Este buna carnea de porc pentru tine?

0
315

Carnea de porc este un tip nutritiv de carne care ofera mai multe vitamine si minerale importante. In plus, este o sursa excelenta de degustare si la preturi accesibile de proteine ​​de inalta calitate. Cu toate acestea, exista unele preocupari comune in jurul carnii de porc care refuza sa dispara.

Carnea de porc se refera la carnea de la un porc domestic si este cel mai popular tip de carne din lume. De fapt, lumea consuma peste 100.000 de tone de carne de porc in fiecare an.

Desi uneori se crede ca este „carne alba”, carnea de porc este o carne rosie din punct de vedere tehnic, deoarece contine cantitati mici de mioglobina. Mioglobina este o proteina pigmentata rosie si este responsabila pentru culoarea carnii.

Carnea de porc se bucura de popularitate ca carne proaspata si, de asemenea, intr-o varietate de produse din carne de porc, precum slanina, carnati si carne intarita. Carnea de porc este o sursa excelenta de proteine ​​si contine 29 de grame la 100 g.

Majoritatea continutului de grasime din carne de porc provine din grasimi monoinsaturate, cu cantitati mai mici de niveluri saturate si minime de grasimi polinesaturate.

Este important de mentionat ca acest continut de grasime va depinde de taierea specifica a carnii. De exemplu, burta de porc contine peste 50 de grame de grasime, in timp ce taieturile slabe de filet ofera mai putin de 5 g la 100 de grame.

Carnea de porc este bogata in numeroase vitamine si minerale esentiale, insa nu contine carbohidrati. Carnea de porc este o sursa excelenta de seleniu si contine o concentratie decenta de fosfor, zinc si potasiu.

Cele mai importante beneficii pentru sanatate

Datorita densitatii sale de nutrienti, consumul de carne de porc ofera mai multe beneficii pentru sanatate:

  1. Sursa de proteine ​​de inalta calitate

Carnea de porc contine o sursa completa de proteine. Cu alte cuvinte; carnea contine concentratii adecvate de fiecare aminoacid esential.

  1. Sursa cheie de nutrienti pentru adulti

Carnea de porc contine o varietate de vitamine si minerale si este, de asemenea, unul dintre furnizorii cheie de nutrienti cruciali pentru adulti. Drept urmare, este clar ca carnea de porc contribuie cu cantitati substantiale de nutrienti vitali la dieta umana din intreaga lume.

  1. Sursa mare de vitamina B

Carnea de porc este una dintre sursele dietetice primare de vitamine B. Consumul de cantitati suficiente de vitamine B este esential din mai multe motive. In primul rand, vitaminele B joaca un rol critic in corpul uman prin crearea globulelor rosii.

Carnea de porc are un rol vital in promovarea unei sarcini sanatoase si in dezvoltarea corespunzatoare a unui copil; contribuie la mentinerea functiei cognitive sanatoase; are un rol major in metabolismul energetic; producand energie din alimentele pe care le consumam. Nu in ultimul rand trebuie sa amintim ca aceasta regleaza sistemul nervos central si sintetizeaza acizii grasi.

  1. Carnea de porc contine glicina si colagen

Anumite parti de porc contin cantitati semnificative de glicina. Cea mai substantiala dintre aceste surse este pielea de porc, care contine 11.919 mg de glicina la 100 de grame. Doua produse de porc de zi cu zi care contin glicina sunt pielea de pe burta de porc si soriciile de porc / crapaturile.

Desi este un aminoacid neesential, glicina are mai multe beneficii semnificative pentru sanatate. In primul rand, un raport echilibrat intre glicina si metionina (un aminoacid care se gaseste in carnea musculara) pare sa aiba beneficii de longevitate.

  1. Carnea de porc este o buna sursa de seleniu

Carnea de porc contine concentratii substantiale de seleniu mineral, acesta fiind un mineral esential care are un rol important in sanatatea tiroidei.

Acestea fiind spuse asadar, este cat se poate de firesc ca in cazul in care doriti sa va bucurati de aceste beneficii ale carnii de porc; sa alegeti dintr-un meniu restaurant Militari, o portie de coste de porc la jar de carbuni. Acestea vin servite cu sos BBQ.

Din acelasi meniu restaurant Militari, puteti alege de-asemenea chiar si un platou cald Aqua Garden, care contine carnati de porc, ceafa de porc, mititei, cascaval pane, cartofi wedges si muraturi. Totul depinde de preferintele dvs.

Nici ideea de a savura un muschiulet de porc pregatit in stil mediteranean nu este una rea, daca doriti sa mancati carne de porc pentru a va bucura de beneficiile acesteia, insa doriti ceva nou, si nu carne de porc pregatita la fel ca acasa.

Ei bine, se poate vedea foarte clar faptul ca puteti cunoaste o multime de beneficii atunci cand alegeti sa comandati carne de porc dintr-un meniu restaurant Militari, dar si ca puteti alege fie costite de porc, fie un platou care sa contina si carnati de porc, dar si ceafa de porc.

In plus, vizualizand meniul, veti putea alege sa comandati si carne de vita de exemplu, carne de pui sau chiar somon norvegian, in functie de preferinte.