Care sunt beneficiile purtarii unui aparat dentar?

0
261

In cazul in care nu stiati, cel mai bun aparat dentar Bucuresti care vi se potriveste, va poate imbunatati atat aspectul cat si sanatatea. Aparatul dentar poate fi o investitie valoroasa pentru orice persoana cu dinti nealiniati, deoarece poate ajuta la imbunatatirea sanatatii orale si la crearea unui aspect mai bun.

Este important sa intelegeti faptul ca cel mai bun aparat dentar Bucuresti va poate ajuta sa obtineti un zambet frumos, insa cu siguranta este deosebit de important sa intelegeti celelalte pozitive care pot iesi din purtarea acestor aparate dentare, si cum va pot imbunatati sanatatea orala.

Cititi mai departe pentru a descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii pe care vi le poate oferi un aparat dentar!

Afectiunea dintilor si boala gingiilor

Dintii se pot suprapune unul peste celalalt si pot crea spatii stramte intre ei atunci cand sunt aglomerati. Acest lucru poate face foarte dificil periajul si ata ineficienta, ceea ce permite acumularea bacteriilor si placii si, in cele din urma, va duce la aparitia cariilor dentare si a bolilor gingivale.

Odata cu tratamentul ortodontic, dintii dvs. vor fi aliniati si distantati in mod corespunzator si vor permite un periaj mai eficient.

Riscul crescut de aparitie a unor boli orale, cum ar fi de exemplu parodontita si boala gingiilor, este una dintre principalele preocupari ale specialistilor in rezolvarea problemelor ortodontice.

Corectia dintilor cu ajutorul acestor aparate dentare poate scadea astfel riscul general de boala orala. Atunci cand aparatul corecteaza distanta dintre dinti si scapa de spatiile stranse, pacientii sunt capabili sa perieze si sa foloseasca mai eficient si sa nu rateze zonele esentiale ale gurii.

Corectia dintilor cu ajutorul bretelelor poate elimina aceste zone greu accesibile, scazand astfel riscul general de boala orala. Atunci cand bretelele corecteaza distanta dintre dinti si scapa de spatiile stranse, pacientii sunt capabili sa perieze si sa foloseasca mai eficient si sa nu rateze zonele esentiale ale gurii.

Dificultati cu vorbirea

Dintii dvs. joaca un rol esential in vorbire. Atunci cand sunt in afara liniei sau se apleaca prea departe inainte sau inapoi, acest lucru va afecteaza vorbirea, ceea ce poate provoca stanjenire si frustrare. Aparatele dentare pot regla pozitionarea dintilor pentru a permite o vorbire mai clara.

Spatiile dintre dinti pot provoca de-asemenea fluiere, care se pot remedia prin inchiderea golurilor.

Pronuntarea cuvintelor poate fi de asemenea imbunatatita cu ajutorul aparatelor dentare, prin realinierea maxilarului sau a dintilor, ceea ce deschide spatiul pentru ca limba dvs. sa se miste cu mai mare usurinta.

Eroziunea osoasa

Cand nu exista dinti de sustinut, tesuturile osoase si gingiale vor incepe sa se erodeze. Acest lucru este valabil si pentru dintii slab aliniati, care lasa lacunele si spatiile, sau pun prea multa presiune asupra maxilarului din cauza unei muscaturi rele.

Oasele si tesuturile sunt mai putin susceptibile de a se eroda si pot continua sa sustina dintii in noua lor aliniere cu aparate dentare, care ajuta de asemenea la sustinerea oaselor si tesuturilor din gura.

Aparatele dentare misca ligamentele parodontale intinzand tesuturile conjunctive si nervii. Aceste aparate ajuta la prevenirea eroziunii gingiilor si vor atenua presiunea din maxilar prin fixarea unei muscaturi rele in timp. Oasele se reconstruiesc in mod natural odata ce sunt asezate in noul lor loc.

Digestie

Dintii dvs. joaca un rol important in digestie. Inainte ca alimentele sa intre vreodata in stomac, acestea au fost partial digerate de dinti.

Cu toate acestea, daca dintii sunt in mod sever in afara liniei, s-ar putea sa nu-si joace rolul in a descompune alimentele la fel de eficient ca inainte de a intra in stomacul dvs. Dintii ajuta la digestie atunci cand puteti mesteca bine mancarea.

Daca dintii dvs. sunt rau asezati, aparatele dentare ii pot indrepta pentru o aliniere optima pentru mancare si mestecare. Odata ce puteti mesteca corect cu ajutorul aparatului dentar, mancarea dvs. va fi digerata mai usor si pe deplin.

Previn carierea dintilor

Cariile reprezinta o alta problema pentru dinti, in cazul in care acestia nu sunt spalati si curatati corect. Mai mult, acestea apar datorita faptului ca bacteriile se acumuleaza in aceste crepe minuscule care provoaca acumularea de acid.

Aceasta acumulare de acid determina in cele din urma smaltul dintilor tai. Smaltul este ca o bariera care va protejeaza dintii si, fara ea, pot aparea probleme si mai grave pe langa cariile dentare.

Acestea sunt asadar cele mai importante beneficii pe care vi le poate oferi un aparat dentar, care va poate fi sugerat de catre cel mai bun medic ortodont.

Facem precizarea ca purtarea unui aparat dentar se poate intinde pe durata a 12-24 de luni, in functie de patologia dentara a pacientului.

Daca vi s-a recomandat sa optati pentru cel mai bun aparat dentar Bucuresti, este foarte important sa stiti ca de preferat ar fi sa incepeti, dar si sa finalizati tratamentul, sub indrumarea unui singur medic ortodont.