De ce facilitati beneficiaza batranii la azil?

0
348

Pentru multi batrani, aceasta perioada a vietii este probabil cea mai frumoasa, in conditiile in care acum au tot timpul din lume liber pentru a sta cu familia, si pentru a se plimba cu nepotii in parc.

Batranetea insa poate sa reprezinte o adevarata povara pentru multe persoane singure, care nu isi mai pot face cumparaturile, nu se mai pot deplasa foarte bine, si care au nevoie de ajutor.

Pentru persoanele aflate in aceasta situatie, cu siguranta cea mai indicata solutie ar fi aceea de a se muta cat mai repede cu putinta intr-un camin de batrani, iar in urmatoarele randuri vom vedea care sunt toate acele servicii complete azil de batrani de care seniorii pot beneficia.

Mancare

In ceea ce priveste mancarea, seniorii nu mai au nici un motiv de ingrijorare in conditiile in care aleg sa se mute la camin.

Acestia, vor primi in fiecare zi micul dejun, pranzul si cina, iar mai mult decat atat, vor avea parte si de una – doua gustari pe zi. Foarte multi batrani nu au mai mancat regulat de foarte mult timp, ca sa nu mai spunem ca gustarile pentru ei erau o raritate.

Administrarea medicatiei

Se stie faptul ca foarte multi seniori urmeaza diferite tratamente si au nevoie sa ia medicamentele conform recomandarilor medicilor. Ei bine, unii batrani fie uita sa isi ia in fiecare dimineata medicamentele, fie nu le iau la intervalul orar stabilit de medic, iar acest lucru nu este tocmai in regula.

Cei care sunt cazati insa la azil, vor primi medicamentele la orele impuse de catre medic, astfel ca vor urma cu sfintenie tratamentul medical. Deci, din acest punct de vedere, traiul intr-un camin de batrani este deasemenea avantajat.

Mentionam faptul ca exista batrani care au nevoie de masaj sau de gimnastica medicala, iar acest lucru este posibil in cadrul unui azil de batrani, sub coordonarea unui kinetoterapeut. In acest fel, persoanele invarsta au posibilitatea de a se mentine activi si in conditii de siguranta.

Asistenta

Seniorii care urmeaza sa isi petreaca restul zilelor intr-un camin de batrani se pot bucura de cele mai bune servicii de asistenta. Acestia vor fi asistati la toaleta ori de cate ori va fi cazul, in conditiile in care nu se pot deplasa pe cont propriu la toaleta pentru a-si face nevoile.

Un alt aspect foarte important este acela ca seniorii vor fi asistati chiar si la dus, pentru ca igiena personala este extrem de importanta. Se doreste ca acestia sa fie mereu curati si spalati, iar in cazul in care nu pot face singuri dus, vor fi ajutati de catre personalul specializat al azilului.

Haine curate

Un azil de batrani dispune de spalatorie si uscatorie de rufe, ceea ce inseamna automat ca hainele persoanelor invarsta vor fi spalate si uscate. Cu siguranta batranii au nevoie de haine curate la fel ca si tinerii, asa ca la azil acestia vor avea parte de haine curate.

Cei care locuiesc acasa, in mod evident nu vor purta zi de zi alte haine, si cu siguranta nu vor avea lenjeria de pat la fel de curata precum seniorii care traiesc intr-un azil de batrani.

Activitati de socializare

Seniorii cu siguranta isi doresc sa socializeze, asa ca au posibilitatea de a se juca remmy, table, nu te supara frate sau diferite alte asemenea jocuri. Acestia pot deasemenea sa participe la diferite dezbateri.

Exista azile de batrani care le ofera seniorior posibilitatea de a asculta muzica si de a dansa pentru a se relaxa, pentru a socializa si pentru a uita de toate grijile.

Lectura

Majoritatea azilelor dispun de propriile biblioteci, asa ca persoanele care isi traiesc ultima perioada a vietii la azil, au acum posibilitatea de a citi cat mai multe carti.

Pentru seniori timpul este un aliat de nadejde, pentru ca acum nu mai se grabesc sa ajunga in diferite locuri. Acum pot sa stea si sa citeasca una, doua sau cate carti isi doresc.

Acestea sunt doar cateva dintre facilitatile de care pot sa beneficieze seniori care aleg sa isi petreaca ultima perioada a vietii intr-un azil. Cu siguranta, este mult mai rentabil traiul intr-un azil de batrani unde exista conditii foarte bune de trai, decat acasa in singuratate.