Ce avantaje au geamurile termopane?

0
628

In ultimii ani de zile, majoritatea celor care au ales sa isi inlocuiasca vechile ferestre de acasa care aveau tamplaria din lemn, sau cei care au cumparat ferestre noi pentru sediile de firma pe care le detin, si-au indreptat atentia spre termopane Bucuresti, pentru a alege geamuri termopane la cele mai avantajoase preturi.

Daca stam sa discutam din punct de vedere estetic, ferestrele termopane sunt de preferat, pentru ca arata mult mai frumos decat cele care au tamplaria din lemn. Ferestrele termopane au un aspect elegant, au ramele inguste si colorate.

Inca un aspect foarte important care trebuie precizat in ceea ce priveste aceste ferestre termopane este acela ca spre deosebire de ferestrele simple cu tamplarie din lemn, ele se pot deschide in mai multe moduri.

Astfel, ferestrele termopane se pot deschide vertical si orizontal folosind acelasi dispozitiv. Cei care nu isi doresc sa aiba fereastra deschisa, o pot rabata.

Inca un mare avantaj pe care il au aceste ferestre, este acela ca nu ocupa atat de mult spatiu precum vechile geamuri care au tamplaria din lemn, pentru ca ferestrele termopane vin intr-un singur rand, nu in doua randuri.

Despre ferestrele termopane mai trebuie precizat faptul ca au o durata de viata indelungata. Se spune ca ferestrele termopane pot avea o durata de viata de aproximativ 25 de ani, mult mai mult in comparatie cu durata de viata a ferestrelor cu tamplaria din lemn.

Despre geamurile termopane mai trebuie sa mentionam faptul ca au si o foarte buna izolatie atat fonica, dar si termica. Foarte multa lume era deranjata in trecut de zgomotul care se auzea de afara, fie cand treceau masinile pe strada, fie de copiii care erau la joaca, fie de diferite alte zgomote.

In prezent insa, ferestrele termopane par sa fi rezolvat aceasta problema, pentru ca ele izoleaza fonic foarte bine, astfel incat zgomotul nu se mai aude de afara in casa.

Un alt detaliu foarte important este acela ca geamurile termopane izoleaza si termic mai mult decat foarte bine. Cei care au avut ferestre din lemn stiu cat de multa caldura se pierdea iarna din casa, si cum intra aerul rece de afara datorita crapaturilor din tamplarie.

Ei bine, atunci cand discutam despre ferestre termopane trebuie sa precizam ca aceasta problema nu mai exista, motiv pentru care si facturile la incalzire au preturi mai mici datorita geamurilor termopane.

Geamurile termopane prezinta un grad ridicat de siguranta, si cu siguranta sunt mult mai greu de deschis de catre hoti decat geamurile cu tamplaria din lemn. Tocmai de aceea, intrarea prin efractie intr-o casa dotata cu geamuri termopane este aproape imposibila.

Spre deosebire de geamurile cu tamplaria din lemn care fie trebuiau lacuite odata la o anumita perioada de timp, fie trebuiau vopsite, geamurile termopane sunt usor de intretinut, iar tamplaria PVC nu trebuie nici vopsita si nici lacuita pentru a rezista in timp.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje pe care le au ferestrele termopane, asa ca se merita achizitionarea lor.