Cum putem scapa de semnele imbatranirii de pe chip?

0
346

Timpul tace si trece foarte repede, iar persoanele care odata aveau un chip perfect si erau tinere, imediat dupa ce trec de 40 de ani, cand se privesc in oglinda incep sa vada semnele ale imbatranirii.

Discutam aici atat despre riduri, cat si despre pungile de sub ochi, pe care toti cei aflati in cauza isi doresc sa le mascheze. Tocmai de aceea, vom vedea cum se poate scapa atat de riduri, cat si de pungile inestetice de sub ochi.

Ridurile sunt rezultatul imbatranirii pielii. Ele sunt cele mai proeminente in zonele implicate in expresia fetei si sunt adancite prin expunerea la lumina soarelui, insa si fumatul, deshidratarea, anumite medicamente si alti factori favorizeaza ridurile.

Desi cateva riduri dau un semn de unicitate pentru fata si contribuie la exprimarea emotiilor, alte randuri ale fetei transmit emotii negative atunci cand acest lucru nu este necesar.

Majoritatea persoanelor care necesita tratament medical pentru riduri doresc sa reflecte imaginea exterioara a frumusetii lor interioare – nu doresc sa fie percepute ca fiind obosite, furioase sau plictisite cand sunt echilibrate si fericite.

Tratamentul cu riduri include schimbari in comportament, cum ar fi oprirea fumatului, dieta adecvata si hidratarea adecvata, protectia impotriva razelor solare si utilizarea cremelor farmaceutice topice.

Puteti observa rezultatele imediate dupa interventia cu lifting facial sau dupa procedura de umplere a ridurilor sau slabirea muschilor care le-au provocat.

Ridurile de umplere sunt potrivite pentru persoanele active, sanatoase, care au linii fine. Ridurile de pe frunte si glabella (zona de deasupra nasului) se estompeaza foarte bine dupa umplere. De asemenea, ridurile de pe partea exterioara a ochiului, coltul gurii si la nivelul gatului raspund bine la acest tip de tratament.

In timpul examinarii veti avea ocazia sa spuneti care sunt ridurile pe care doriti sa le estompeze interventia si care este expresia pe care doriti sa o aveti. Avantajele fiecarui tip de umplutura si costul fiecarei proceduri vor fi explicate. P

retul depinde de tipul de substanta utilizat si de cantitatea necesara. Veti avea ocazia sa va corectati ridurile in aceeasi sesiune. Spitalizarea nu este necesara. Aspirina si medicamentele care afecteaza coagularea sangelui trebuie oprite cu cateva zile inainte de interventia chirurgicala.

Procedura consta in administrarea injectiilor mici in muschii imitativi. Ridurile sunt diminuate deoarece procedura reduce semnificativ muschii activi. Intreaga procedura dureaza aproximativ 10 minute. Dupa terminarea terapiei, va puteti continua activitatea fara intrerupere.

Rezultatele sunt evidente dupa 2-3 zile. Persoanele care sufera de dureri de cap cronice pot avea o imbunatatire fata de aceste simptome. Imbunatatirea dureaza intre 4-6 luni. Pentru a mentine efectele dorite dupa aceasta perioada, este necesar sa repetati injectiile.

Ei bine, ridurile nu sunt singura problema cu care se confrunta oamenii, pentru ca pe langa riduri exista persoane care au si pungi sub ochi. Pungile sub ochi – umflarea usoara sau umflarea sub ochi – sunt frecvente pe masura ce imbatraniti. Odata cu imbatranirea, tesuturile din jurul ochilor, inclusiv unele dintre muschii care sustin pleoapele, slabesc.

Greutatea normala care ajuta la sustinerea ochilor poate apoi sa se miste in pleoapele inferioare, provocand aparitia pustilor. De asemenea, lichidul se poate acumula in spatiul de sub ochi, adaugand umflaturi.

Pungile sub ochi sunt, de obicei, o preocupare cosmetica si rareori un semn al unei afectiuni medicale grave. Remediile la domiciliu, cum ar fi compresele reci, pot contribui la imbunatatirea aspectului pungilor sub ochi. Pentru suprasolicitarea persistenta sau deranjanta sub ochi, chirurgia pleoapelor poate fi o optiune.

Pungile sub ochi sunt, de obicei, o preocupare cosmetica si nu necesita un tratament specific. Acasa si tratamentele de stil de viata pot ajuta la reducerea sau eliminarea ochilor pufos.

Tratamentele medicale si chirurgicale sunt disponibile daca sunteti preocupat/a de aparitia umflaturilor sub ochi, asa ca va poate incanta ideea de a scapa de pungi sub ochi prin tratament.

Operatia pleoapelor

In functie de ce cauzeaza pungile sub ochi, chirurgia pleoapelor (blefaroplastia) poate fi o optiune de tratament si va poate scapa de pungi sub ochi. In plus fata de corectarea pungilor sub ochi, blefaroplastia poate, de asemenea, repara:

  • Suprafata superioara pufoasa sau pufoasa
  • Pielea excesiva a pleoapei superioare, care interfereaza cu viziunea dumneavoastra
  • Droopy pleoapele inferioare, care pot determina albul sa apara sub iris – partea colorata a ochiului
  • Excesul de piele pe pleoapele inferioare