Actrite celebre care au  dat lovitura in roluri de prostituate

0
2001

Nu intotdeauna orice rol perceput ca ofertant la inceput poate aduce laurii succesului pentru actorul care il va interpreta, indiferent de cat de solida este reputatia lui si aici ne referim la marile productii cinematografice, de la Holywood in special.

Si pentru ca isi permit sa aleaga, sau sa refuze ce considera ca nu li se potriveste, marile vedete au fost de multe ori in situatia de a pierde un rol care putea deveni poate rolul vietii lor, considerand la un moment dat ca nu le va aduce ascensiunea in cariera. Iar pe altii, tocmai pentru ca au riscat, un rol refuzat de cel caruia i s-a facut oferta initiala i-a propulsat decisiv in lumea filmului.

Printre rolurile care fie au adus glorie interpretului, fie a lasat indiferent sau chiar a dezamagit publicul se numara si cele care fac referire la lumea prostitutiei, la damele de companie, curtezane, femei de moravuri usoare, roluri care au constituit adevarate provocari pentru celebritatile hoywoodiene si numai.

Multe actrite au riscat si au castigat, altele au trecut aproape neobservate de public, nefiind convingatoare sau intriga filmului nu a fost suficient de captivanta. Din categoria celor care au dat lovitura cu asemenea roluri si care au ramas in memoria publicului, prima fara doar si poate trebuie mentionata superba Julia Roberts, in Pretty Women, deocamdata nedetronata la acest capitol de vreun alt star.

Cu totul socanta a fost aparitia frumoasei Charlize Theron in Monster, in rol de prostituata, interpretare de excepte pentru care a fost nevoita sa treaca printr-un proces de uratire, in urma caruia cu greu putea fi recunoscuta.

La polul opus, datorita delicatetii, senzualitatii si farmecului irezistibil emanate prin toti porii, Kim Basinger reusea in LA Confidential un rol fascinant de dama de companie de lux, pentru care a fost recompensata cu Oscar. Aceleasi trasaturi, pline de feminitate si romantism au caracterizat si rolul de curtezana in decadenta Venetie a secolului XVI,  interpretat cu sensibilitate de Chaterine McCormack in Frumoasa Venetiana.

Chiar daca nu acestea au fost rolurile vietii lor, dar le-au adus celebritatea la varste foarte fragede, Jodie Foster, la 14 ani, in filmul Taxi Driver si Brooke Shields, la doar 12 ani, in filmul Pretty Baby, dadeau viata unor roluri de prostituate adolescente, provocand un val urias de controverse.