Cum sa alegeti masina de inchiriat?

0
399

Serviciile de rent a car au devenit din ce in ce mai populare in ultimul timp, oferindu-le clientilor toate necesitatile in ceea ce priveste transportul pasagerilor. Cu toate acestea, alegerea masinii potrivite reprezinta o adevarata bataie de cap, mai ales daca firma la care doriti sa apelati va ofera numeroase alternative pentru inchiriere.

De aceea, pentru a evita situatiile in care nu stiti ce decizie sa luati, firmele de rent a car va recomanda sa aveti “temele facute”, mai exact, sa respectati anumite criterii inainte de a alege autoturismul potrivit pentru sejurul dumneavoastra. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Numarul calatorilor

Inainte de a incepe cautarea masinii ideale, este foarte important sa tineti cont de numarul de persoane ce urmeaza a fi transportate. De exemplu, daca vor calatori maximum 4 persoane, puteti alege o masina obisnuita, dar, daca sunteti 10 persoane sau mai multe, va puteti orienta catre un microbuz.

De asemenea, tot in acest caz, este foarte bine sa tineti cont si de numarul de copii ce vor participa in cadrul sejurului. Astfel ca, daca acestia au varste foarte mici, masina trebuie sa fie dotata si cu scaun de masina. Asadar, tineti cont si de acest detaliu!

Transmisia automata sau manuala

Una dintre cele mai importante specificatii ale unei masini este repretentata de transmisia acesteia. In acest caz, daca nu stiti care vi se potriveste, va recomandam sa va orientati in functie de autoturismul pe care il detineti la momentul actual.

Astfel ca, daca masina dumneavoastra are transmisie manuala, va recomandam sa alegeti tot o masina cu transmisie manuala, pentru a nu observa diferente imense atunci cand veti conduce. Acelasi lucru este valabil si pentru transmisia automata.

De asemenea, recomandarea noastra este sa alegeti o masina care sa se asemene cu cea pe care o detineti, pentru a nu resimti diferente foarte mari. Mai mult decat atat, daca este posibil, puteti alege exact aceeasi masina. Veti fi mult mai sigur pe dumneavoastra atunci cand veti iesi in trafic!

Evenimentul 

Daca optati pentru o masina de inchiriat pentru un eveniment, atunci va recomadam sa tineti cont de natura acestuia.

Astfel ca, daca alegeti o masina pentru un eveniment mai personal, cum ar fi o nunta, o aniversare sau un botez, puteti alege o masina obisnuita, nu neaparat ceva foarte impresionant, in functie si de preferintele pe care le aveti, dar si de statutul detinut in cadrul evenimentului.

Pe de alta parte, pentru un eveniment mai profesional, cum ar fi o conferinta unde toate detaliile trebuie sa inspire seriozitate, puteti alege o masina usor mai diferita, care sa exprime eleganta si rafinament. Cu toate acestea, este foarte important sa tineti cont de particularitatile fiecarei situatii, pentru a face o alegere potrivita.