Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Ultimile Stiri din Satu Mare > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Stiri Presa Online
Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - marți, 25 noiembrie 2014


  O juristă de la Prefectura BUZĂU S-A SINUCIS după ce a fost audiată la DNA, în retrocedările ilegale

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 3:05 Stire de ultima ora din judetul Prahova: O juristă de la Prefectura BUZĂU S-A SINUCIS după ce a fost audiată la DNA, în retrocedările ilegale Şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău, Luminiţa Ionescu, a fost găsită spânzurată luni, femeia fiind chemată în urmă cu câtva timp la...


  Mesaj de condoleante – APA SERV S.A.

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 3:04 Stire de ultima ora din judetul Neamt: Mesaj de condoleante – APA SERV S.A. C. J. Apa Serv aduce un ultim omagiu celui care a fost preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Culiţă Tărâţă. Sincere condoleanţe familiei îndoliate şi Dumnezeu să-l odihnească în pace. Director General, Ionuţ Cătălin Dughir Citeste toata stirea Mesaj de condoleante – APA...


  Clujul câștigă Cupa României la karate cu două echipe pe podium

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 2:26 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Clujul câștigă Cupa României la karate cu două echipe pe podium Clubul Sportiv Politehnica a câștigat Cupa României la karate, competiție organizată de FRK WKC, iar pe locul 3 s-a clasat echipa clubului CS Hayashi Activ din Florești. Citeste toata stirea Clujul câștigă Cupa României la karate...


  Să nu uităm de hârţogăraie!

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 2:22 Stire de ultima ora din judetul Galati: Să nu uităm de hârţogăraie! Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi informează contribuabilii că, până astăzi, 25 noiembrie, trebuie să depună la organul fiscal competent, după caz, documentele precizate mai jos: - Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, formular 100, cu termen lunar,...


  Ocrotitoarea studentilor teologi: Ce sfanta importanta sabartoresc, astazi, crestinii ortodocsi. Care au fost viziunile sfintei

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 2:18 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Ocrotitoarea studentilor teologi: Ce sfanta importanta sabartoresc, astazi, crestinii ortodocsi. Care au fost viziunile sfintei Sfanta Mucenita Ecaterina, fiica principelui Consta, a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si...


  Topul celor mai scumpe clădiri aflate la vânzare în Botoşani

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 2:14 Stire de ultima ora din judetul Botosani: Topul celor mai scumpe clădiri aflate la vânzare în Botoşani Zeci de imobile din judeţul Botoşani care funcţionează ca sedii de firme, spaţii comerciale sau de producţie au fost scoase la vânzare. Fie că proprietarii au datorii la bănci, fie că firmele acestora au dat faliment, fie că...


  Află care sunt școlile și grădinițele ce pun în pericol viața elevilor și a profesorilor, după cutremurul de sâmbătă

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 2:06 Stire de ultima ora din judetul Vrancea: Află care sunt școlile și grădinițele ce pun în pericol viața elevilor și a profesorilor, după cutremurul de sâmbătă „În unele locuri, pereţii şcolii sunt destul de mult fisuraţi şi nu ştim cât vor rezista“ Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Citeste toata stirea Află...


  Competiţie de înot

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 1:57 Stire de ultima ora din judetul Arges: Competiţie de înot Sportivii secţiei de înot de la CS Dacia Mioveni 2012 vor participa în perioada 26-30 noiembrie la Campionatul Naţional de Semifond, ce va avea loc la Bazinul Olimpic din Piteşti. Întrecerea este rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani şi se desfăşoară...


  Regal Street Dance la “Street Groove Jam” Reghin

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 1:10 Stire de ultima ora din judetul Mures: Regal Street Dance la “Street Groove Jam” Reghin Reghinul a primit la finele săptămânii trecute vizita dansatorilor de Street Dance cu ocazia primului concurs internaţional de gen reunit sub genericul “Street Groove Jam”, eveniment organizat de Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” în colaborare cu Primăria şi...


  Cutremur în zona Vrancea, aproape de Vălenii de Munte

  Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 1:05 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Cutremur în zona Vrancea, aproape de Vălenii de Munte Seismul, cu o magnitudine de 2,9 grade Richter, a avut loc în această după-amiază, la o adâncime de 109 km.La nici două zile distanță de seismul de 5,7 grade Richter, de sâmbătă noaptea, pământul încă se cutremură. Astăzi a...

  Alte Stiri de ultima ora din Locale, Prahova - marți, 25 noiembrie 2014


   Grand Mall: Primul târg pentru părinți și copii își așteaptă expozanții și vizitatorii

   Publicat luni, 24 noiembrie 2014, 19:22 Stire de ultima ora din Satu Mare: Grand Mall: Primul târg pentru părinți și copii își așteaptă expozanții și vizitatorii Bucurii pentru părinți și copii este primul târg expozițional din Satu Mare care este dedicat în întregime copiilor, părinților și viitorilor părinți. Evenimentul dorește să adune la startul său firme din domeniul serviciilor și produselor...


