Cum sa iti protejezi ficatul pentru ca acesta sa fie mereu sanatos

0
421

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, jucand un rol esential in foarte multe functii.

In primul rand, acesta are rolul de filtrare a sangelui, asimileaza glucidele pe care le transforma apoi in energie, metabolizeaza grasimile pe care le transforma, de asemenea, in energie si mai are multe alte functii importante pentru organismului uman.

Pentru a evita foarte multe probleme de sanatate, trebuie sa avem grija in primul rand de functionarea ficatului, astfel incat acesta sa lucreze in conditii optime.

In primul rand trebuie adoptata o dieta cat mai echilibrata in care sa evitam cat mai mult alcoolul dar si alimentele foarte grase. De asemenea, un stil de viata sanatos cu mult sport este recomandat pentru o buna functionare a ficatului.

Suplimente alimentare pentru sanatatea ficatului

Cu toate acestea, uneori poate fi foarte dificil sa iti protejezi ficatul de toti factorii care i-ar putea cauza probleme. In astfel de momente, suplimentele alimentare vin ca o solutie foarte eficienta pentru ca ficatul sa ramana sanatos si sa-si poata desfasura activitatea in mod obisnuit.

Leviker este un exemplu foarte bun in acest sens. Acesta este un supliment alimentar cu rol hepatoprotector care are o compozitie foarte bogata in acizi oleanolici si ursolici din planta de cais-japonez,  care sustin functionarea ficatului. Leviker are un continut bogat de colina ,care ajuta la metabolizarea normala a lipidelor .

Practic, ficatul este organul care produce 80% dintre aminoacizii atat de importanti pentru un organism sanatos. Restul de 20% sunt obtinuti prin intermediul alimentatiei.

Totodata, un stil de viata sanatos include numaidecat si consumul de fructe si legume proaspete, iar in cazul in care se administreaza un tratament medicamentos, prospectul trebuie consultat deoarece unele tratamente pot fi daunatoare pentru ficat.

Cele mai importante functii ale ficatului

Asa cum spuneam, ficatul este unul dintre putinele organe care participa la un numar atat de mare de procese metabolice care au loc in organism. Drept urmare, o functionare necorespunzatoare a ficatului poate avea consecinte grave.

Una dintre cele mai importante functii ale ficatului este cea de metabolizare, avand totodata si rolul de a elimina substantele toxice care ajung in organismul uman.

Productia de bila este sustinuta, de asemenea, de ficat si este foarte importanta pentru o buna digestie a grasimilor. Tot in ficat sunt depozitate si unele vitamine, precum sunt vitaminele A, D si E. Depozitul de glucoza este situat tot in ficat, iar acest organ contribuie la stocarea fierului.

Sistemul imunitar are si el nevoie de ficat pentru a putea face provocarilor de zi cu zi.

Ce se intampla atunci cand ficatul da semne de oboseala? Ei bine, un prim semn este starea de oboseala accentuata. Mai pot aparea insa si greata sau varsaturi. Atunci cand pielea sufera schimbari de culoare, capatand o nuanta galbena, poate fi un semn al functionarii incorecte a ficatului.

Balonarea, crampele abdominale dar si pierderea in greutate sunt alte simptome care arata o functionare incorecta a ficatului.

Acestea fiind spuse, putem concluziona faptul ca trebuie sa ne preocupe zilnic sanatatea ficatului nostru deoarece, in cazul in care acesta nu mai reuseste sa isi indeaplineasca functiile, consecintele pot fi cu adevarat dureroase.