Cum sa aleg pantofii pentru copii?

0
299

Sfaturile practice privind marimea, modelul si tipul de incaltaminte de cumparat pentru nou-nascutii si copiii mai mari sunt deosebit de importante atunci cand doriti sa va indreptati atentia spre https://www.gallo.ro pentru a le alege celor mici incaltamintea.

Cum sa alegi pantofii pentru copii

Alegerea pantofilor, in special pentru un copil, este o alegere cu adevarat fundamentala, avand in vedere ca copilul se afla intr-o faza de crestere. Oasele lui inca se formeaza si o postura proasta luata in acest stadiu, ar putea duce apoi la probleme grave pentru dezvoltarea sa fizica.

Daca credeti ca pana si o durere de cap poate fi cauzata de o postura slaba sau dezechilibrul greutatii corpului care se sprijina pe picioare, atunci este bine sa stiti ca pantoful trebuie ales in detaliu. Deci, haideti sa vedem impreuna cum sa alegeti pantofii pentru copii si cum sa masurati dimensiunea.

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le satisfaca pantofii, in special in cazul copilului, sunt:

 • confort;
 • flexibilitate;
 • respiratia pielii.

Inaltimea pantofului trebuie sa fie astfel incat sa poata lasa glezna libera in miscari. In timpul verii nu sunt de preferat pantofii inchisi, astfel incat este indicat sa va indreptati atentia spre incaltaminte care sa pastreze piciorul in stare proaspata. De exemplu, sandalele sunt indicate.

Pana la 24 de luni este bine sa folositi incaltari care sunt inchise atat in ​​fata cat si in spate, pentru a proteja degetele si calcaiul: cel mic in aceasta faza a vietii taratoare si incepe sa mearga, astfel incat, fara sa-si dea seama, incaltamintea poate crea probleme picioarelor.

Pe piata exista multe marci care produc incaltaminte cu asa-numita „zona flexibila ” realizate special pentru primii pasi, deoarece acestea garanteaza pantofului flexibilitatea maxima chiar si atunci cand copilul se taraie.

Ultimul sfat: aruncati o privire buna asupra posturii sale si a modului in care isi sprijina picioarele si genunchii pentru a vedea daca, de la o varsta frageda, isi asuma o postura gresita.

Cum se masoara piciorul unui copil

Prima greseala pe care mamele o fac de obicei este sa cumpere pantofi mai mari: piciorul copilului creste si, astfel, ele ar dori sa evite sa faca prea multe cheltuieli la unitati apropiate.

Chiar si incaltarile prea stranse pot cauza probleme: pe langa faptul ca sunt deranjante si dureroase, acestea pot face ca piciorul sa-si asume o conformatie gresita.

Cum se masoara corect piciorul?

Puneti copilul descult in picioare pe o foaie alba si conturati conturul picioarelor cu un creion. Taiati cele doua forme si cu o rigla trasati o linie dreapta care merge de la degetul mare la calcaie si apoi doua linii perpendiculare (una paralela cu varful degetului mare si una paralela cu calcaiul.

Distanta dintre cele doua puncte de intersectie a liniilor drepte este dimensiunea piciorului copilului: adaugati un centimetru pentru a afla ce dimensiune a pantofului trebuie sa ia.

Cum se masoara pantofii pentru copii

Un sfat pentru a alege dimensiunea exacta: atunci cand cumparati pantofi pentru copil, achizitia trebuie facuta in orele de dupa – amiaza, ora din zi cand corpul este mai umflat, pentru a evalua extensibilitatea maxima a piciorului.

Cea mai buna modalitate de a face o achizitie inteligenta este sa verificati daca varfurile degetelor de la picioare ale bebelusului nu sunt prea comprimate: asigurati-va de aceasta particularitate apasand pe partea din fata a pantofului cu degetul mare.

Unele marci renumite de incaltaminte au conceput „brantul inteligent” care poate fi scos din interiorul pantofului si asezat pe podeaua piciorului copilului. Degetele de la picioare sunt trase pe talpa, astfel incat sa puteti intelege imediat daca numarul este corect sau este prea mare sau prea mic.

Numarul de incaltaminte pentru copii in functie de varsta

Cum putem fi siguri ca dimensiunea pantofului este potrivita pentru piciorul copilului si al copilului? Pe site-ul unui magazin online de incaltaminte, exista un tabel util care compara lungimea piciorului in centimetri sugerand dimensiunea corespunzatoare: daca masuram piciorul copilului cu un metru, putem sti cu usurinta ce dimensiune a usa pantofilor.

Putem sti ce numar de incaltaminte purtam in functie de varsta?

Probabil veti crede ca da, dar rspunsul de fapt este nu, pentru ca fiecare picior are o conformatie diferita si unica si foarte des se intampla ca copiii de aceeasi varsta sa poarte pantofi de dimensiuni foarte diferite. Singura modalitate de a alege pantofii potriviti, prin urmare, este masurarea picioarelor:

 • 9,7 cm corespunde numarului 17;
 • 10,4 cm corespund numarului 18;
 • 11 cm corespund numarului 19;
 • 11,7 cm corespund numarului 20;
 • 12,4 cm corespund numarului 21;
 • 13 cm corespund numarului 22;
 • 13,7 cm corespund numarului 23;
 • 14,4 cm corespund numarului 24;
 • 15 cm corespund numarului 26.

Dimensiunea pantofilor pentru copii

Cand copilul devine un pic mai mare, putem masura mai usor pantofii direct in magazin si, cu sfatul comerciantului si pe baza experientei sale, sa intelegem daca pantoful are dimensiunea potrivita: sa definim pantofii ca fiind confortabili: spatiul intre picior si pantof in interior, trebuie sa fie de aproximativ 5 sau 6 mm: degetele si calcaiul (capetele piciorului) nu trebuie sa fie prea concentrate langa peretii pantofului.