Casele de marcat, intre avantaje si dezavantaje

0
1557

Durata de viata a unei case de marcat poate depasi si zece ani, daca modelul ales este de calitate. Casele de marcat electronice sunt folosite de catre companii pentru a inregistra si procesa marfa vanduta. Cu toate ca exista atat avantaje cat si dezavantaje ale caselor de marcat, chiar si modelele care nu costa foarte mult sunt construite pentru a satisface nevoile unei firme mici. Pe masura ce afacerea se dezvolta, va puteti achizitiona un sistem de marcat mai performant. Daca abia ati deschis o afacere si vreti sa va cumparati o casa de marcat, aveti grija ca aceasta sa aiba capacitate de memorie suficienta pentru a va putea ajuta afacerea. Aceste case de marcat ofera numeroase beneficii, si aici putem aminti urmarirea operatiunilor cu clientii si accelerarea timpului de verificare.

Zecile de modele de pe piata includ tastatura, ecran si imprimanta. Chiar si cele mai putin complexe case de marcat includ functii ca inregistrarea, calcularea sau verificarea preturilor. O casa de marcat in magazine, chiar daca afacerea inceputa este mica, va poate scuti de multe necazuri ce pot aparea. Cu ajutorul unei case de marcat va puteti tine din scurt angajatii daca aveti indoieli cu privire la activitatea prestata de acestia.

Este nevoie de instructaj

Nu este atat de usor sa folositi o casa de marcat. Pentru a putea fi utilizata corect este nevoie de o instruire in prealabil a angajatilor. Casele de marcat va fac viata mai usoara la munca si nu veti avea grija ca seful va poate acuza ca va lipsesc bani din gestiune. Fiecare model de casa de marcat este unica, asa ca in cazul in care decideti sa o schimbati pe cea veche, este bine sa fie facut angajatului un alt instructaj. Casele de marcat difera in numarul de chei si modelul de imprimanta incorporata. Un dezavantaj major al caselor de marcat este ca in momentul in care au o defectiune, pot fi pierdute date sau scade productivitatea locului de munca in momentul in care este o pana de current. In acest timp, nu puteti incasa bani de la client, deoarece nu aveti nici cum sa le dati bon fiscal.

De preferat este ca magazinele sa aiba un generator de curent pentru ca in momentul in care se confrunta cu astfel de cazuri sa nu piarda din clienti, iar productivitatea sa mearga in linie dreapta. Preturile caselor de marcat pornesc de la 400 de lei si pot depasi suma de 700 de lei. Pot fi cumparate si de pe site-uri, insa aveti grija. Sunt zeci de modele, insa inainte de a utiliza modelul ales, aveti grija sa fiscalizati casa de marcat. Nu vreti sa fiti tras la raspundere de Fisc.