Ce avantaje au paletii din plastic?

0
470

Paletii din plastic pot fi utili de exemplu in cadrul diferitelor firme sau depozite, dat fiind faptul ca pe acesti paleti pot fi asezate navete stivuibile care contin diferite produse. Paletii incarcati cu navete stivuibile fie pot fi depozitati in continuare in fabrica sau in depozit, fie sunt pregatiti pentru transport.

Paletii din plastic pot fi folositi fara probleme si de catre agricultori, care pot aseza lazile cu fructe pe acesti paleti in vederea depozitarii, sau pentru a-i transporta spre supermarketurile sau spre pietele cu care au incheiate contracte.

De mentionat este faptul ca daca in trecut se foloseau paletii din lemn, odata cu trecerea timpului, atat marile firme cat si agricultorii au inceput sa renunte la folosirea paletilor din lemn, pentru ca cei mai renumiti producatori paleti plastic le ofera produse la un raport calitate – pret mult mai atractiv.

Paletii din lemn necesite reparatii pentru ca se pot deteriora din diferite motive, de-asemenea mentionam faptul ca aschiile paletilor din lemn pot deteriora diferite produse, deci nu este recomandata utilizarea lor.

In plus, paletii din lemn atunci cand sunt uzi devin mult mai grei, iar manipularea acestora poate fi mult mai dificila. Acestea sunt dezavantaje pe care nu le intalnim in cazul paletilor din plastic.

Paletii din plastic in schimb, vin cu o serie importanta de avantaje, pe care le vom prezenta in urmatoarele randuri.

Paletii din plastic sunt echipamente usoare si permit manipularea usoara a produselor

In timpul transportului, incarcarea sau descarcarea produselor in lantul de aprovizionare, reprezinta o preocupare majora din cauza greutatii.

Deoarece doriti sa reduceti costurile suplimentare datorate greutatii, este important sa evitati orice lucru care va adauga chiar si un kilogram suplimentar. Paletii din plastic au un avantaj semnificativ in ceea ce priveste greutatea fata de paletii din lemn sau cei realizati din alte materiale.

Alegand paleti din plastic puteti economisi costurile de expediere, in special in cazul in care expeditorul plateste pentru unitatea de greutate. Manipularea produsului va fi usoara, deoarece nu aveti nevoie de echipament sofisticat de ridicare a greutatii, care va fi costisitor.

In cele mai multe cazuri, veti gasi ca paletii din plastic cu aceeasi dimensiune si design ca si paletii din lemn sunt de aproximativ 27% pana la 34% mai usori.

Paletii din plastic sunt ecologici

Paletii din plastic sunt turnati conform standardelor ISO 14001. Acest lucru face paletii din plastic o alegere perfecta pentru afacerile care sunt constiente de importanta protectiei mediului.

Prin adoptarea de paleti din plastic, veti reduce orice activitati care ar putea avea efecte negative asupra mediului inconjurator. De ce spun asta? In primul rand, nerespectarea corecta a fumigarii paletilor din lemn poate provoca poluarea mediului.

In al doilea rand, prin adoptarea de paleti din plastic, veti salva copacii de la taiere, pentru ca nu va mai fi nevoie de lemn pentru producerea paletilor.

In al treilea rand, paletii din plastic sunt 100% reciclabili, ceea ce inseamna ca daca se intampla ceva cu paletul, il puteti recicla pentru a face altele noi.

Paletii din plastic au o durata de viata indelungata

In cazul in care intentionati sa alegeti paleti din plastic, este necesar sa stiti ca acesti paleti din plastic au o durata de viata de pana la 10 ani si pot rezista socurilor si pot manipula produsele in siguranta.

In conditii normale, paletii din plastic nu se vor rupe, nici nu se vor sparge, motiv pentru care acestia reprezinta investitii in ceea ce priveste depozitarea produselor.

Paletii din plastic sunt igienici si usor de curatat

Stiti ca testele de microbiologie au dezvaluit agenti patogeni pe paleti de lemn? Acesta este inca unul dintre motivele pentru care puteti renunta la utilizarea paletilor din lemn si sa va indreptati atentia spre paletii din plastic.

Puteti curata paletii prin pulverizarea apei pe suprafata lor cu ajutorul unei furtun, ceea ce in cazul paletilor din lemn nu este posibil. Atunci cand udati paletul din lemn, acesta ramane umed si favorizeaza cresterea ciupercii.

Paletii din plastic sunt rezistenti la cele mai multe conditii meteorologice / de mediu

Principalul avantaj al paletilor din plastic este capacitatea de a rezista la cele mai multe conditii meteorologice care pot interfera cu performanta dorita.

De exemplu, paletii din plastic sunt rezistenti la umiditate si coroziune. In plus, paletii din plastic sunt rezistenti la soc, stres, acizi slabi si alcalii, facandu-i adecvati pentru aproape toate conditiile meteorologice.