Cauze posibile si probleme in a concepe un copil

0
215

In viata celor mai multe cupluri apare dorinta de a avea un copil. Acest moment este unul important, fiind considerat unul in care se formeaza familia. Rolurile de parinti sunt pline de bucurii si responsabilitati in acelasi timp.

Ele sunt dorite a fi traite la diverse varste, si, in functie de varsta aleasa, pot sa apara si unele probleme in conceperea copilului. Cauzele pot sa fie legate de aparatul reproducator feminin, de cel masculin, sau pot sa fie cauze psihoemotionale care sa impedice aparitia mult-dorita a copilului in viata cuplului.

  1. Cauzele infertilitatii femeii

Femeia poate sa aiba anumite probleme ale aparatului reproducator, care sa impedice aparitia in momentul dorit a unui copil. Pe masura trecerii timpului si la varste mai inaintate, sistemul reproducator are anumite modificari.

De aceea sunt anumite situatii in care femeile nasc sau raman insarcinate mai greu la varste mai mari, insa sunt si situatii in care aceste lucruri decurg absolut normal din punct de vedere clinic.

Se considera a fi o posibila infertilitate daca acel cuplu a incercat sa conceapa un copil in decurs de mai mult de un cu relatii sexuale frecvente. Dupa aceasta perioada se analizeaza si alti factori.

Problemele legate de ovulatie sunt importante pentru a putea ramane insarcinata. Ovulele pot sa fie prea putine sau prea rare si sunt importante si reglarile hormonale asociate. Aici hipotalamusul si glanda pituitara au un rol.

De asemenea excesul de prolactina este implicat in posibilitatea de a avea infertilitate. Bolile uterului si ale aparatului reproducator feminin sunt si ele implicate in a nu ramane insarcinata. Aici pot sa fie amintite infectiile uterului, gonoreea si alte boli cu transmitere sexuala.

  1. Cauzele infertilitatii barbatului

Barbatul poate sa fie si el infertil si sa nu poata sa aiba copii. Aceasta infertilitate poate sa aiba mai multe cauze, unele dintre ele putand sa fie tratate cu succes. De aceea mersul la urolog este important pentru a studia cauzele exacte ale situatiei personale.

Daca iti doresti sa vezi medici urologi Mures, poti sa accesezi informatiile clinicii Carit-San Medical. In vizita la urolog barbatii pot sa descopere cauzele disfunctiilor erectile, ale problemelor aparatului reproducator masculin si cele ce tin de sanatatea intregului sistem care are legatura cu posibilitatea conceperii unui copil.

Cauzele infertilitatii pot sa fie hormonale, genetice, desi mai rar intalnite. Cele mai frecvente dintre cauze cuprind infectii ale aparatului  genital, variocelul, probleme ale spermei sau testiculelor.

  1. Cauzele psihoemotionale

De multe ori cuplurile considera ca vor sa aiba un copil, insa nu sunt pregatite din punct de vedere psihic si emotional sa faca fata rolului de parinti. De aceea vor intampina probleme in a concepe in sine.

Exista frici, neimpliniri, ce pot sa fie personale, sau pot sa cuprinda informatii ce tin de cuplu.

Se poate intampla ca un cuplu sa nu fie pregatit emotional din cauza varstei, a dorintelor neindeplinite la timp, din cauza situatiei materiale care provoaca frica de a nu sustine real nevoile noului nascut, neiubirea.