De ce as alege o imprimanta cu jet de cerneala?

0
415

Imprimanta este extrem de importanta atat acasa cat si la birou. Ce poate fi mai simplu atunci cand avem nevoie de listat un document sau de facut cateva copii xerox, decat sa avem la dispozitie o imprimanta foarte buna, care sa ne satisfaca nevoile?

Pentru acasa, cu siguranta ne putem indrepta atentia spre o imprimanta cu jet de cerneala, care in mod evident este mai ieftina decat o imprimanta laser color, insa care poate face fata cerintelor.

In plus, trebuie sa ne gandim si la consumabile, iar aici mentionam faptul ca o oferta cartus cerneala original, este mai atractiva din punct de vedere financiar, decat o oferta cartus laser.

Doriti sa faceti economii si mai importante? Exista bani buni pentru care pot fi economisiti prin luarea cartusului gol cartusul de cerneala si obtinerea reincarcarii in loc sa cumpere unul nou. In majoritatea cazurilor, puteti salva pana la 70% din pretul acestuia daca alegeti sa le reincarcati in loc sa cumparati altele noi.

Pe langa economisirea banilor, veti ajuta de fapt mediul prin reducerea cantitatii de gunoi care intra in depozitele de deseuri in fiecare zi prin reumplerea cartusului de imprimanta in loc sa il aruncati si sa cumparati unul nou.

Retineti ca majoritatea cartuselor de cerneala ale imprimantei din zilele noastre sunt construite din materiale care nu sunt biodegradabile, cum ar fi tencuiala. Ce inseamna asta? Ei bine, acest lucru inseamna ca ar fi nevoie de sute si sute de ani pentru a se dezintegra un cartus de cerneala mic.

Daca sunteti tipul de persoana care utilizeaza mai mult de un cartus de cerneala de imprimanta nou, intr-o perioada de o luna si nu va reincarcati cartusul gol, in practica adaugati mai multi poluanti in mediul inconjurator in comparatie cu cei care isi reincarca de fiecare data cartusul gol.

Imaginati-va cat de multi nedegradabili (poluanti) actuali ati crea intr-un an de zile la rata pe care o faceti acum. Dar in 5 ani? Dar in 10 ani?

Alegerea cernelii potrivite pentru reincarcarea cartusului de imprimanta

Exista multe tipuri diferite de cerneala pe piata in clipa de fata, pe baza faptului ca anumite marci de imprimante folosesc anumite tipuri de cerneala.

In cazul in care marca dvs. de calculator se spune un Hewlett-Packard atunci exista tipuri specifice de cartuse de cerneala cu cerneala facuta special pentru acea marca pe care ar trebui sa o utilizati.

Nu este o idee buna sa folositi o cerneala care ar putea fi incompatibila cu imprimanta computerului, deoarece exista posibilitatea ca aceasta sa va deterioreze imprimanta, iar apoi va fi nevoie sa suportati si costurile reparatiei sau ale achizitionarii unei imprimante noi, cel putin la fel de performanta.

Este, de asemenea, prudent sa nu folositi niciunul dintre acele tipuri de cerneala mai ieftina care sa adere la imprimanta dvs., provocand distorsiuni si decolorari ale culorilor. Ganditi-va doar ca economisiti bani pentru cerneala, dar puteti defecta imprimanta, iar cheltuielile apoi vor fi si mai mari.

Pentru a va asigura ca aveti reincarcarea adecvata a cartusului, ar fi intelept sa va aduceti cartusul gol unui distribuitor local care specializeaza in reumplerea cartuselor de cerneala.

Chiar daca reincarcarea cartusului de cerneala al imprimantei poate fi oarecum mai putin costisitoare decat aducerea cartusului de cerneala gol la cineva care se specializeaza in aceasta lucrare, pot exista multe lucruri care pot sa nu mearga la fel de bine atunci cand reincarcati cartusul de cerneala.

De asemenea, retineti ca reincarcarea cu cerneala in cartusul de cerneala poate fi o sarcina murdara.

Asadar, ca o scurta recapitulare a ceea ce am discutat mai sus in articol, amintim faptul ca imprimanta este un echipament foarte important pe care il putem folosi atat acasa cat si la birou, pentru a lista documente, si chiar pentru a face copii xerox.

Exista imprimante scumpe, dar si imprimante cu jet de cerneala care sunt mai ieftine. De precizat ca atunci cand cerneala este terminata, se pot inlocui cartusele de cerneala sau se poate reincarca, insa cea mai buna varianta ar fi aceea de a reincarca vechiul cartus cu cerneala.

In acest fel, imprimanta va putea fi folosita in continuare, iar astfel s-ar proteja si mediul inconjurator pentru ca nu s-ar mai arunca vechile cartuse, care pot afecta mediul inconjurator.