Grapefruit un fruct complet, cu efecte nebanuite pentru organism

0
407

Grapefruit este unul dintre alimentele minunate, recunoscut pentru efectele detoxifiante asupra ficatului,  pentru cele depurative, reglatoare, imunostimulatoare si nu numai. Bogat in apa, vitamine, minerale si compusi chimici benefici pentru organism este apreciat si pentru gustul diferit, usor amar si cu parfum intens.

Datorita proprietatilor pe care le detine a captat rapid atentia cercetatorilor si a medicilor care l-au supus unor studii complete. In urma acestora s-a observat ca efectele benefice al fructelor si ale semintelor de grapefruit sunt extrem de numeroase, fapt pentru care poate fi considerat un aliment minune.

Conform cercetatorilor preparatele obtinute din extract de samburi de grapefruit, precum Citromicina 30 ml BIONOVATIV, pot fi considerate panaceu pentru organism. Iata o serie de beneficii mai putin cunoscute ale preparatelor concentrate obtinute din fructe si seminte de grapefruit.

Lupta eficient impotriva virozelor si a infectiilor bacteriene

Daca consumul de grapefruit contribuie la intarirea sistemului imunitar, picaturile de Citromicina extrase din planta actioneaza asemeni antibioticelor.

Studiile realizate de specialisti au demonstrat ca extractele obtinute din samburi de grapefruit au efecte antivirale si bactericide puternice si pot ucide aproximativ 800 de tulpini bacteriene.

Conform specialistilor, preparatele precum Citromicina 30ml BIONOVATIV trateaza infectiile cu E-coli, Klebsiela si pe cele cu stafilococ auriu. Preparatul cu grapefruit alcanizeaza urina iar mediul creat nu este unul propice pentru inmultirea acestor bacterii, in plus stimuleaza sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte eficient in cazul infectiilor deja instalate.

Ajuta la refacerea florei microbiene din organism

Picaturile de Citromicina 30ml de la BIONOVATIV, obtinute din extracte naturale de samburi de grapefruit favorizeaza refacerea floriei microbiene.

Daca antibioticele sintetice distrug bacteriile bune din organism, acest preparat stimuleaza inmultirea celor ce au rol esential in procesele de digestie si absorbtie a nutrientilor. Iar acestea combat fenomenul de balonare si faciliteaza tranzitul intestinal.

Regleaza coloniile de candida albicans din organism astfel incat ciuperca sa nu devina patogena, de asemenea are actiune favorabila si asupra bacteriilor bune existente in mod natural pe piele. Samburii de grapefruit sunt adjuvanti eficienti  in tratarea micozelor bucale, ale pielii, ale unghiilor, vaginale si ale scalpului.

Elimina metalele grele din organism

Studiile realizate de specialisti au demonstrat ca fructele de grapefruit inhiba activitatea nociva a pesticidelor si a insecticidelor, prezente in fructe, legume si alte produse obtinute din culturile industriale. Efectele detoxifiante sunt completate de cele depurative, fapt ce face ca metalele din alimente si apa sa fie mai usor eliminate.

Pulpa si samburii acestui fruct sunt bogate in substante  bioflavonoide, elemente recunoscute pentru efectele antioxidante.

Se poate spune ca aceste grupuri sunt esentiale pentru buna desfasurare a reactiilor oxidative si reductive la nivel celular. Sunt cele mai eficiente elemente naturale care sustin functionarea celulara si previn imbatranirea.

Prin compozitia complexa fructul si semintele de grapefruit contribuie la buna functionare a organismului. Consumul acestora nu face decat sa imbunatateasca starea generala de sanatate si sa combata instalarea unor boli grave.

Totusi aceste trebuie luate cu precautie in anumite conditii. Efectele fructelor de grapefruit sunt extrem de puternice si pot anula activitatea altor medicamente, de aceea trebuie utilizate cu precautie de persoanele care au in tratament anumite substante alopate.