Cateva lucruri despre plasele tantari tip plisse si repararea lor

0
1892

In mod cert, exista foarte multe persoane care, in momentul in care cand aud vorbindu-se despre plase de tantari, se gandesc la plasele pe care la cunoastem toti, clasice cu balamale. Putini stiu insa, ca cele mai noi modele de plase de tantari sunt cele de tip plisse. Cu toate ca sunt modele foarte scumpe, plasele de tantari tip plisse au inceput, putin cate putin sa se bucure de o popularitate considerabila.
Cu toate ca sunt considerate un model mai de lux, trebuie sa stiti ca plasele de tantari de tip plisse, nu se potrivesc oricarui camin, deoarece ele sunt special create pentru a se adapta perfect usilor si ferestrelor care prezinta o deschidere destul de mare.

Sistemul de actionare al acestui model de plase de tantari este unul pe baza de role, a carui caracteristica principala este reprezentata de faptul care se realizeza o inchidere ermetica si etansa a usii. Nu am niciun dubiu, in legatura cu faptul ca oricine ar indragi un astfel de model de plasa de tantari, si l-ar dori pentru caminul propriu, deoarece plasele de tantari tip plisse sunt modele pline de eleganta si stil. Din punct de vedere constructiv, plasele de tantari tip plisse sunt in masura sa se adapteze la un numar destul de mare de decoruri, ele fiind disponibile pe piata de profil intr-o paleta coloristica foarte variata.

In cazul in care doriti sa faceti o astfel de achizitie, aveti in vedere ca exista modele actionate atat in plan orizontal, specifice pentru usi, cat si in plan vertical, specifice pentru ferestre.

Cu toate ca plasele tantari tip plisse prezinta o serie de avantaje, cel mai mare dezavantaj, si poate singurul, este reprezentat de pretul foare ridcat pe metru patrat (acesta poate ajunge si la cateva sute de euro).
Dupa cum bine banuiti, in momentul in care pretul de achizitie al unei astfel de plase de tantari este unul destul de mare, in mod evident si costurile reparatiilor si inlocuirii anumitor componente vor fi cam in aceiasi masura.
Manevrarea plasei de tantari tip plisse trebuie sa se realizeze cu foarte mare atentie, deoarece in caz contrar exista riscul ca sa strambati, din gresala, cadrul metalic sau fibra, aceasta din urma fiind foarte greu de indreptat.

In functie de felul si gradul defectiunii, anumite componente ale plasei de tantari tip plisse pot avea nevoie doar de anumite reparatii sau, in cazuri mai grave vor trebui inlocuite complet. Cu siguranta, ca intr-o astfel de situatie, ingrijoranta datorita costurilor, aveti posibilitatea sa luati legatura cu diverse firme pentru reparatii plase de tantari, care va pot realiza o diagnoza corecta si va vor stabili cu exactitate costurile reparatiei. Daca sunteti un caz fericit si problemele apar pe perioada de garantie, veti beneficia de reparatie sau inlocuirea componentelor defecte in conditiile acordarii acesteia.

In cazul in care doriti un sfat de final, cu tot esteticul de care dau dovada, daca situatia nu o cere, optati pentru orice alt model de plase de tantari, deoarece plasele de tantari tip plisse sunt destul de greu de intretinut si sunt foarte predispuse defectiunilor. Astfel ele sunt considerate cele mai vulnerabile produse din aceasta categorie, in ciuda preturilor destul de mari, comparativ cu celelalte modele.