Ce tip de brad de Craciun sa alegi?

0
54

Aflati mai multe despre diferitele tipuri de brazi de Craciun. Putini oameni isi dau seama de diferentele dintre arborii disponibili. Fiecare specie de brad are propriile caracteristici care intervin in tipul de decorare, durabilitatea si, de asemenea, in miros. Principalii brazi adevarati folositi de Craciun in intreaga lume sunt pinul, bradul si molidul.

O alta optiune este sa cumparati brazi artificiali. Este cea mai economica si cea mai constienta optiune, deoarece nu favorizeaza defrisarile. Exista mai multe varietati de brazi din care puteti alege impreuna cu familia voastra, multe dintre ele imitand brazii naturali.

Alegeti o schema de culori

Respectarea unei singure scheme va contribui la crearea unui brad mai complet si mai unic. Nu uitati sa alegeti unul care sa nu se potriveasca cu camera in care veti instala bradul si sa nu uitati ca poate va trebui sa rezervati spatiu pentru unele ornamente care nu se vor potrivi intotdeauna cu restul bradului.

Culori clasice de Craciun, pentru brad cum ar fi verdele si rosul

Evidentiati bradul verde cu decoratiuni, ghirlande si panglici rosii. Daca doriti sa adaugati o nota metalica, incercati aurul si argintul. Pentru acest stil, luminile rosii, verzi sau transparente sunt cea mai buna optiune.

Culori de iarna, cum ar fi albastru, argintiu si violet

Daca doriti sa simulati Craciunul inghetat al emisferei nordice, acestea sunt culorile ideale. Daca optati pentru o astfel de schema, evitati sa amestecati ceva rosu, galben sau auriu. Foloseste lumini albastre si, pentru un aspect foarte minimalist, limiteaza-te la decoratiuni albe si argintii.

Culorile metalice, cum ar fi aurul, argintul si bronzul

Deoarece nuantele metalice functioneaza bine amestecate intre ele, puteti experimenta cu diverse combinatii. Cel mai bine este sa folositi lumini transparente.

Tonuri calde si reci

Daca doriti un brad ceva mai divers, folositi culori reci (nuante de albastru) sau calde (nuante de rosu). De exemplu, un brad cald poate avea decoratiuni rosii, portocalii si aurii; un brad rece poate avea decoratiuni verzi, mov, albastre si argintii.

Alegeti o tema

Unii oameni prefera sa aleaga o tema pentru bradul de Craciun, cum ar fi ingeri, spargatori de nuci sau fulgi de zapada. De asemenea, puteti alege decoratiuni dintr-o anumita regiune, pe care sa le folositi ca tema pentru a crea un brad care sa iasa in evidenta.

Daca aveti deja o colectie de ornamente care se invart in jurul unei teme, acum ar putea fi momentul sa decorati bradul si sa va extindeti colectia.

Daca nu aveti inca o colectie tematica, nu va entuziasmati prea tare. Craciunul este deja o tema foarte completa.

Cautati cateva kituri de ornamente. Multe magazine specializate in decoratiuni vand ornamente in anumite seturi la un pret rezonabil. Desi puteti cumpara ornamente mai scumpe si mai interesante, kiturile gata facute sunt de obicei suficiente pentru un decor de baza.

Daca preferati, va puteti face propriile seturi cumparand ornamente din acelasi material. Optiunile sunt destul de variate: cristal, lemn si ornamente tricotate sau toate cele realizate manual sau DIY sunt excelente!