Cum gasiti un fotograf profesionist?

0
285

Fiecare dintre noi am facut o multime de poze, fie cu telefonul mobil, fie cu un aparat foto personal, insa am facut acest lucru din placere, si pentru a pastra pozele in albumele foto pe care le detinem.

Noi, oamenii care facem din cand in cand poze cu aparatul foto sau cu telefonul, suntem fotografi amatori. Exista insa fotografi profesionisti, care isi castiga existenta in acest fel. Fotografii profesionisti sunt experti in realizarea pozelor, dar si in editarea acestora.

Daca aveti nevoie sa angajati un fotograf profesionist, trebuie sa stiti ca acestia sunt impartiti in mai multe categorii, in functie de tipul de fotografie pe care il efectueaza. Iata cateva exemple:

Fotografie peisagistica

Fotografia peisagistica este un alt mod de a spune fotografie scenica sau de mediu. Implica fotografierea unei scene naturale – adesea mari si grandioase, dar uneori mai mici si mai intime – intr-un mod care aduce privitorul intr-o scena. Fotografia peisagistica este una dintre cele mai populare tipuri de astazi.

Cu o definitie mai larga, include, de asemenea, fotografie „peisaj urban” si scene artificiale. Fotografia peisagistica este un tip de fotografie foarte accesibil, dar asta nu inseamna ca este usor de stapanit!

Fotografie sub apa

Nu este intotdeauna usor sa faci fotografii subacvatice, chiar daca locuiesti in locatia potrivita pentru asta.

Nu numai ca aveti nevoie de o camera foto impermeabila buna, dar aveti nevoie si de anumite echipamente de iluminat specifice in momentul in care incepeti sa faceti fotografii mai mult de o distanta scurta de suprafata.

Adaugati echipamentul de scufundare si pregatirea necesara pentru scufundari mai lungi si puteti vedea de ce acesta este unul dintre genurile cele mai complicate pentru a incepe sa practicati.

Dar daca veti depune bani si efort, veti ajunge la fotografii pe care nu le fac chiar atat de multe persoane astazi.

Fotografie aeriana

Daca aceasta este pur si simplu o ramura a fotografiei peisagistice sau un gen propriu este discutabila, dar, in orice caz, fotografia aeriana se confrunta cu o explozie in popularitate astazi datorita aparitiei dronei de inalta calitate a consumatorilor.

Fotografia aeriana cuprinde, de asemenea, imagini la inaltime mare de la avioane si elicoptere, precum si imagini in care subiectul este artificial, mai degraba decat un peisaj in sine.

Stiintific

Fotografia stiintifica este o categorie larga, care cuprinde totul, de la fotografie la microscop cu marire extrema pana la astrofotografie. Unele obiecte artificiale se strecoara si in acest fel, cum ar fi fotografiile cu colizorii de particule sau statia spatiala care trec periodic viral.

Este un tip de fotografie care sper sa continue sa vada din ce in ce mai multa atentie in viitor, deoarece are puterea sa ne arate obiective cu totul noi si sa schimbam modul in care gandim despre lume.

Portrete

Cel mai larg tip de fotografie este portretul, care acopera totul, de la portretele familiei pana la fotografii fine si lucrari comerciale. Adesea, scopul portretului este de a arata caracterul unui subiect – de a surprinde personalitatea si emotia persoanei intr-o imagine.

Fotografia de portret este, de asemenea, un gen accesibil in general, care nu necesita mai mult decat o singura lentila prima si blit pentru a incepe la un nivel inalt (sau orice echipament ai deja daca testezi apele). Insa captarea esentei unui subiect sau indeplinirea obiectivelor pentru proiectul dvs. comercial poate dura o viata de viata.

Fotografie de nunta

Unul dintre cele mai importante evenimente din viata multor oameni este o nunta si asta inseamna ca fotografii de nunta au o responsabilitate uriasa. Nu numai ca un fotograf profesionist Sibiu de nunta trebuie sa aiba abilitati de utilizare a unui de aparat foto si de iluminat, dar trebuie sa stie sa lucreze cu oamenii si sa capteze emotiile potrivite aproape fara efort.

Acesta este un tip de fotografie dificil de practicat, de aceea este indicat ca mirii sa aleaga cel mai bun fotograf din oras la marele lor eveniment.

Fotografie documentara

Fotografii documentari incearca sa transmita stiri sau informatii in imaginile lor. Uneori, fotografiile infatiseaza un moment atat de izbitor, incat trece linia in arta sau face ca spectatorii sa aiba o reactie emotionala.

Fotografia documentara se poate intampla face de la stiri locale la reportaje direct din zonele de razboi. In cele mai bune cazuri, fotografiile documentare arunca lumina asupra evenimentelor importante, dar putin cunoscute sau sarbatoreste cele mai bune exemple de umanitate pentru toata lumea.

Nu toate fotografiile documentare sunt demne de stiri; uneori, pur si simplu documenteaza un loc sau o cultura pentru a arata altor oameni.

Fotografie sportiva

Un alt stil larg de fotografie este fotografia sportiva, de la evenimente internationale, cum ar fi Jocurile Olimpice, pana la fotografie bazata pe aventuri, in cele mai indepartate zone ale lumii. Chiar si un parinte care isi fotografiaza copilul cand practica un sport.