Cum trebuie montata o pompa submersibila in functie de foraj?

0
265

Pompele submersibile sunt dispozitive menite sa impinga apa la suprafata si sunt utilizate in general in zonele unde nu este posibila racordarea la o retea comuna de apa. Spre deosebire de hidrofoare, acestea se monteaza in put, nefiind nevoie de amenajarea unei camera tehnice speciale.

Pe piata exista o varietate de modele de pompe submersibile. Un punct de reper cu un stoc vast este TopStrong. Sunt adesea specificate informatii despre modul de functionare a pompelor submersibile, precum si criteriile de alegere, insa sunt mai putin vizati parametrii forajului.

Ce parametri trebuie sa aiba forajul unde va fi montata pompa submersibila?

Fiecare pompa submersibila functioneaza la capacitate optima si da randament daca este montata corespunzator. In cazul pompelor pentru apa curata, montate in puturi, forajul si specificatiile acestuia sunt aspecte demne de luat in considerare.

*Adancimea putului

Adancimea forajului se calculeaza de la nivelul solului pana la fundul acestuia. Aceasta poate fi calculata cu o sfoara ce are in capat o greutate. Este recomandat ca pompa submersibila sa fie montata la aproximativ un metru fata de fundul forajului.

*Diametrul putului

Diametrul interior al pompelor submersibile se incadreaza in general intre 4 mm si ajung pana la 95 sau 101 mm in functie de producator. Astfel, specialistii recomanda efectuarea unui foraj ce depaseste diametrul maxim utilizat de producatorii acestor dispozitive.

*Debitul apei din put

Debitul de apa din put se calculeaza de echipe specializate, iar valoarile variaza in timpul anului. In functie de debitul apei din put va rezulta si capacitatea pe care trebuie sa o aiba pompa submersibila.

Acestea sunt calcule ce trebuie efectuate precis, iar in cazul in care nu se reuseste acest lucru, echipa de la TopStrong sta la dispozitia publicului larg cu recomandari si informatii tehnice despre pompele submersibile si anume: adancimea maxima la care pot fi montate, debitul de apa si presiunea din reteaua casei in functie de suprafata si numarul de utilizatori, dar si informatii legate de stilul forajului ce se potriveste fiecarui model de pompa.