Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Ultimile Stiri din Satu Mare > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Stiri Presa Online
Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale, Satu Mare - joi, 27 noiembrie 2014


  Președintele unei fundaţii pentru nevăzători din Focşani, vizat într-o anchetă a DNA

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 1:25 Stire de ultima ora din judetul Vrancea: Președintele unei fundaţii pentru nevăzători din Focşani, vizat într-o anchetă a DNA Numele lui Mircea Bucur, președintele Fundației „Cartea Călătoare” din Focșani, apare într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Este vorba despre o anchetă desprinsă din celebrul dosar MICROSOFT. Normal 0 false false false EN-US X-NONE...


  Protestele violente continua in Statele Unite

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 1:06 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Protestele violente continua in Statele Unite Peste 180 de persoane au fost arestate la Los Angeles in cursul unor manifestatii care au avut loc in noaptea de marti spre miercuri impotriva deciziei unui mare juriu de a nu l pune sub acuzare pe politistul alb care a ucis...


  Ce a făcut o femeie pe un aeroport din Rusia. Greşeala i-a fost FATALĂ

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 1:06 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Ce a făcut o femeie pe un aeroport din Rusia. Greşeala i-a fost FATALĂ O femeie care avea implantat un stimulator cardiac a murit în braţele soţului său la doar câteva minute după ce a trecut prin sistemul de scanare dintr-un aeroport din Rusia, scrie Daily Mail. Diana...


  “Mare păcat că s-a făcut o asemenea tulburare” la Biserica “Mavrodolu”

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 1:05 Stire de ultima ora din judetul Arges: “Mare păcat că s-a făcut o asemenea tulburare” la Biserica “Mavrodolu” După ce, în această lună, părintele Constantin Onu a fost numit paroh al bisericii surzilor, fiind revocat din funcţia de paroh a Bisericii-mame “Mavrodolu”, “armata” credincioşilor nemulţumiţi de această schimbare pare să fi declarat “război” Arhiepiscopiei Argeşului...


  Aniversaţii zilei de 27 noiembrie

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 1:00 Stire de ultima ora din judetul Botosani: Aniversaţii zilei de 27 noiembrie Omul de afaceri Gheorghe Odae, fostul director al Gradinitei 18, Adriana Elezau, medicul Anca Daniela Andone de la Spitalul de Copii, directorul Scolii Calarasi, Romica Danes, profesorul Liliana Chira de la Colegiul National Mihai Eminescu. La multi ani! Completeaza lista aniversatilor la redactie@botosaninews.ro...


  Adevăratul Black Friday la Promenada Focșani

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 0:56 Stire de ultima ora din judetul Vrancea: Adevăratul Black Friday la Promenada Focșani Pe 28 noiembrie, incepand cu ora 16:00, Promenada Focsani va invita la Adevaratul Black Friday! Vino vineri, 28 noiembrie in Promenada Focsani, incepand cu ora 16:00, cumpara produse in valoare de cel putin 50 de lei pe un bon fiscal de la...


  Lupul Salanță, paznic la stâna cu gunoaie

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 0:26 Stire de ultima ora din judetul Cluj Napoca: Lupul Salanță, paznic la stâna cu gunoaie Arhitectul șef al județului Claudiu Salanță verifica și aviza proiectele responsabilului tehnic Claudiu Salanță. Se mai miră cineva că proiectul Centrului de Deșeuri este un dezastru? Citeste toata stirea Lupul Salanță, paznic la stâna cu gunoaie la monitorulcj.ro. Urmareste site-ul...


  Administratorul unei societăți comerciale din Slobozia, arestat

  Publicat joi, 27 noiembrie 2014, 0:07 Stire de ultima ora din judetul Ialomita: Administratorul unei societăți comerciale din Slobozia, arestat Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul BUF CRISTIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: evaziune fiscală şi refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale...


  Ce suspect de fals și uz de fals acoperă Daniela Soroceanu, secretarul județului Neamț ?

  Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 23:52 Stire de ultima ora din judetul Neamt: Ce suspect de fals și uz de fals acoperă Daniela Soroceanu, secretarul județului Neamț ? Cu ceva timp în urmă atrăgeam atenția că de o perioadă de timp cineva tot falsifica semnătura președintelui Consiliului Județean, prin multimplicarea acesteia sau prin folosirea unei ștampile cu această semnătură, dovada stând...


  Mircea Basescu a fost plasat in arest la domiciliu

  Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 23:39 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Mircea Basescu a fost plasat in arest la domiciliu Fratele președintelui Băsescu, Mircea Băsescu a ieșit, miercuri, din arest preventiv fiind plasat în arest la domiciliu. Mircea Băsescu a ajuns la locuința sa din Constanța, miercuri seara, însoțit de unul dintre avocații săi. Citeste toata stirea Mircea Basescu a...

