Beneficiile de care te vei bucura folosind o centrala pe lemne

0
675

Arderea materialelor lemnoase reprezinta cel mai vechi mod de incalzire a unei locuinte, existand dovezi clare care demonstreaza faptul ca popoarele preistorice au ars materialele lemnoase in pesteri pentru a le incalzi.

Iar astazi, semineele si modelele de centrale termice pe lemne raman un mijloc viabil de a furniza caldura in casa ta.

Desigur ca procesul de ardere al lemnului a fost mult imbunatatit si modernizat in ultimii ani. Centralele pe lemne au fost la randul lor imbunatatite mult de-a lungul timpului astfel incat astazi garanteaza o ardere curata si ecologica, precum si un randament foarte bun.

Unii specialisti considera centralele pe lemne ca fiind cel mai avantajos mod de incalzire al unei locuinte, cel putin din punct de vedere al eficientei si al costurilor pentru incalzire.

Care sunt principalele beneficii ale unei centrale pe lemne? Pe acestea ne-am propus sa ti le prezentam in randurile urmatoare.

Beneficiile centralelor pe lemne – de ce sa iti incalzesti casa folosind o centrala pe lemne?

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa optezi si tu pentru incalzirea folosind o centrala pe lemne:

  • Costul net al combustibilului solid este mai ieftin decat in cazul sistemelor de incalzire cu gaze naturale.
  • Biomasa lemnoasa poate fi cultivata si achizitionata la nivel local, beneficiind astfel de economii generoase.
  • Combustibilul este disponibil pe scara larga, regenerabil si durabil.
  • Preturile combustibilului solid sunt stabile.
  • Centralele pe lemne sunt relativ nepoluante.
  • Daca folosesti o centrala pe lemne adecvata, in aer vor fi emisi mai putini poluanti decat in cazul utilizarii carbunelui si a petrolului.
  • Pe parcursul ciclului sau de viata, biomasa reprezinta o sursa de combustibil neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon.
  • Utilizarea deseurilor forestiere imbunatateste sanatatea padurilor.
  • Prin eliminarea deseurilor din padure, practic pot fi reduse riscurile de incendiu.

Alte motive pentru care ar trebui sa alegi o centrala pe lemne

O centrala pe lemne se dovedeste a fi avantajoasa si din punct de vedere al sigurantei. Prin asumarea riscului de incediu in afara casei, se elimina pericolele asociate arderii in interior, incluzand incendii in cosul de fum, intoxicarea cu monoxid de carbon sau epuizarea oxigenului.

De asemenea, o centrala pe lemne este benefica si pentru sanatatea ta. Toate problemele asociate cu arderea lemnului in interior precum fumul, cenusa, mirosurile neplacute, acumularile de funingine, insectele sau rozatoarele, vor fi astfel indepartate.

Alegand sa folosesti o centrala pe lemne pentru incalzirea casei tale, vei deveni un prieten bun al mediului inconjurator.

Vei arde combustibili naturali care sunt o sursa de energie regenerabila si totodata pot fi gasiti in cantitati abundente si sunt adesea ieftini sau liberi. Lemnul nu lasa nicio contributie neta de carbon atunci cand este ars corect!

Centralele pe lemn furnizeaza caldura, confortul si avantajele economice ale arderii lemnului – fara dezordine, inconveniente si pericole generate de arderea in interior. Intra si tu pe stropuva-romania.ro pentru a-ti cumpara o centrala pe lemne de cea mai buna calitate, iar toate aceste beneficii te vor incanta!