Stiri Presa Online > Locale - Stiri Locale > Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Stiri Presa Online
Publicat sâmbătă, 6 iulie 2013, 19:58.

Stire de ultima ora din Satu Mare: Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

ferma piscicola adrian satu mare 51 300x175 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)Societatea Piscicola din satul Adrian, oraşul Livada, şi-a inaugurat astăzi o investiţie de 5 milioane de euro, realizată prin fonduri europene.

La eveniment au fost prezente oficialităţi judeţene, precum prefectul Eugeniu Avram, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, primarul oraşului Livada, Piricsi Arthur, şeful Gărzii de Mediu Satu Mare, Cristian Soponoş,  oameni de afaceri precum Vasile Paşca, Beniamin Kira, Marius Pustai, Mihai Schita, Voinea Ungureanu, dar şi reprezentanţi ai firmelor implicate în proiect, de la consultanţă la execuţie.

După sfințirea noii ferme de către un preot, managerul de proiect, Ioan Ghere, a declarat că primii paşi i-a făcut în anul 2007, un an mai târziu a depus proiectul de finanţare, iar pentru că la nivel național s-au modificat unele condiţii a fost nevoit să depună din nou proiectul în 2009, contractul de finanţare fiind semnat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 5,3 milioane euro + TVA, la care s-au mai adăugat cheltuieli neeligibile, suma restituită de către Uniunea Europeană fiind de aproximativ 54% din totalul investiţiei.

Ferma Piscicola Adrian a fost înfiinţată în anii `70, iniţial cu 15 ha de luciu de apă şi s-a extins până în 1990 la 311 ha. Prin proiectul european s-au făcut lucrări pe 180 ha și a presupus lucrări la bazine dar și achiziția de utilaje. Astfel, s-au făcut lucrări la bazinul mare de 60 de ha pentru crap şi amur, la un alt bazin de 30 de ha, s-au mai amenajat 9 bazine de creştere intensivă a crapului de nămol. Prin acest sistem de creștere intensivă, producţia va fi de 6-8 tone/an, faţă de 1,5-2 tone cât e în mod obișnuit. S-au mai amenajat şase bazine pentru iernat, cinci bazine pentru creşterea puietului, 18 bazine pentru creşterea somnului în hală, 18 bazine acoperite pentru şalău şi somn, fiind achiziţionate şi utilaje pentru transportul și hrănirea peştilor.

Ca noutate, s-au realizat 16 bazine pentru creşterea sturionului. Au fost forate două puţuri la 360 m pentru apă de 26-30 de grade şi iarna. Bazinele sunt protejate cu o folie specială.

Omul de afaceri Ioan Ghere a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în realizarea acestui proiect, începând de la consultanţi, ingineri, unitatea bancară care i-a finanţat investiţia şi salariaţilor care s-au implicat, în special directorul fermei, Dorel Aciu şi lui Cristian Ştef.

Prefectul Eugeniu Avram a ţinut să felicite omul de afaceri pentru investiţie, mai ales că este prima fermă de creştere a sturionilor în sistem intensiv din judeţ.

“Felicit investitorul pentru că a avut curaj, determinare, ambiţie. Nu e uşor, dar e un exemplu pentru ceilalţi care implementează proiecte europene. Este o dovadă că se poate. Este în premieră pentru judeţul Satu Mare creştea sturionilor în acest sistem”, a spus Avram.

Înaltul funcţionar public a precizat că acesta este cel mai mare cadou pentru Livada, de Ziua Oraşului.

De asemenea, primarul Piricsi Arthur a apreciat această lucrare deosebită, în folosul oraşului.

Ferma piscicolă va avea între 26 şi 30 de angajaţi.

Investitorul a mai depus un proiect european pentru extindere.

După tăierea panglicilor oficiale invitaţii le-a fost prezentată ferma şi au fost serviţi cu bunătăţi, în special din peşte.

 

ferma piscicola adrian satu mare 6 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 7 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 8 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 15 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 16 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 19 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 22 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 29 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 34 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 36 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 40 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 43 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 48 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 50 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 51 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 52 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 57 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 64 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 65 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 66 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 67 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) ferma piscicola adrian satu mare 74 200x150 Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO)

Citeste toata stirea Fermă piscicolă modernă la Adrian. Investiţie de 5 milioane de euro (FOTO) la portalsm.ro.

Nu rata celelalte stiri locale. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web http://facebook.com/StiriPresaOnline si pe Twitter la adresa http://twitter.com/StiriPresOnline. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.


