De ce soferii aleg cel mai ieftin rca?

0
526

Polita de asigurare rca este obligatorie pentru toti cei care detin un autoturism, si care isi doresc sa conduca autoturismul respectiv pe drumurile publice.

In cazul in care soferii vor fi depistati in trafic de catre un echipaj de la politia rutiera conducand un autoturism care nu are o polita de asigurare valabila, acestia vor fi sanctionati foarte aspru.

Ei bine, dar de ce este oare atat de importanta polita de asigurare rca? Raspunsul este unul cat se poate de simplu, iar conducatorii auto ar trebui sa cunoasca motivul pentru care este necesara polita de asigurare rca.

Asadar, in cazul unui accident rutier, intre doua masini, soferul care este vinovat de producerea accidentului, trebuie sa ii ofere o copie dupa polita sa de asigurare soferului nevinovat, pentru ca acesta sa urmeze apoi pasii necesari pentru a fi despagubit de catre societatea la care are incheiata polita de asigurare, soferul vinovat de producerea accidentului.

Fireste, se va incheia o constatare amiabila in acest sens, dupa care se va stabili o intalnire cu un inspector constator angajat al firmei de asigurari la care are polita de asigurare soferul vinovat de producerea accidentului.

In functie de constatarea facuta de catre inspectorul constatator al firmei de asigurari, si in functie de dovezile avute (fotografii ale masinii avariate), acesta va intocmi un dosar, pentru a se stabili suma de bani pe care o va primi soferul nevinovat, implicat in accidentul rutier.

Asadar, dupa cum se poate vedea, o polita de asigurare rca este extrem de importanta dat fiind faptul ca prin intermediul acesteia, soferul nevinovat implicat intr-un accident, va fi despagubit de catre compania la care este asigurat soferul care a provocat accidentul.

Pentru ca este obligatorie polita de asigurare rca pentru toti soferii, acestia de fiecare data isi vor indrepta atentia spre cel mai ieftin rca, iar motivul poate fi dedus din randurile de mai sus.

Soferii aleg sa incheie cel mai ieftin rca, pentru ca in cazul in care ei sunt cei care provoaca un accident rutier, vor fi nevoiti sa le ofere soferilor nevinovati politele lor de asigurare, iar soferii nevonovati isi vor repara masina dupa ce vor fi despagubiti de catre firma de asigurari.

In acelasi timp, soferii implicati in accident care au provocat accidentul, vor fi nevoiti sa isi repare pe cont propriu masinile, asa ca ei nu vor fi despagubiti decat in conditiile in care au incheiat o polita de asigurare CASCO.

Asadar, tinand cont de aceste aspecte, este cat se poate de firesc ca fiecare sofer sau fiecare proprietar de masina sa isi indrepte atentia spre cel mai ieftin rca, pentru ca oricum, ei nu vor fi despagubiti de firma la care incheie asigurarea, daca vor fi implicati intr-un accident rutier, indiferent ca vor fi sau nu vinovati.

Deci, este logic, ca soferii sa opteze pentru cel mai ieftin rca. Pretul asigurarii rca insa depinde de mai multi factori importanti.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii legate de asigurarea rca, dar si de motivele pentru care soferii aleg cea mai ieftina polita rca.