Ce articole contine echipamentul unui bucatar?

0
1793

Pentru un bucatar este mai mult decat necesar sa inteleaga motivele pentru care echipamentul sau de lucru este atat de important. Toti cei care lucreaza in bucatarie trebuie sa detina un pachet de cunostinte de baza cu privire la echipamentul de protectie.

De exemplu, daca discutam despre sorturi barbati, trebuie precizat ca acestea sunt piese componente ale echipamentului de protectie pentru un bucatar. Purtarea acestor sorturi este extrem de importanta, pentru ca ele pot sa protejeze foarte bun impotriva mai multor factori.

Fireste, atunci cand discutam despre bucatari, trebuie sa aducem in discutie si faptul ca uniforma bucatarilor mai contine si alte elemente. Datorita riscurilor la care se pot supune bucatarii in timp ce gatesc, uniforma de bucatar este obligatorie in bucatarie.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt articolele de vestimentatie care alcatuiesc o tinuta de bucatari.

In primul rand, trebuie amintita jacheta pentru bucatari. Referitor la acest articol de vestimentatie pentru bucatari, trebuie precizat ca este realizat din bumbac gros. Bumbacul gros este mai mult decat indicat, datorita faptului ca izoleaza foarte bine si impotriva caldurii intense din zona cuptoarelor si a aragazelor.

Tesatura unei asemenea jachete pentru bucatari este suficient de groasa pentru a proteja bucatarul de oparirea cu lichide fierbinti sau de stropirea cu ulei incins, insa o astfel de jacheta il protejeaza pe bucatar si de socurile termice, dat fiind faptul ca in timpul programului de lucru, bucatariul trece mai tot timpul de la zone calde la zone reci de depozitare.

Pentru ca exista doua randuri de nasturi, bucatarul are sansa de a schimba partea de inchidere a jachetei in momentul in care una dintre partile laterale se murdareste in timpul programului.

Tot in ceea ce priveste echipamentul de lucru pentru un bucatar, trebuie amintiti si pantalonii acestuia. De regula acestia sunt de culoare neagra, insa exista si situatii in care bucatarii poarta pantaloni in carouri negru cu alb.

Sortul bucatarului, care de regula este confectionat din bumbac gros, si care se poarta de regula in jurul taliei fiind legat cu un snur lung, este una dintre piesele de rezistenta ale tinutei unui bucatar.

Un sort este mai mult decat indicat pentru un bucatar datorita faptului ca il protejeaza pe acesta de stropirea cu lichide fierbinti. Deasemenea, sortul este extrem de important pentru ca protejeaza jacheta si pantalonii bucatarului.

Boneta este un alt element important al tinutei unui bucatar, pentru ca ea este cea care protejeaza impotriva caderii parului in mancare.

Boneta are deasemenea rolul de a reduce transpiratia si ii ofera un plus de confort bucatarului in timpul programului.

Important de precizat este faptul ca de regula bucatarii poarta echipamente de protectie de culoare alba, dar albul este culoarea care are un dezavantaj major – petele, care sunt foarte des intalnite in bucatarie. Petele pot fi foarte vizibile. In zilele noastre, de regula bucatarii sunt mai moderni si poarta bonete negre, care deviaza de la traditionala boneta alba de bucatar.

Asadar, acestea sunt elementele care alcatuiesc tinuta unui bucatar.