Cum trebuie sa procedezi cand te confrunti cu un deces in familie?

0
481

In momentul in care se intampla sa pierdem un membru al familie este important sa ne mentinem calmul oricat de dureroasa ar fi situatia, insa cand persoana draga se afla in strainatate, durerea este si mai mare, asa ca pentru organizarea repatrierii in Romania va oferim urmatoarele sfaturi.

Incercati sa intrati in contact persoane cunoscute care au trecut recent prin asemenea experiente dureroase.

In cazul in care nu cunoasteti pe nimeni care a trecut printr-o asemenea tragedie, incercati sa intrati in contact cu firme romanesti din domeniu, precum Repatriere-decedati.ro. Aveti timpul necesar pentru a face acest lucru, dat fiind faptul ca documentele de repatriere pot fi cerute doar dupa ce au trecut 24 de ore de la data decesului.

Este indicat sa insistati sa aveti preventive scrise in care sa fie mentionate toate serviciile necesare unei repatrieri decedati, precum si pretul acestor servicii.

In cazul in care vi se ofera tot felul de propuneri propuneri de genul pret mai mic dar fara a elibera facura fiscala cu siguranta trebuie sa refuzati din start, si sa discutati cu altcineva deoarece in toate tarile europene se ofera un ajutor de deces care este cuprins intre 450 / 800 de euro sub forma de ajutor de inmormantare.

In cazul in care acceptati compromisul de a face repatrierea fara factura fiscala, trebuie sa stiti ca pierdeti acest ajutor pe care il ofera statul. Fireste, nu este cazul firmei Repatriere-decedati.ro, pentru ca va ofera factura fiscala, motiv pentru care am si amintit aceasta firma. Exista insa firme neserioase, care practica asemenea activitati.

Pretul in cazul unui serviciu de repatriere decedati depinde de multi factori, insa o firma serioasa precum Repatriere-decedati.ro, va pune la dispozitia dumneavoastra cel putin trei variante si anume:

  • Pretul unei repatrieri cu avionul
  • Pretul unei repatrieri sociale
  • Pretul unei repatrieri in baza la cererile dumneavoastra.

Transportul persoanelor decedate trebuie efectuat doar cu masini omologate in acest sens. Nu se poate efectua un asemenea transport funerar international cu masini precum Dacia papuc sau cu alte masini care nu au fost modificate, omologate si autorizzate in baza la legislatia comunitatii europene din tara de unde are loc repatrierea.

Este deosebit de important de mentionat faptul ca neindeplinirea uneia dintre aceste conditii poate veni cu o serie de consecinte grave, precum blocarea documentelor necesare procedurii de repatriere, si intarzierea sosirii in Romania a trupului neinsufletit.

Urmeaza din acest motiv cheltuieli suplimentare, si cu siguranta va trebui sa contactati o alta firma, va veti confrunta cu probleme precum stres si nervi. Fireste, acest lucru se intampla daca alegeti sa colaborati cu o firma neserioasa, insa o firma renumita precum cea amintita in acest articol nu procedeaza astfel.

Cat costa o repatriere a unui decedat din strainatate in Romania?

Este cat se poate de firesc faptul ca fiecare familie indurerata isi doreste ca pretul repatrierii sa fie cat mai mic posibil, insa mentionam ca acesta este influentat de mai multi factori.

In primul rand conteaza foarte mult distanta. Cu cat distanta dintre locul de unde este preluata persoana decedata si localitatea din Romania este mai mare, cu atat mai mare va fi si pretul repatrierii.

Apoi, daca familia indurerata se ocupa de obtinerea documentelor si a pasaportului mortuar, atunci pretul va fi mai mic. Daca firma angajata se ocupa de acest aspect, atunci in mod evident pretul pentru serviciul prestat va fi mai mare.

De-asemenea, conteaza foarte mult si sicriele alese de catre familia indoliata. Aici discutam despre doua sicrie, si anume despre sicriul din lemn pe care il cunoastem cu totii, dar si despre sicriul din zinc, necesar transportului funerar international. Fara un asemenea sicriu, nu se poate realiza repatrierea persoanei decedate.

Ei bine, acestea sunt unele dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii in ceea ce priveste repatrierea persoanelor decedate pentru a fi inmormantate in Romania.

Este important sa cunoastem cu totii aceste detalii, pentru ca fiecare avem un frate, o sora, un parinte, o matusa, un unchi, un verisor sau pe cineva drag in strainatate, iar in cazul nefericit in care persoana draga noua si-ar pierde viata, ar fi indicat sa stim cum trebuie sa procedam.