   Festivalul Național al Șanselor Tale

   Publicat luni, 24 noiembrie 2014, 17:49 Stire de ultima ora din Satu Mare: Festivalul Național al Șanselor Tale Deschiderea oficială a celei de-a XV – a ediție a ”Festivalului Național al Șanselor Tale”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Casa Corpului Didactic, a avut loc astăzi la sala multimedia ISJ. Anul acesta festivalul are ca tematică ”Oportunități de dezvoltare...


   Spectacol Omagial dedicat Zilei Naționale a României la Carei

   Publicat luni, 24 noiembrie 2014, 13:34 Stire de ultima ora din Satu Mare: Spectacol Omagial dedicat Zilei Naționale a României la Carei Vineri, 28 noiembrie 2014 începând cu ora 18:00, Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi va găzdui spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, susținut de Corurile Armonica (dirijor Ioan Tordoi), Crenguța (dirijor Vlad Pașca), Astra Careiană (dirijor Mariana Vulcan), Corul...


   Baschet: CSM Satu Mare-CS Nova Vita Târgu Mureș 92-68

   Publicat duminică, 23 noiembrie 2014, 13:15 Stire de ultima ora din Satu Mare: Baschet: CSM Satu Mare-CS Nova Vita Târgu Mureș 92-68 Echipa de baschet a CSM Satu Mare a învins, pe teren propriu, CS Nova Vita Târgu Mureș cu scorul de 92 la 68. Partida s-a jucat sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala de sport a LPS,...


   Olimpia Satu Mare – Fortuna Câmpina. Scor 1-1

   Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 17:27 Stire de ultima ora din Satu Mare: Olimpia Satu Mare – Fortuna Câmpina. Scor 1-1 Meciul disputat astăzi pe teren propriu de către Olimpia Satu Mare  în compania echipei de fotbal Fortuna Câmpina s-a încheiat la egalitate cu scorul de 1-1. Marcatorul Olimpiei a fost jucătorul Alex Boștină. Încă de la începutul meciului, în prima...


   Bărbat cu semnalmentele criminalului actriţei, internat Psihiatria Luduş

   Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 13:50 Stire de ultima ora din Satu Mare: Bărbat cu semnalmentele criminalului actriţei, internat Psihiatria Luduş Un bărbat cu o identitate necunoscută, a cărui semnalmente corespund cu ale criminalului care a ucis-o pe actriţa Gabriela Dorgai, se află internat în Secţia de Psihiatrie din Luduş, judeţul Mureş. Potrivit Poliției Mureș, pe raza oraşului Luduş, a fost...


   Detalii cutremurătoare: Mai mulți sătmăreni au văzut când actrița Gabriela Dorgai a fost abuzată

   Publicat sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 11:05 Stire de ultima ora din Satu Mare: Detalii cutremurătoare: Mai mulți sătmăreni au văzut când actrița Gabriela Dorgai a fost abuzată Noi detalii șocante cu privire la uciderea actriței Gabriela Dorgai au ieșit din cercul anchetatorilor, și anume că mai multe persoane au văzut-o pe actrița Gabriela Dorgai împreună cu criminalul pe dig, însă nu...


   Pieton luat pe capotă pe b-dul Cloşca. Şoferul a fugit (FOTO)

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 21:21 Stire de ultima ora din Satu Mare: Pieton luat pe capotă pe b-dul Cloşca. Şoferul a fugit (FOTO) Un incident soldat cu rănirea unei persoane de etnie romă a avut loc astăzi pe b-dul Cloşca din municipiul Satu Mare. Din primele informații, reiese că mai multe persoane de etnie romă au trecut strada pe trecerea...


   Poliţia Satu Mare, în deficit de cadre. Două probe ADN ale presupusului criminal au fost trimise la analiză

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 19:19 Stire de ultima ora din Satu Mare: Poliţia Satu Mare, în deficit de cadre. Două probe ADN ale presupusului criminal au fost trimise la analiză Județul Satu Mare se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește numărul forțelor de ordine publică. În prezent la nivelul secțiilor de poliție din județul Satu Mare sunt...


   Ziua Ştafetei, la Colegiul Naţional Doamna Stanca (FOTO)

   Publicat vineri, 21 noiembrie 2014, 16:49 Stire de ultima ora din Satu Mare: Ziua Ştafetei, la Colegiul Naţional Doamna Stanca (FOTO) În perioada 18-21 noiembrie 2014 la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”  s-a derulat Proiectul Naţional „Ziua Ştafetei- Acum decid eu” iniţiat de Fundaţia „Terre des hommes”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Scopul proiectului a fost  acela de a  marca Ziua...Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×