  Alte Stiri de ultima ora din Bihor, Locale - joi, 27 noiembrie 2014


   Bucătar din Satu Mare ucis într-un hotel din Portugalia

   Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 19:43 Stire de ultima ora din Satu Mare: Bucătar din Satu Mare ucis într-un hotel din Portugalia Un cunoscut bucătar din Satu Mare a fost ucis cu sânge rece într-un hotel din Portugalia de către un coleg mai tânăr. Emeric Kadar, de 51 de ani, lucra de trei ani ca bucătar la restaurantul hotelului Corinthia din...


   Cutremur în județul Satu Mare

   Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 17:54 Stire de ultima ora din Satu Mare: Cutremur în județul Satu Mare Cutremur în județul Satu Mare. Un cutremur cu magnitudinea 2,5 a avut loc astăzi în județul Satu Mare, potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:49, în apropierea localităţii Turulung. Epicentrul cutremurului...


   Concert de jazz şi paradă a tobelor la Satu Mare

   Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 16:03 Stire de ultima ora din Satu Mare: Concert de jazz şi paradă a tobelor la Satu Mare Centru Cultural G.M. Zamfirescu cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Satu Mare organizează în perioada 28-29 noiembrie un concert jazz și o paradă a tobelor. Concertul jazz va fi susținut de trupă timişoreană Sebastian Spanache Trio,vineri, 28...


   Programul manifestărilor de Ziua Națională a României la Carei

   Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014, 14:21 Stire de ultima ora din Satu Mare: Programul manifestărilor de Ziua Națională a României la Carei Direcția de Cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural Carei vă invită la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, luni 1 decembrie 2014, în municipiul Carei. Evenimentele se vor desfășura după următorul program: Luni, 1 Decembrie 2014,...


   Programul oficial de Ziua Națională a României

   Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 18:01 Stire de ultima ora din Satu Mare: Programul oficial de Ziua Națională a României Conducerea județului a anunțat astăzi, într-o conferinţă de presă, programul manifestărilor organizate la Satu Mare cu ocazia Zilei Naţionale a României. Sătmărenii vor avea parte de concerte susținute de interpreți renumiți, atât de muzică populară cât și de muzică ușoară, de...


   Concert Talisman, fasole cu cârnați și focuri de artificii de Ziua Națională a României

   Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 18:01 Stire de ultima ora din Satu Mare: Concert Talisman, fasole cu cârnați și focuri de artificii de Ziua Națională a României Conducerea județului a anunțat astăzi, într-o conferinţă de presă, programul manifestărilor organizate la Satu Mare cu ocazia Zilei Naţionale a României. Sătmărenii vor avea parte de concerte susținute de interpreți renumiți, atât de muzică...


   Peste 100 de voluntari confecționează cadouri pentru vârstnici

   Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 13:27 Stire de ultima ora din Satu Mare: Peste 100 de voluntari confecționează cadouri pentru vârstnici 160 de elevi sătmăreni s-au înscris pe lista Centrului Sf. Paul al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare pentru a putea participa la acțiunea „Un zâmbet fermecat pentru persoane vârstnice”. Voluntarii dornici să facă o surpriză frumoasă persoanelor în vârstă...


   Biblioteca Județeană Satu Mare organizează evenimentul ”România, te iubesc”

   Publicat marți, 25 noiembrie 2014, 12:02 Stire de ultima ora din Satu Mare: Biblioteca Județeană Satu Mare organizează evenimentul ”România, te iubesc” Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Satu Mare, organizează vineri, 28 noiembrie 2014, evenimentul intitulat sugestiv “România, te iubesc!”, pentru a marca Ziua Națională a României. Evenimentul se va derula în parteneriat cu o serie de...


   Grand Mall: Primul târg pentru părinți și copii își așteaptă expozanții și vizitatorii

   Publicat luni, 24 noiembrie 2014, 19:22 Stire de ultima ora din Satu Mare: Grand Mall: Primul târg pentru părinți și copii își așteaptă expozanții și vizitatorii Bucurii pentru părinți și copii este primul târg expozițional din Satu Mare care este dedicat în întregime copiilor, părinților și viitorilor părinți. Evenimentul dorește să adune la startul său firme din domeniul serviciilor și produselor...


   Festivalul Național al Șanselor Tale

   Publicat luni, 24 noiembrie 2014, 17:49 Stire de ultima ora din Satu Mare: Festivalul Național al Șanselor Tale Deschiderea oficială a celei de-a XV – a ediție a ”Festivalului Național al Șanselor Tale”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Casa Corpului Didactic, a avut loc astăzi la sala multimedia ISJ. Anul acesta festivalul are ca tematică ”Oportunități de dezvoltare...Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×