Cum deosebesc produsele bio de cele traditionale

0
404

Cosmeticele ne insotesc peste tot in viata, am putea spune. De la sapunul pe care il folosim la spalatul mainilor sau gelul de dus, pana la cremele de fata de zi sa de noapte, la uleiurile de corp si pentru par, toate acestea ne fac viata mai frumoasa, avand grija de corpul nostru in fiecare zi.

De multe ori insa, alegerea unui unor produse naturale romanesti realizate de nympheum care sa ne avantajeze este o misiune destul de dificila. Aceasta in conditiile in care piata este invadata de tot felul de produse de calitate indoielnica, unele dintre ele chiar falsuri, pe care comerciantii ni le prezinta drept cosmetice bio sau suta la suta naturale.

In realitate insa, produsele cosmetice bio se deosebesc usor de produsele cosmetice traditionale, pe care le regasim sub diverse branduri la raft. Cum deosebim insa cosmetice bio de cosmeticele obisnuite, vandute in mod obisnuit?

De la pret la culoare si consistenta

Un prim pas in identificarea de cosmetice bio poate porni chiar de la eticheta de pret. Aceasta in conditiile in care produsele bio sunt de obicei sensibil mai scumpe decat cele traditionale. Cum justificam insa pretul putin prohibitiv pe care unele produse bio il au fata de cele obisnuite?

In primul rand, produsele cosmetice bio sunt suta la suta naturale, iar interventia umana este minima in procesul de crestere a plantelor care contribuie la fabricarea produselor cosmetice bio.

In al doilea rand, procesarea este una in care nu avem de-a face cu interventia altor compusi chimici, in afara celor obtinuti pe cale naturala.

Astfel, o crema hidratanta de maini naturala sau de fata va ajunge sa coste de doua sau de trei ori mai mari decat una de duzina, tocmai prin prisma faptului ca procesul de fabricatie este unul pe cat de simplu, pe atat de scump.

Sa luam, spre exemplu, un sapun din glicerina, pentru care se flosesc doar grasimi naturale si coloranti sau uleiuri obtinute din plante. Acesta este produs de multe ori traditional, in fabricute mici, singurele ingrediente fiind luate din natura.

Un alt indicator al calitatii si al autenticitatii produselor bio este legat de textura. Aceasta poate nu este atat de frumos colorata si de parfumata precum ale altor surate de pe piata.

Cu siguranta insa, atunci cand vei vedea un sapun pe baza de extracte de trandafiri, iti vei da seama ca si pretul trebuie sa fie unul pe masura. Descopera ofertele nympheum.ro.

De asemenea, culoarea unui produs cosmetic bio o vei recunoaste de la distanta. Fara coloranti artificiali, fara e-uri, un sapun natural va fi observat deindata de catre utilizatori.