Economiseste spatiu si bani cu ajutorul preselor manuale pentru deseuri

0
1158

Colectarea deseurilor reprezinta una dintre problemele majore ale comunitatilor din ziua de astazi. Indiferent ca locuim la casa ori la bloc, deseurile sunt peste tot. De la cele menajere, pana la cele din haryie sau carton, acestea ajung aproape sa ne invadeze.

De cate ori nu v-ati confruntat cu problema containerelor pline, in care nu mai ai loc sa arunci o cutie de biscuiti, cand acestea sunt pline varf de alte ambalaje sau, in alte cazuri, amestecate cu deseuri menajere? Aceasta este pana la urma si o problema de educatie, la care companii cu viziune, dar si cu un  binemeritat simt al raspunderii si preocupare pentru dezvoltare durabila, incep sa se intereseze din ce in ce mai mult.

Asa au aparut pe piata prese manuale pentru deseuri, o optiune din ce in ce mai agreata de agentii comerciali, mai ales de catre cei care isi transporta singuri gunoiul din curte sau sunt taxati la tona de deseuri colectate.

Ce sunt insa presele manuale si cum functioneaza?

O presa manuala de deseuri este un dispozitiv care colecteaza si in acelasi timp preseaza deseurile, astfel incat acestea sa ocupe cat mai putin loc in momentul depozitarii pana la transportare. Acestea sunt concepute pentru volume mici si medii de deseuri, avand greutati reduse, fiind totodata usor de manevrat si de depozitat.

Astfel, intr-un spatiu special dedicat colectarii deseurilor, un astfel de dispozitiv este extrem de util, cata vreme el este folosit cu constiinciozitate de catre angajati sau chiar de catre proprietari. Sa luam exemplul unui magazin care comercializeaza electrocasnice. Cate containere credeti ca i-ar trebui pentru a depozita cutiile imense de carton sau foliile protectoare din plastic, pana la sosirea operatorului de salubritate?

O presa manuala de carton, care sa poata fi usor manevrata de catre angajati, ar reduce simtitor din acest efort, producand mai putine deseuri sau, cel putin, platind mai putine drumuri cu masina pana la groapa de gunoi a orasului.

Unde putem folosi prese manuale?

De asemenea, o presa manuala pentru deseuri este potrivita si pentru alte tipuri de afaceri, precum magazine alimentare, restaurante si unitati de catering, dar si hoteluri si pensiuni. Odata ce ai intrat in posesia unei prese manuale, vei ramane uimit de cat de mult spatiu vei mai folosi cu depozitarea deseurilor.

Aceasta are capaciatea de a presa si crea baloti in greutate de 25 de kg, rezultand deseuri mai compacte si mai usor de depozitat si de transportat. De asemenea, astfel de prese manuale sunt extrem de utile pentru farmacii, spitale, scoli sau depozite si supermarketuri.

Iar in conditiile in care amenzile pentru colectarea neadecvata a deseurilor incep sa produca efecte costisitoare, folosirea de prese manuale poate fi considerata o solutie de a economisi spatiu si bani.