Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Ultimile Stiri din Satu Mare > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - sâmbătă, 20 septembrie 2014

  500 de simpatizanți PSD din Cluj, la lansarea lui Ponta. SCANDAL la plecarea spre București

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:49 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: 500 de simpatizanți PSD din Cluj, la lansarea lui Ponta. SCANDAL la plecarea spre București După lansarea de la Craiova și cea de săptămâna trecută de la Alba, Victor Ponta își lansează candidatura chiar de ziua lui la București. Este al treilea eveniment de lansare a candidaturii...

  Planta benefica ce te salveaza de la cele mai dificile stari de voma si vindeca o multime de afectiuni

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:46 Stire de ultima ora din judetul Cluj: Planta benefica ce te salveaza de la cele mai dificile stari de voma si vindeca o multime de afectiuni De secole acest ceai a fost folosit ca tonic cu proprietati antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice si vermifuge, dar are pe langa acestea, multe alte proprietati terapeutice. Citeste toata stirea...

  EVENIMENT DUBLU – De ziua sa, Victor Ponta isi lanseaza astazi candidatura la Presedintie, pe Arena Nationala. 70.000 de persoane din toata tara sunt asteptate

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:45 Stire de ultima ora din judetul Maramures: EVENIMENT DUBLU – De ziua sa, Victor Ponta isi lanseaza astazi candidatura la Presedintie, pe Arena Nationala. 70.000 de persoane din toata tara sunt asteptate Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, isi lanseaza candidatura la functia de presedinte al Romaniei sambata, pe Arena Nationala, la eveniment fiind asteptate, potrivit...

  Constanta vrea sa intre in Cartea Recordurilor

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:44 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Constanta vrea sa intre in Cartea Recordurilor Constanta s a inscris la Bartrsquo;s Bash, eveniment care va intra in Cartea Recordurilor. Campionatul National de Yachting BMW National Offshore Yachting Championship, etapa I, are loc in perioada 19 ndash; 21 septembrie , pe traseul Constanta ndash;Mangalia ndash;Limanu. Campionatul este...

  Radu Mazare il sustine pe Victor Ponta, la Arena Nationala

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:23 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Radu Mazare il sustine pe Victor Ponta, la Arena Nationala Radu Mazare, primarul municipiului Constanta se afla la aceasta ora, pe Arena Nationala. Presedintele PSD Constanta este prezenta la evenimentul de lansare a candidaturii pentru Cotroceni a lui Victor Ponta, presedintele social democratilor. Edilul sef al orasului de...

  Orza the best

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:16 Stire de ultima ora din judetul Timis: Orza the best Dacă întrebi un prichindel pe cine iubește mai mult, pe mama sau pe tata?, probabil că îți va răspunde că pe amândoi părinții. Deși e clar că unul e mai mămos, iar altul ține la tată că nu-l bate la funduleț și îi cumpără mai...

  Peste 400 de karatiști prezenți la Cluj la Cupa Campionilor Europeni la Karate WUKF

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:16 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Peste 400 de karatiști prezenți la Cluj la Cupa Campionilor Europeni la Karate WUKF Peste 400 de karatişti de toate vârstele participă weekendul acesta, la Cluj-Napoca, la cea de-a a cincea ediţie a Cupei Campionilor Europeni WUKF, care este singura competiţie internaţională din România a acestei federaţii....

  Helsinki, tot mai prietenos cu mediul

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:15 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Helsinki, tot mai prietenos cu mediul Municipalitatea din Helsinki a anunţat recent o iniţiativă care va face capitala Finlandei şi mai prietenoasă cu mediul: sub centrul oraşului va fi construit un rezervor care să stocheze 9 milioane de galoane de apă pentru răcirea locuinţelor. Citeste toata stirea Helsinki,...

  Hoţi din Ploieşti, prinşi la o lună de la comiterea furtului

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:13 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Hoţi din Ploieşti, prinşi la o lună de la comiterea furtului Doi bărbați sunt acuzați că au pătruns prin efracție în incinta unei societăți din Ploiești și au sustras o cantitate de aluminiu. Acum, cei doi sunt acuzați de furt.Potrivit IPJ Prahova, pe data de 25.08.2014, cei doi...

  Nr. unic (nr. format vechi) : 29728/212/2014

  Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 16:13 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Nr. unic (nr. format vechi) : 29728/212/2014 Nr. unic nr. format vechi : 29728 212 2014 Data inregistrarii 17.09.2014 Data ultimei modificari: 19.09.2014 Sectie: SECTIA CIVILA Materie: Minori si familie Obiect: divort cu minori Stadiu procesual: Fond Parti Nume Calitate parte ISPIR OVIDIU FLORIN Reclamant ISPIR GENOVICA Parat...

  Alte Stiri de ultima ora din Constanta, Locale - sâmbătă, 20 septembrie 2014

   Olimpia Satu Mare a câștigat meciul cu Șoimii Pâncota. Scor 3-1

   Publicat sâmbătă, 20 septembrie 2014, 15:35 Stire de ultima ora din Satu Mare: Olimpia Satu Mare a câștigat meciul cu Șoimii Pâncota. Scor 3-1 Olimpia Satu Mare învingătoare în meciul disputat astăzi pe teren propriu cu echipa de fotbal Şoimii Pâncota. Scor 3- 1, marcatorii Bujor Vlad, Iuhas Cosmin și Feier Daniel. După două meciuri pierdute în campionatul Ligii a –II-a,...

