Cum identifici o firma de servicii funerare serioasa

0
698

Decesul unei persoane apropiate sau a unei rude nu vine aproape niciodata anuntat. Aceasta implica o incarcatura emotionala profunda, careia trebuie sa stii cum sa ii faci fata, pentru a nu claca.

Mai greu este insa atunci cand, in calitate de tutore sau descendent direct, trebuie sa te ocupi si de formalitatile ce tin de inhumare si tot ceremonialul aferent acestuia.

Abia aici, incarcatura emotionala si stresul aproape ca sunt de nesuportat, avand in vedere si conditiile birocratice din tara noastra: o multitudine de avize si certificate, ca sa nu mai spun ca trebuie sa ai in permanenta la tine un disponibil banesc, pentru acoperirea unor cheltuieli neprevazute.

Din fericire, un sprijin real pentru tine il poate reprezenta o firma de servicii funerare. Indiferent ca te afli in Bucuresti sau in orice alt oras al tarii, aceste companii vin sa raspunda intocmai nevoilor tale de moment, uneori chiar in conditii finaniciare avantajoase.

Sa vedem insa care sunt criteriile dupa care ar trebui sa alegem o firma de servicii funerare si cum le identificam pe cele serioase.

Servicii complete

Primul lucru pe care trebuie sa il cauti la o firma de servicii funerare este oferirea unui pachet de servicii si accesorii funerare cat mai complet. Aici, trebuie sa stii ca decesul unei persoane nu inseamna numai inmormantarea acesteia.

Dimpotriva, poate constitui un lung sir de umblat pe la birouri si ghisee, in cazul in care nu ai cunostintele necesare pentru rezolvarea acestor mici inconveniente. Din acest punct de vedere, firmele de servicii funerare ca Adysim se ocupa in detaliu de toate formalitatile premergatoare inhumarii propriu zise.

Astfel, trebuie eliberat certificatul de deces al persoanei, precum si depunerea acesteia la morga spitalului sau la Medicina Legala. Mai apoi, trebuie depus corpul la capela, spalat, imbalsamat si imbracat cu cele necesare, conform obiceiului.

De asemenea, trebuie procurat sicriu si aranjamente florale si abia ultimul pas il reprezinta inhumarea si slujba bisericeasca de rigoare. Pana aici, am omis sa spunem, vei avea nevoie de autorizatie de transport pentru defunct, cu masina speciala, pe care nu o poti procura de oriunde.

Plata in rate sau in baza ajutorului de inmormantare

Un aspect foarte important de luat in calcul este legat de costuri. Astfel, o inmormantare poate fi destul de costisitoare, mai ales daca punem la socoteala si praznicul de dupa, unde sunt invitate rudele si cnoscutii.

Iar daca nu ai disponibilul banesc la indemana, o firma de servicii funerare care se respecta iti va crea facilitati de plata, cel putin cu asteptarea pana la incasarea ajutorului de inmormantare oferit de primariile locale.