul digestiv. Când un organ nu funcționează așa cum trebuie și restul au de suferit. O proastă digestie duce la apariția flatulenței, balonărilor, durerilor...

   Avertisment al prefectului Eugeniu Avram către şefii de instituţii

   Publicat: marți, 29 iulie 2014, 14:46 Stire de ultima ora din Satu Mare: Avertisment al prefectului Eugeniu Avram către şefii de instituţii Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi în şedinţă extraordinară pe şefii de instituţii care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a-i avertiza să-şi ia în serios atribuţiile, să nu fie luaţi prin surprindere în cazul...

   Fetiță mușcată de piton la circul Bellucci Satu Mare. UPDATE VIDEO

   Publicat: marți, 29 iulie 2014, 13:44 Stire de ultima ora din Satu Mare: Fetiță mușcată de piton la circul Bellucci Satu Mare. UPDATE VIDEO Fetiță mușcată de piton Fetiță mușcată de piton. O filmare cu momentul în care fetița de 12 ani a fost mușcată de un piton molurus în timpul unui spectacol al circului Bellucci la Satu Mare a fost postată...

   Criză de vaccinuri împotriva hepatitei B. 500 de bebeluşi nu sunt imunizaţi

   Publicat: marți, 29 iulie 2014, 13:25 Stire de ultima ora din Satu Mare: Criză de vaccinuri împotriva hepatitei B. 500 de bebeluşi nu sunt imunizaţi Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare se confruntă cu lipsă acută de vaccin împotriva hepatitei B, vaccin ce trebuie administrat în 24 de ore de la naşterea bebeluşilor. Directorul DSP, Dorin Dragoş Guran, a afirmat în...

Lasa un comentariu


− opt = unuAboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii

care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania.

Newsletter

Detalii abonare