   Peste 500 de PSD-işti au plecat la lansarea lui Victor Ponta la prezidenţiale

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 23:44 Stire de ultima ora din Satu Mare: Peste 500 de PSD-işti au plecat la lansarea lui Victor Ponta la prezidenţiale Peste 500 de membri PSD Satu Mare au pornit în această seară spre Bucureşti pentru a participa la lansarea candidaturii premierului Victor Ponta pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Directorul de campanie al PSD...

   Felician Pop şi-a lansat o nouă carte, din Turnul Pompierilor

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 20:47 Stire de ultima ora din Satu Mare: Felician Pop şi-a lansat o nouă carte, din Turnul Pompierilor Scriitorul Felician Pop şi-a lansat astăzi cartea „Turn desfrunzit” din Turnul Pompierilor. Lansarea cărţii a fost făcută la propriu din turn, după discursurile invitaţilor, legată cu o sfoară. Lansarea cărții a avut loc într-un spațiu neconvențional,Felician Pop spunând...

   Arta holotropică își pune amprenta pe elevii din Satu Mare

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 20:16 Stire de ultima ora din Satu Mare: Arta holotropică își pune amprenta pe elevii din Satu Mare O acțiune marcată prin sport și pictură s-a desfășurat astăzi în aer liber în Grădina Romei din Satu Mare. Acțiunea face parte din proiectul intitulat ”Încercare de artă holotropică” și este derulat la Satu Mare de către învățătoarea...

   Antrenorul echipei Olimpia Satu Mare este dezamăgit de jucători

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 19:16 Stire de ultima ora din Satu Mare: Antrenorul echipei Olimpia Satu Mare este dezamăgit de jucători În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la stadionul Olimpia, antrenorul echipei de fotbal sătmărene, Cosmin Bodea, a discutat despre meciurile pierdute de către Olimpia Satu Mare și și-a declarat nemulțumirile față de jucătorii. Acesta este foarte dezamăgit...

   GAL Țara Oașului: Apel de prelungire a termenului de depunere proiecte pe măsura 112

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 18:22 Stire de ultima ora din Satu Mare: GAL Țara Oașului: Apel de prelungire a termenului de depunere proiecte pe măsura 112 Grupul de Acțiune Locala Ţara Oaşului anunţă prelungirea sesiuni de depunere de proiecte din perioada 20.08– 18.09.2014 pana in data de 25.09.2014 pentru Masura 41.112„Instalarea tinerilor fermieri”din cadrul Planului de Dezvoltare Locala. Fondurile disponibile...

   GAL Sud-Vest Satu Mare: Apel de selecţie al proiectelor pe măsura 421

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 16:31 Stire de ultima ora din Satu Mare: GAL Sud-Vest Satu Mare: Apel de selecţie al proiectelor pe măsura 421 Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare anunță lansarea, în perioada 11.09.2014-13.10.2014, a primei sesiune de cereri de proiecte pentru Sub-măsura 41.421 „Implementarea proiectelor de cooperare”. Data lansării apelului de selecție: 11.09.2014, Data limită de...

   Percheziţii în Lazuri. Poliţiştii au descoperit un magazin improvizat (FOTO)

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 14:09 Stire de ultima ora din Satu Mare: Percheziţii în Lazuri. Poliţiştii au descoperit un magazin improvizat (FOTO) Poliţiştii sătmăreni de investigarea fraudelor au efectuat 2 percheziţii în localitatea Lazuri, în urma cărora au descoperit şi ridicat ţigări, tutun vrac, cafea şi produse alimentare de contrabandă. La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Serviciilor de Investigare...

   Acțiune umanitară: Pentru unii demodat – pentru alţii de folos

   Publicat vineri, 19 septembrie 2014, 10:47 Stire de ultima ora din Satu Mare: Acțiune umanitară: Pentru unii demodat – pentru alţii de folos În perioada 22 septembrie – 20 octombrie Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare demarează acţiunea „Pentru unii demodat – pentru alţii de folos”. Acţiunea va viza în special gospodăriile rurale. În cadrul acestei acţiuni, Organizaţia va colecta haine...

   GAL Țara Oașului anunță prelungirea termenului de depunere a proiectelor pe măsura 112

   Publicat joi, 18 septembrie 2014, 21:45 Stire de ultima ora din Satu Mare: GAL Țara Oașului anunță prelungirea termenului de depunere a proiectelor pe măsura 112 Grupul de Acțiune Locală Tara Oraşului anunţă prelungirea sesiunii de cerere de proiecte din perioada 20 august– 18 septembrie 2014 pentru masura 41.112 „Instalarea tinerilor fermieri” pana la data de 25.09.2014. Fondurile disponibile pentru aceasta...

Lasa un comentariu


sapte − patru =Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii

care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania.

Newsletter

Detalii abonare