Intareste-ti sanatatea cu ceaiurile de la Plafar

0
250

Multi dintre noi facem confuzie intre magazinele care vand produse naturiste si magazinele Plafar. In fond, numele Plafar a devenit atat de cunoscut astazi, incat a devenit substantiv propriu.

Practic, orice magazin care vinde ceaiuri din plante si produse bazate pe extracte naturale din plante poarta azi denumirea de plafar. In realitate insa, este o diferenta majora.

Caci, calitatea produselor producatorului traditional de ceaiuri din plante este recunoscuta in tara si chiar peste hotare. Sa vedem asadar de unde vine numele de plafar si ce anume trebuie sa cautam atunci cand dorim produse naturale, certificate si omologate ca atare.

Ce este Plafar?

Inainte de toate, trebuie precizat ca Plafar este o companie nationala aflata in subordinea Ministerului Sanatatii care, dupa ce a functionat o perioada ca regie autonoma, acum are sucursale si puncte de desfacere pe tot teritoriul tarii.

In fond, societatea a mostenit patrimoniul imens de la fosta unitate de stat infiintata in 1949 si care avea ca obiect de activitate achizitia de plante din flora spontana existenta in tara noastra, dar si contractarea plantelor provenite din culturi producatoare, alaturi de prelucrarea acestora si valorificarea sub forma de produse farmaceutice naturiste.

Practic, Plafar nu face altceva decat sa duca la un alt nivel bazele medicinei traditionale romanesti, exploatand astfel o resursa aproape nelimitata la acea vreme: plantele cu efect medicinal cunoscut.

Nu mai punem la socoteala ca majoritatea medicamentelor din ziua de astazi folosesc extrase din plante, insa in sistem concentrat, sintetizat.

De unde pot cumpara produse Plafar?

Nu este mai putin adevarat ca astazi gasesti produse naturiste aproape la tot pasul. De asemenea, daca Plafar era pe vremuri singurul loc din care puteai cumpara ceaiuri naturale extrase din plante, astazi piata este invadata de produse de import, unele de o calitate indoielnica.

Din acest motiv, cumparatorii se indreapta intotdeauna, atunci cand au de ales, spre produsele traditionale romanesti. Acestea pun accentul pe experienta culegerii si prelucrarii plantelor medicinale, dar mai ales pe provenienta lor, acestea fiind culese din areale ferite de factori poluanti si prelucrate conform cerintelor de calitate impuse de organismele europene.

Nu in ultimul rand, poti achizitiona produse Plafar si de la magazinele partenere. Prin urmare, nu este nimic neobisnuit sa intri azi intr-un magazin naturist de orice tip si sa gasesti produse apartinand celui mai vechi producator de gen din Romania.

Printre acestea se numara ceaiuri din amestecuri de plante pentru intarirea imunitatii si fortificarea organismului la trecerea dintre anotimpuri. De asemenea, foarte cautate sunt produsele cu efect stimulator asupra activitatii sexuale.