Cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari de vedere

0
252

Stim ca nu iti place ideea de a purta ochelari si ca ti se pare ca oamenii nu te vor vedea la fel daca ii porti, insa realitatea este diferita. Poti alege cele mai frumoase si interesante rame, pe care le poti purta cu mandrie si poti intoarce capete cu ajutorul lor.

Alegand de exemplu o pereche de ochelari de vedere Ray Ban vei atrage mereu atentia in mod pozitiv.

Exista mai multe probleme principale de vedere si in functie de simptome iti poti da seama daca suferi de unul dintre ele.

Vederea in ceata

In cazul in care nu mai poti recunoaste un proten care se afla la 10 pasi de tine sau nu mai vezi bine sa citesti ziarul sau revista preferata, inseamna ca este foarte posibil sa ai miopie.

Daca obiectele vazute de aproape nu sunt clare sau nu vezi bine nici de aproape si nici de la distanta este momentul sa mergi la medic. Uneori poate fi vorba despre astigmatism.

Nu vezi bine obiectele atunci cand este noapte

In cazul in care simti ca ai dificultati de vedere noaptea si nu mai poti sa distingi cainele care se afla in curte sau obiectele existente pe veranda si ai dificultati in timpul condusului, poate fi vorba despre cataracta.

Ochii se adapteaza greu de la lumina la intunerci si invers

Daca simti ca iti ia mult mai mult decat de obicei pentru a te adapta la lumina, inseamna ca musculatura care contracta irisul si il extinde a inceput sa fie slabita. Pentru a primi diagnosticul corect ai nevoie de o vizita la oftalmolog.

Simti ca ai dificultati cand stai la calculator sau laptop

Poti sa incerci sa dai vina pe angajator, insa de cele mai multe ori, persoanele care se chinuie sa citeasca pe monitoare, pot vedea ca au prezbitism. In acest sens iti recomandam sa mergi la doctor.

Ochii sunt obositi

In momentul in care ai senzatia ca 20 de minute de citit iti da mari dureri de cap si se isntaleaza foarte devreme oboseala, este momentul sa mergi la oftalmolog.

Vederea incetosata si momentele in care esti nevoit sa clipesti si sa te incrunti mai des sunt semne clare ca ai o problema cu ochii. Oboseala ar putea aparea si dupa ce au avut loc perioade de condus lungi, dupa ce scrii mult la calculator si poate fi generata inclusiv de dependenta de telefoane mobile.

Te doare capul des

De cele mai multe ori acel mecanism care ajuta cristalinul si corneea sa se focuseze pe imaginile improtante poate da gres.

In acest caz musculatura mica din ochi va trebui sa munceasca mult mai mult. Printre rezultate se numara si faptul ca apar dureri de cap intense. Daca ti se intampla asta este momentul sa mergi la medic pentru o prescriptie de ochelari.

Acestea sunt cele mai comune simptome care ar trebui sa iti indice ca este momentul sa mergi la medic pentru un control. Daca ti se recomanda ochelari de vedere, nu te deprima, pentru ca in magazinul online Lensa gasesti cele mai frumoase modele.