Construieste beton!

0
555

Despre beton, putem spune ca reprezinta rezultatul amestecului dintre ciment, nisip si apa. In mare parte, calitatea betonului este redata de calitatea cimentului care este folosit pentru realizarea lui.

In domeniul constructiilor, betonul este materialul principal de constructii, mai ales atunci cand este folosit la structura. Un avantaj ce tine de folosirea betonului in cazul structurilor, il reprezinta durabilitatea acestuia, deoarece cu totii stim ca betonul are o durata indelungata de viata, mai ales atunci cand se respecta amestecul lui. E important sa stim si cum se toarna corect betonul, de aceea se poate vedea aici un mod corect de turnare beton.

Bineinteles ca atunci cand vorbim despre avantajele betonului mai putem enumera si rezistenta acestuia la foc, asa ca putem spune ca si in cazul unui incendiu devastator, betonul ramane in picioare.

In constructiile industriale, betonul este folosit si pentru faptul ca prezinta costuri destul de reduse. Imaginati-va cat ar costa, de exemplu, sa realizezi o cladire de 10 etaje din lemn. Cred ca destul de mult in comparatie cu realizarea acesteia din beton.

Si nu numai costurile, dar si faptul ca betonul, comparativ cu lemnul este mult mai avantajos si din alte puncte de vedere, face sa fie pe primul loc in domeniul constructiilor.

Pentru cei care nu stiu, putem spune si ca exista mai multe tipuri de betoane. Unul dintre aceste tipuri este reprezentat de betoanele speciale, care sunt folosite pentru constructiile care sunt supuse unor conditii deosebite. In cadrul acestor betoane speciale intra betoanele rezistente la temperaturi inalte, betoanele antiacide, betoanele cu polimeri si cele care au protectie impotriva radiatiilor.

Insa, exista si tipurile de betoane numite betoane usoare, iar in cadrul acestora pot fi bagate cele care au o greutate mai mica de 2000 kg/mc. Despre betoanele usoare putem spune ca au calitati termoizolatoare, compozitia lor fiind una destul de variata. In compozitia betoanelor usoare pot fi introduse agregate anorganice sau chiar naturale si artificiale.

Tot printre tipurile de betoane mai putem enumera si betoanele macroporoase sau betoanele celulare. Cele macroporoase se obtin prin alegerea unor granulozitati grele sau usoare.

Betoanele celulare se obtin datorita unor reactii chimice. Acestea din urma reprezinta o conductivitate termica destul de mica, insa atunci cand sunt sub influenta umiditatii, conductivitatea lor termica creste semnificativ.

Mai trebuie stiut si ca atunci cand dorim ca structura realizata cu ajutorul betonului sa fie una mult mai solida si cat mai rezistenta pentru o perioada destul de lunga de timp, putem opta pentru introducerea armaturii in compozitia acestuia.

Betonul armat este folosit cel mai des la realizarea fundatiilor, pentru ca acestea reprezinta sustinerea casei, prin urmare ele trebuind sa fie destul de solide si rezistente.

Betonul amprentat este realizat cu ajutorul unor matrite pentru beton amprentat.

In cazul in care doriti sa efectuati o constructie si aveti nevoie de beton mai ieftin, puteti apela la ajutorul internetului, iar cu doar o simpla cautare dupa cuvintele “pret beton” puteti gasi beton la un pret special si de o calitate destul de buna.