Ce accesorii se pot alege pentru o piscina?

0
243

In cazul in care intentionati sa contactati o firma specializata in constructii piscine, cu siguranta deja stiti ca puteti opta pentru o piscina din beton, sau puteti alege o piscina metalica, ori o piscina din polipropilena.

Este insa foarte important ca in afara de constructia piscinei, sa mai luati in calcul si achizitionarea unor accesorii piscina. In randurile care urmeaza vom pezenta cateva exemple de astfel de accesorii piscine care pot fi ideale pentru dvs.

Accesorii de siguranta pentru piscina

Atunci cand doriti sa va bucurati de propria piscina, cu siguranta trebuie sa luati in considerare accesoriile de salvare care ar trebui sa fie prezente in apropierea oricarei piscine. In conditii normale, acestea sunt accesoriile cheie de siguranta pe care ar trebui sa le aveti in zona piscinei:

  • Un kit de prim ajutor; cu acest kit, puteti raspunde usor si eficient la orice urgenta inainte de a solicita asistenta medicala adecvata. Mai mult, ar trebui sa aveti cunostinte si despre cum sa acordati primul ajutor.
  • Veste de salvare; cu acestea, chiar si copiii care invata sa inoate vor ramane plutind pe suprafata apei atunci cand vor deveni neajutorati. Acest lucru face operatiunea de salvare usoara si mai rapida.
  • Coloana vertebrala; veti avea nevoie de scanduri ale coloanei vertebrale pentru a transporta inotatori cu rani in piscina. O placa vertebrala buna trebuie sa aiba curele de retinere, sectiune a capului neperoasa, confortabila si forma tesita.
  • Colac de salvare; ofera o modalitate rapida de salvare a copiilor de la inec. Pur si simplu extindeti un colac de salvare victimei, manevrati-l in jurul ei si incercati sa trageti victima din piscina.

Cu siguranta insa, nu doar accesoriile de salvare sunt necesare pentru o piscina. Va puteti indrepta atentia de exemplu pentru alarme si lumina pentru piscina. In mod ciudat, unii oameni cred ca avand o incinta pentru piscina, nu au nevoie de alarma. Ei bine, adevarul este ca mai aveti nevoie de o alarma la piscina.

Cu o alarma pentru piscina, va fi aproape imposibil ca orice intrus sa acceseze zona de inot. Puteti instala aceste alarme in locatii strategice, precum puntea piscinei, la intrarea in piscina, etc. Alarmele pot include detectarea undelor sau in infrarosu.

In afara de alarme, aveti nevoie de lumini pentru piscina, in special pentru persoanele care folosesc piscina noaptea.

Luminile moderne pentru piscina sunt in principal sisteme cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic. Luminile de la piscina nu vor functiona doar ca masura de siguranta, ci vor si dubla ca idee decorativa. Acest lucru ofera unei piscine un aspect adorabil.

Pe scurt, nu va puteti permite sa nu puneti accent pe siguranta piscinei. Dupa ce ati securizat piscina, chiar si utilizatorii vor merge cu incredere la activitatile lor. Din nou, insasi structura piscinei ar trebui sa garanteze siguranta.

Adica fiecare componenta ar trebui sa indeplineasca standardele internationale de siguranta a piscinei. Alte masuri, cum ar fi antrenamentul si supravegherea activa, sunt aspecte fundamentale ale sigurantei piscinei.

Accesorii pentru curatarea si intretinerea bazinelor de inot

La un moment dat, va trebui sa curatati si sa intretineti partile sau sectiunile piscinei. Aceasta poate implica curatarea, spalarea, scurgerea si testarea PH, printre alti factori. Iata cateva accesorii de care aveti nevoie pentru aceasta sarcina:

Accesorii pentru curatarea piscinei

Curatarea este un proces integral in asigurarea faptului ca piscina mentine standardele de igiena cerute. Acest lucru va ajuta la eliminarea algelor sau bacteriilor, prin urmare, reducerea sanselor de infectii.

In industria de piscine de astazi, exista o serie de accesorii pentru curatarea piscinei. In functie de complexitatea piscinei, puteti alege una dintre urmatoarele:

  • Plutitor chimic; acest accesoriu de curatare a piscinei pluteste pe suprafata apei, eliberand lent substante chimice. Pana in prezent, acesta este un mod convenabil si eficient de a mentine apa din piscina curata si igienica.
  • Matura de piscina; vine cu un maner lung care poate atinge o sectiune mai mare a bazinului de inot. Puteti elimina cu usurinta algele si frunzele cazute in apa.
  • Aspirator pentru piscina; aceste aspiratoare sunt fabricate cu peri rezistente si puternice. Designul lor ajuta la indepartarea algelor greu accesibile sau a unor pete care au nevoie de un proces specializat de curatare.
  • Curatator de cartuse filtrante; ar trebui sa alegeti un dispozitiv de curatare a cartuselor cu filtru pentru piscina compatibil cu accesoriul pentru piscina. Cu un produs de curatare adecvat, mentinerea igienei piscinei va fi usoara si simpla.

Accesorii pentru intretinerea piscinei

In mod normal, aceste accesorii au forma unui kit complet. Adica, un kit de intretinere a piscinei are toate accesoriile de care aveti nevoie atunci cand deschideti suruburile, taiati conductele, testati PH-ul, deblocati conductele etc.

Cu un kit adecvat de intretinere a piscinei, parcurgerea procedurilor de intretinere este usoara si simpla. In afara de aceasta, este posibil sa aveti nevoie de o pompa de scurgere electrica a piscinei. Majoritatea kiturilor de intretinere a piscinei nu sunt dotate cu astfel de accesorii.

Desigur, exista si alte proceduri pe care trebuie sa le faceti, cum ar fi drenarea apei din piscina. Aici veti avea nevoie de o pompa electrica rezistenta la coroziune, care nu este afectata de substantele chimice din piscina.

Practic, cu accesoriile necesare pentru curatare si intretinere, puteti mentine piscina la standardele de calitate necesare.