Ce beneficii are un corset pentru fiecare dintre noi?

0
493

Primavara este acea perioada din an in care toate persoanele isi dau seama ca trebuie sa arate bine in perioada urmatoare, asa ca incep sa caute solutii miraculoase pentru a slabi.

Pentru a obtine un aspect fizic placut, multe persoane incep sa mearga la sala, alte persoane isi indreapta atentia spre haine de slabit, iar un corset pentru slabit poate sa reprezinte cea mai inteleapta alegere.

Mentionam insa faptul ca purtarea unui corset poate avea o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, iar in urmatoarele randuri vom vedea alte situatii in care utilizarea unui corest este mai mult decat binevenita.

Corsetele pot fi folosite ca un ajutor pentru pierderea in greutate – actioneaza ca o banda gastrica externa si nu permit prea multa expansiune a stomacului, contribuind astfel la controlul apetitului si la reducerea portiilor alimentare.

Purtarea unui corset ij ajuta pe purtator sa se considere o persoana mai mica, “plantand semintele” credintei in mintea lor ca pierderea in greutate este realizabila, iar corsetele actioneaza ca o motivatie puternica pentru acesti purtatori de a-si imbunatati regimul de nutritie si de fitness.

Corsetele dau femeilor o forma de clepsidra pe care niciodata nu o pot realiza in mod natural (prin dieta si exercitii fizice). Medicamentele, cum ar fi steroizii, sau afectiuni cum ar fi anomaliile tiroidiene sau PCOS pot face ca pierderea in greutate sa fie aproape imposibila pentru unii.

La celalalt capat al spectrului, unii pacienti cu hipertiroidism, probleme hipofizare, metabolism extrem de rapid sau conditii de pierdere a muschilor pot considera ca este dificil sau imposibil sa creasca in greutate.

Cu toate acestea, utilizarea de corsete poate face posibil ca femeile in ambele situatii sa aiba o experienta temporara mai mare de o forma de clepsidra, chiar daca expresia lor genetica curenta sau situatia sanatatii dicteaza altfel.

Corseturile sunt folosite pentru a remodela si a feminiza cifrele femeilor, adesea facand gatul mai ingust, ridicand inaltimea aparenta a taliei si facand soldurile sa para mai pline in contrast. Aceste schimbari pot ajuta cu orice disforie pe care o pot intampina creand o figura pe care o considera mai potrivita sau mai usor de identificat.

Corsetele sunt, de asemenea, purtate de barbati care au nevoie de sprijin din spate – o piesa personalizata ii poate ajuta sa pastreze un fizic masculin , astfel ca nu trebuie sa fie preocupati de crearea neasteptata a oricaror efecte feminizante.

Pentru cei care sufera de tulburari de ligament care pot afecta pozitia stomacului si a ficatului sau pentru cei care au suferit interventii chirurgicale majore care au dus la schimbarea organelor lor, un corset bine amenajat poate ridica si sprijini aceste organe.

Daca au aparut deja vatamari excesive ale peretelui abdominal (de la accidente auto, interventii chirurgicale sau proceduri precum ileostomii etc.) si muschii nu pot sa se vindece in mod corespunzator, corseteul pot oferi o sursa de protectie si pot contribui la cresterea presiunii intraabdominale preveniti prabusirea muschilor.

Corsetele pot preveni anumite tipuri de hernie abdominala prin exercitarea unei presiuni externe asupra abdomenului sau pot actiona ca o brau pentru a preveni inrautatirea herniilor preexistente in timp ce purtatorul asteapta o reparatie chirurgicala.

Cei care sufera de tulburari de hipermobilitate sau de tesut conjunctiv, cum ar fi sindromul Ehlers-Danlos (H), sufera uneori de leziuni datorate slabiciunii si hiperextensiunii articulare, si pot avea, de asemenea, dureri cronice.

Purtarea unui corset a ajutat unii dintre acesti oameniĀ  prin intarirea trunchiului si prevenirea miscarilor spontane care ar putea duce la entorse, dislocari sau alte raniri.

Pentru persoanele cu tulburari de procesare senzorica si alte afectiuni neurologice / senzoriale, in cazul in care acestia nu sunt capabili sa tuneze sau sa desensibilizeze atingerea usoara sau alte senzatii, un corset ofera o presiune egala si solida in jurul trunchiului si ajuta la “reducerea” senzatiei.

Straturile groase ale unui corset ofera, de asemenea, o bariera impotriva atingerii usoare a unei camasi sau a altor persoane, impiedicand supraincarcarea senzoriala.

Corsetele pot ajuta, de asemenea, sa protejeze organele in timpul calatoriilor de echitatie sau a motociclismului, actionand ca o centura de rinichi pentru a preveni vanataia organelor. Corsetele pot fi, de asemenea, folosite pentru a ajuta la echilibru si comunicare in timpul calatoriilor calare.