Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Stiri Presa Online
Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale - luni, 26 ianuarie 2015  Studenţii din România: „Universităţile apelează uneori la practici demne de perioada comunistă”

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 14:12 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Studenţii din România: „Universităţile apelează uneori la practici demne de perioada comunistă” Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) atrage atenția asupra cazurilor tot mai numeroase din ultima perioadă în care universitățile au încercat să reducă la tăcere orice formă prin care studenții și-au exprimat nemulțumirea...

  Negocieri dure la PSD Prahova! UNPR, PC și PLR vor posturi în deconcentrate

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 14:07 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Negocieri dure la PSD Prahova! UNPR, PC și PLR vor posturi în deconcentrate Dacă ați crezut că protocolul de colaboare dintre PSD, UNPR, PC și PLR, de la Prahova, a fost doar pentru că unora le place Guvernarea Ponta IV vă înșelați amarnic. Mâine, tot la PSD Prahova,...

  Fost ministru clujean, invitat la mai multe conferinte din Franta

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 14:06 Stire de ultima ora din judetul Cluj: Fost ministru clujean, invitat la mai multe conferinte din Franta In perioada imediat urmatoare fostul ministru al Educatiei, respectiv al Afacerilor Externe, Andrei Marga, va participa la mai multe conferinte in Polonia si Franta. Citeste toata stirea Fost ministru clujean, invitat la mai multe conferinte din Franta la...

  Program Teatrul de Stat Constanta

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 14:06 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Program Teatrul de Stat Constanta Joi 29 ian. ora 20.00 in foaierul teatrului RECITAL DE POEZIE SI MUZICA ,pe versuri de Vasile CojocaruInterpreteaza : Liviu Manolache si Andu AxenteMuzica : Liviu Manolache.Spectacolul este dedicat memoriei actorului si poetului Vasile Ica Cojocaru. A ramas in amintirea publicului ,spectacolul de...

  Ţurcanu: Gireadă a dus greul PNL. Dacă voi avea ocazia să mai iau o decizie, îl mai susţin o dată

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 13:54 Stire de ultima ora din judetul Botosani: Ţurcanu: Gireadă a dus greul PNL. Dacă voi avea ocazia să mai iau o decizie, îl mai susţin o dată Co-președintele PNL Botoșani, Florin Ţurcanu, sare în apărarea deputatului Verginel Gireadă. El a declarat luni că atunci când Gireadă a fost propus să candideze la alegerile parlamentare era...

  Negreșteancă bătută de concubin

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 13:54 Stire de ultima ora din Satu Mare: Negreșteancă bătută de concubin La data de 25 ianuarie 2015 ,polițiștii de ordine publică negreșteni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de către o femeie, care reclama faptul că ar fi fost agresată. Din verificările efectuate la fața locului a rezultat faptul că între reclamantă...

  Tren în flăcări, în Şuncuiuş

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 13:48 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Tren în flăcări, în Şuncuiuş Locomotiva unui tren de marfă a luat foc, sâmbătă dimineaţa, în gara din Şuncuiuş. Incendiul, izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, a distrus aproape jumătate din locomotivă. Citeste toata stirea Tren în flăcări, în Şuncuiuş la ebihoreanul.ro. Nu rata celelalte stiri...

  Ofertă de muncă la H&M!

  Publicat luni, 26 ianuarie 2015, 13:34 Stire de ultima ora din judetul Galati: Ofertă de muncă la H&M! H&M angajează pe postul de asistent vânzări, în regim part-time, în oraşe ca Bucureşti, Braşov, Buzău, Constanţa, Piteşti, Ploieşti, Galaţi şi Tulcea (vezi aici). Candidatul ideal trebuie să deţină: abilităţi excelente în domeniul serviciu clienţi, să recunoască şi să efectueze oportunităţi de vânzare,...

Lasa un comentariu


× trei = nouaAboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×