De ce este indicat sa inchiriati o masina in Bucuresti?

0
294

In cazul in care intentionati sa vizitati Bucurestiul si sa veniti cu avionul din Cluj Napoca de exemplu, din Constanta sau Iasi, cu siguranta este indicat sa inchiriati o masina pentru a va deplasa prin capitala.

Daca intentionati sa participati la intalniri importante de afaceri, optati pentru cele mai bune servicii car rentals, iar astfel veti inchiria masini de lux, pe care sa le folositi pentru a va deplasa prin capitala, si pentru a ajunge la intalnirile de afaceri.

Daca pur si simplu doriti sa vizitati capitala pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din Bucuresti, optati de-asemenea pentru car rentals, insa inchiriati masini economice.

Acestea va vor fi de folos pentru a vizita capitala, insa vor consuma mai putin combustibil si vor necesita taxe mai mici. Fireste, amintim faptul ca nici confortul nu va fi la fel ca intr-o masina de lux inchiriata.

Ei bine, acum ca am vazut ca pentru a va deplasa prin capitala este necesar sa inchiriati o masina, iata cele mai frumoase locuri in care puteti ajunge cu o asemenea masina:

Piata Revolutiei

Piata a castigat notorietate la nivel mondial cand posturile de televiziune de pe glob au difuzat momentele finale ale lui Nicolae Ceausescu la putere la 21 decembrie 1989.

Aici, la balconul fostului sediu al Partidului Comunist, Ceausescu privea neincrederea in timp ce oamenii se adunau in piata. A fugit de multimea suparata in elicopterul sau alb, pentru a fi capturat in afara orasului doar cateva ore mai tarziu.

Importanta pietei se intinde cu mult inainte de evenimentele dramatice ale Revolutiei din 1989. In partea indepartata a pietei se afla fostul Palat Regal, acum acasa la Muzeul National de Arta, uimitorul Ateneu Roman si istoricul Hotel Athenee Palace. La capatul de sud al pietei, puteti vizita mica, dar frumoasa, Biserica Kretzulescu.

Pentru a ajunge in acest punct al capitalei, fie ca sositi in interes de afaceri sau pentru a vizita cele mai importante obiective turistice, veti avea nevoie de o masina. Inchiriati o masina in functie de posibilitatile financiare, si mergeti de la aeroport in acest loc si nu numai.

Palatul Regal

Inaltat intre 1927 si 1937 in stil neoclasic, palatul a fost “acasa” pentru regele Carol al II-lea si la fiul sau, regele Mihai I, pana in 1947, cand monarhia a fost desfiintata in Romania.

Regele Mihai, in varsta de 18 ani, a condus o lovitura de stat care a strans guvernul pro-nazist in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a pus Romania de partea aliatilor.

Astazi, fostul palat regal gazduieste Muzeul National de Arta al Romaniei, iar zi de zi foarte multe persoane trec pragul acestui muzeu. Puteti ajunge aici din Otopeni, direct de la aeroport sau din orice alta locatie, conducand o masina inchiriata.

Ateneul Roman

Opera arhitectului francez Albert Galleron, care a proiectat si Banca Nationala a Romaniei, Ateneul a fost finalizata in 1888, finantata aproape in totalitate cu bani donati de publicul larg.

Una dintre cele mai importante campanii publice de strangere de fonduri din Romania, campania „Dati un ban pentru Ateneu” a salvat proiectul dupa ce patronii originali au ramas fara fonduri. Cu cupola inalta si coloanele dorice, Ateneul seamana cu un templu antic.

Holul are un tavan frumos pictat, decorat in frunze de aur, in timp ce balcoanele curbate se incadreaza in ringleturi de pe o scara in spirala. Un inel de coloane din marmura roz este legat de arcade curgatoare in care felinarele de arama elaborate atarna ca pietrele de la un colier.

In interiorul salii de concerte, fresce voluptuoase acopera tavanul si peretii. Renumita la nivel mondial pentru acustica remarcabila, este cea mai prestigioasa sala de concerte si domiciliul Filarmonicii romane George Enescu.

Biserica Kretzulescu

Cuibarita in mijlocul celorlalte cladiri istorice din Piata Revolutiei, aceasta mica biserica ortodoxa din caramida rosie a fost construita in 1722 de marele cancelar Iordache Kretzulescu si sotia sa, Safta (o fiica a lui Constantin Brancoveanu) in stilul arhitectural Brancovenesti. Frescele interioare au fost executate in jurul anului 1860 de celebrul pictor roman Gheorghe Tattarescu.

Acestea sunt asadar cateva dintre obiectivele turistice importante ale capitalei, pe care le puteti vizita, indiferent ca va aflati in Bucuresti in interes de afaceri, sau strict pentru a vizita orasul.

Dat fiind faptul ca aceste obiective turistice se afla la o oarecare distanta unul de celalalt, veti avea nevoie de un mijloc de transport, asa ca de preferat ar fi sa inchiriati o masina. Serviciile car rentals va ofera posibilitatea de a inchiria atat masini de fite cat si masini economice si ieftine, in functie de posibilitati.

Fireste, masinile economice au un numar mic de dotari, in timp ce masinile de lux sunt full options, sau daca nu sunt full options, au foarte multe dotari precum pilot automat, senzori de parcare, navigatie, climatronic, geamuri electrice, etc.