Cea mai buna metoda de a-ti repara telefonul

0
145

Telefoanele din ziua de astazi nu mai sunt cum erau cele de acum vreo 20 de ani, foarte solide, iar daca le scapai pe o suprafata dura nu aveau nici macar o zgarietura mica. Telefoanele sunt din ce in ce mai scumpe, din ce in ce mai performante, dar si din ce in ce mai fragile, mai sensibile. Tehnologia a avansat foarte mult, iar de aceea a fost nevoie sa si producatorii de service-uri sa avanseze, s-au deschis alte service-uri, unele mai bune decat altele. Dar in functie de marca telefonului trebuie sa iti alegi service-ul la care sa mergi in cazul unei defectiuni sau stricaciuni, iar daca nu sti care este cea mai buna metoda de a-ti repara telefonul, te invit sa citesti randurile de mai jos.

Chiar daca se ocup cu aceleasi treburi, service-urile intre ele sunt diferite. Exista service-uri special concepute pentru reparatii pentru Iphone, pentru Samsung sau altele. Daca ai un Iphone si ti s-a stricat ceva la el, indiferent de ce anume s-a stricat, cel mai bine ar fi sa alegi sa mergi la un service gsm special pentru reparatii de Iphone. Daca mergi la unul universal exista sanse destul de mari ca ustensilele de acolo sa nu fie potrivite pentru Iphone sau sa nu aiba piesele potrivite. Daca mergi la un service gsm special pentru Iphone, acolo ai garantia ca tehnicienii se pricep la asa ceva, plus faptul ca au la indemana toate piesele si instrumentele necesare pentru reparatie.

Daca ai un Samsung sau orice alt Android nu trebuie sa te stresezi asa de mult in cautarea unui service gsm, pentru ca cele universale sunt potrivite mai ales pentru Android. Daca, de exemplu, ai un Samsung Galaxy A50 si ti s-a spart folia si ai nevoie de o inlocuire a geamului la Samsung Galaxy A50, va trebui sa mergi la orice service, chiar daca este universal.

Se mai pot face unele reparatii si de acasa, dar doar in conditiile in care te pricepi si daca ai toate ustensilele si piesele de care ai nevoie. In caz contrar, mergi la service, pentru ca sunt unele piese foarte sensibile si daca ai atins una care nu trebuia atinsa, tot vei ajunge la service, doar ca vrei plati 2 reparatii in loc de una.

Pentru norocosii care au inca telefonul in garantie si au o defectiune, ei vor trebui doar sa mearga la companie, iar in baza garantiei si a bonului reparatia va fi suportata de catre companie, iar tu nu va trebui sa platesti nimic.

Prin urmare, cea mai buna metoda de reparatie este sa mergi la service, daca ai Iphone, la service-urile speciale pentru Iphone, iar daca ai Android, poti mergi si la service-urile universale.