Avem nevoie de un studiu topografic inainte de a renova casa?

0
102

La ce ajuta efectuarea unui studiu topografic

Indiferent daca va renovati bucataria sau construiti o anexa, ar trebui sa existe pasi inainte de a incepe un proiect. Este posibil sa fie necesar sa angajati un profesionist pentru a efectua un studiu de teren pentru a obtine permisiunea necesara de la primaria locala.

Iata cateva dintre cele mai comune proiecte de renovare a locuintelor care necesita o investigare a terenului si masuratori topografice.

Cand aveti nevoie de un studiu topografic?

O constructie anexa – Veti avea nevoie de o expertiza topografica pentru a arata ca nu va incalcati limitele de proprietate atunci cand intentionati sa va extindeti spatiul de locuit.

Unele zone au, de asemenea, reglementari cu privire la cat de departe de gard sau linii de frontiera trebuie sa fie amplasata casa. Uneori sunt necesare si servicii de demolare, care necesita un studiu pentru a va asigura ca structura va rezista acestor lucrari.

Constructie gard – Deoarece imbunatatesc aspectul estetic si securitatea, gardurile sunt un proiect popular de remodelare a casei. Astfel, este necesar un studiu de teren pentru a preveni problemele de limita a terenului si pentru a va proteja vecinii. Daca gardul este construit peste limite, puteti ajunge in dificultati legale si trebuie sa platiti costuri mari.

Imbunatatiri permanente – Pe langa o casa, proiecte precum o terasa acoperita sau o piscina interioara sau exterioara necesita servicii de cercetare a terenului, deoarece acestea vor fi considerate ca o extindere a spatiului tau de locuit. Acestea ajuta la intrarea in legalitate a oricarei extensii sau anexe, pentru a nu intra in conflict cu municipalitatea.

De ce sa faceti un studiu topografic inainte sa renovati

Pastrati o legatura buna cu vecinii

Desemnarea liniei de proprietate este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui studiu de teren si a masuratorilor topografice. Daca va cumparati mai intai casa, este posibil sa stiti exact unde incepe si se termina linia proprietatii, dar lucrurile se pot amesteca in timp. O serie de masuratori topografice inainte de o renovare, care include o extensie, asigura ca noua structura nu incalca una dintre proprietatile vecinilor tai.

Chiar daca extensia nu este mare si nu necesita mutarea gardului, un expert se va asigura ca gardul tau si orice alta structura raman pe proprietatea ta, respectand proprietatea vecinului tau.

Economie de timp

Un studiu topografic si masuratori topografice va poate ajuta sa economisiti timp pentru finalizarea unei renovari a casei. In primul rand, acest pas este adesea facut de companiile de constructii. Daca continuati si finalizati procesul acum, poate ajuta lucrurile sa se miste mai repede.

In al doilea rand, in cazul in care nu apelezi la un expert, s-ar putea ca extensia casei tale sa pice exact pe linia proprietatii si sa iti dai seama chiar dupa ce s-a finalizat constructia. In acest caz, aceasta trebuie demolata si construita din nou in limita de proprietate.

Cost scazut

Un studiu de teren si o serie de masuratori topografice poate ajuta, de asemenea, la reducerea costurilor potentiale ale proiectului dumneavoastra general. Ia exemplul anterior al cladirii de pe linia proprietatii. Avand in vedere acest scenariu, te-ar expune cel mai mic risc de a fi nevoie sa indepartezi structura.

Vino la Roexpert Cad pentru a programa un studiu topografic inainte de a-ti remodela casa.