Care sunt cele mai comune cauze ale mortii la barbati

0
302

Barbatii au sperante de viata mai scurte decat femeile, iar la aceasta concluzie s-a ajuns odata cu trecerea timpului, in urma mai multor cercetari efectuate.

Se spune ca foarte multi barbati mor din cauza afectiunilor inimii, altii ca mod din cauza cancerului, etc. In continuare vom vedea care sunt cele mai cunoscute cauze ale mortii la barbati.

Bolile de inima

Bolile de inima reprezinta principala cauza a deceselor, iar multi romani au murit odata cu trecerea timpului din cauza acestora.

Unii au trecut in nefiinta in strainatate, iar apoi familiile incoliate au accesat https://www.repatriere-decedati.ro, pentru a lua legatura cu cea mai serioasa firma de repatrieri decedati, pentru a-si aduce decedatii acasa, pentru a-i inmormanta crestineste.

Revenind la aceasta cauza a mortii, boala coronariana (CAD), care poate duce la atacuri de cord, este cea mai frecventa boala cardiaca. Alte afectiuni cardiace includ dureri in piept cunoscute sub numele de angina, insuficienta cardiaca si batai cardiace neregulate cunoscute sub numele de aritmii.

Boala coronariana a arterei (CAD) se dezvolta atunci cand arterele care furnizeaza sange muschiului cardiac se intaresc si se restrang de la acumularea placii. Deoarece acumularea reduce fluxul de sange si, prin urmare, oxigenul, la inima poate duce la un atac de cord.

Deoarece barbatii dezvolta de obicei boli de inima cu 10 pana la 15 ani mai devreme decat femeile, barbatii au mai multe sanse sa moara din cauza ei in primii ani ai aparitiei bolii.

Cancer

Cancerul este o alta cauza comuna a mortii la barbati. Multi romani au murit in strainatate din cauza cancerului, altii au murit de-asemenea acasa, in Romania. De-asemenea, de cancer mor barbatii din toate colturile lumii, nu doar romanii.

Cancerul testicular apare mai frecvent la barbatii mai tineri (20 – 54 de ani). Din cauza acestui tip de cancer, mor anual foarte multi barbati la nivel mondial. Un alt tip de cancer care provoaca moartea barbatilor, este cel pulmonar.

Aproape un sfert dintre persoanele cu cancer pulmonar nu au simptome de cancer avansat atunci cand le este depistat cancerul pulmonar. Deja, pe cand apar simptomele, boala este destul de avansata, iar multi barbati, oricat de mult isi doresc sa invinga cancerul pulmonar, intr-un final sunt rapusi de boala.

Leziuni neintentionate

Leziunile neintentionate sunt pur si simplu accidente. Desi sunt o cauza principala de deces pentru barbatii de toate varstele – multe leziuni neintentionate pot fi usor prevenite. Leziunile care fac parte din aceasta categorie includ, de exemplu, leziuni cauzate de caderi, incendiu si conducere afectata.

Boala pulmonara obstructiva cronica (Boli pulmonare)

Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este un termen pe care medicii il folosesc pentru a se referi la doua boli pulmonare – bronsita cronica si emfizem.

Bolile exista frecvent impreuna si ambele sunt conditii care provoaca blocarea fluxului de aer care interfereaza cu respiratia normala. In fiecare an, datorita bolii pulmonare obstructive cronice mor foarte multi barbati la nivel mondial, chiar si barbati romani, atat in tara cat si in strainatate.

Cei care mor in strainatate din cauza acestei probleme de sanatate, in cele mai multe cazuri sunt repatriati, pentru a fi inmormantati in Romania. De cele mai multe ori, familiile iau aceasta decizie, pentru ca repatrierea este mai ieftina decat inhumarea sau incinerarea in strainatate.

Diabet

Diabetul se poate referi fie la o deficienta de insulina, fi la capacitatea redusa a organismului de a utiliza insulina. Insulina este un hormon secretat de pancreas care permite glucozei (zaharului) sa intre in celule si sa fie transformate in energie.

Capacitatea organismului de a sintetiza proteine ​​si de a stoca grasimile depinde, de asemenea, de nivelurile normale de insulina.

Daca diabetul este lasat netratat, glucoza si grasimile raman in fluxul sanguin, iar odata cu trecerea timpului deterioreaza organele vitale ale organismului si contribuie la boli de inima.

Exista doua tipuri principale de diabet – non-insulino-dependent (tip-2) si insulino-dependent (tip-1). Diabetul non-insulino-dependent, care apare de obicei dupa varsta de 40 de ani, este cel mai frecvent tip, afectand 90% pana la 95% dintre cei care au boala.

Diabetul dependent de insulina sau diabetul de tip 1 afecteaza proportia ramasa dintre cei cu boala. Desi acest tip de diabet poate aparea la orice varsta, apare cel mai adesea in copilarie sau in perioada adolescentei.

Peste o treime dintre persoanele cu diabet nu stiu ca au boala. Acesta este motivul datorita caruia diabetul este uneori denumit „criminalul tacut”. Multi barbati au murit odata cu trecerea timpului din cauza diabetului.

Acestea sunt asadar cele mai frecvente cauze ale mortii in cazul barbatilor, la nivel mondial. Din cauza acestor boli au murit si multi barbati romani, unii dintre acestia aflandu-se chiar in strainatate, in momentul in care si-au pierdut viata.

In aceste conditii, acestia au fost repatriati in cele mai multe cazuri. Costurile repatrierii sunt mai atractive decat costurile ceremoniilor de inhumare sau incinerare din strainatate.