Alte Stiri de ultima ora din Locale - luni, 22 decembrie 2014


  PROMO Revolutia urmatorilor 25 de ani! "Jocuri de Putere", ora 22.00, cu actorul Florin Zamfirescu si Rares Bogdan

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 18:06 Stire de ultima ora din judetul Cluj: PROMO Revolutia urmatorilor 25 de ani! "Jocuri de Putere", ora 22.00, cu actorul Florin Zamfirescu si Rares Bogdan In Carpati a inceput o noua revolutie. Dupa 25 de ani, romanii au spus "Stop joc"! Cu un nou presedinte, visand la un nou mod de a face politica, tara...


  Liderii UDMR Satu Mare: Centura se va termina în 395 de ani!

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 18:00 Stire de ultima ora din Satu Mare: Liderii UDMR Satu Mare: Centura se va termina în 395 de ani! Parlamentarii UDMR ai judeţului Satu Mare au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe tema bugetului de stat pe anul 2015 şi a investiţiilor din judeţ cuprinse pe listă. Deputatul Erdei Istvan a trecut în revistă...


  Pugiliştii zălăuani au obţinut rezultate bune la “Cupa Meseş”

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 17:35 Stire de ultima ora din judetul Salaj: Pugiliştii zălăuani au obţinut rezultate bune la “Cupa Meseş” 48 de meciuri au avut loc la ediţia a 41-a a “Cupei Meseş”, competiţie desfăşurată joi şi vineri în Sala Sporturilor din Zalău. La eveniment au participat pugilişti de la cluburile: Torpedo Zărneşti, CSS Hunedoara, CSS Sighet, CSM Baia...


  Primul clip filmat cu drona la accidentul din Mamaia a fost publicat

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 17:18 Stire de ultima ora din judetul Constanta: Primul clip filmat cu drona la accidentul din Mamaia a fost publicat Pe pagina www.claboomedia.ro, a fost postat in exclusivitate primul clip filmat cu drona la accidentul din Mamaia, unde un elicopter SMURD s a prabusit in apa si au murit patru persoane.Videoclipul este aici. Proprietarul dronei le...


  Bilanţul vânătorii de la Balc: aproape 200 de mistreţi împuşcaţi, carnea lor va fi donată pentru orfani şi bătrâni

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 17:14 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Bilanţul vânătorii de la Balc: aproape 200 de mistreţi împuşcaţi, carnea lor va fi donată pentru orfani şi bătrâni Mult mai discreţi decât oricând, invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc au plecat fără a se mai lăuda cu numărul mistreţilor împuşcaţi, insistând că...


  Contrabandişti cu ţigări prinşi la Ploieşti

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 17:06 Stire de ultima ora din judetul Prahova: Contrabandişti cu ţigări prinşi la Ploieşti Duminică, polițiști poieșteni au depistat trei cetățeni moldoveni care ar fi comercializat, într-un târg de pe raza municipiului, țigări care ar proveni din contrabandă.Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 14.000 de țigarete, diverse mărci, care au fost ridicate în vederea continuării...


  PERCHEZIŢII. Persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 17:02 Stire de ultima ora din judetul Bistrita Nasaud: PERCHEZIŢII. Persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au efectuat, în această dimineaţă, 35 de percheziţii pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări. Citeste toata stirea...


  Cele mai bune jocuri de pe telefon în 2014

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 16:47 Stire de ultima ora din judetul Bihor: Cele mai bune jocuri de pe telefon în 2014 Anul 2014 a fost perfect pentru cei care își petrec timpul liber jucându-se pe telefon sau tabletă deoarece oferta a fost una vastă. Iată cele mai de succes jocuri ale anului: Citeste toata stirea Cele mai bune jocuri de...


  FOTOGALERIE: La Galați se încerca organizarea unor proteste de stradă înainte de 22 decembrie 1989

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 16:45 Stire de ultima ora din judetul Galati: FOTOGALERIE: La Galați se încerca organizarea unor proteste de stradă înainte de 22 decembrie 1989 La Galați nu a existat o reacție în zilele care au precedat ziua de 22 decembrie și s-a ieșit în stradă după fuga lui Ceaușescu, cum s-a întâmplat de altfel în majoritatea marilor...


  Accident mortal între Andrășești și Albești

  Publicat luni, 22 decembrie 2014, 16:25 Stire de ultima ora din judetul Ialomita: Accident mortal între Andrășești și Albești Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Albești, şi-a pierdut viaţa astăzi, în urma unui accident rutier petrecut pe Drumul Judeţean 306, între Andrășești și Albești. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit din primele verificări că în timp ce un...

Lasa un comentariu


opt − = zeroAboneaza-te la newsletter-ul nostru si vei fi printre primii care afla stirile de ultima ora din ziarele online din Romania. 

Newsletter
Detalii abonare la Newsletter

×