Intrebari despre tigara electronica la care trebuie sa le stii raspunsul

0
586

Tigara electronica este unul dintre produsele care a reusit sa creeze o revolutie in societate. Inca de la aparitia sa din 2004 a creat controverse si a captat atentia tuturor.

Daca la inceput nu se stia care sunt efectele unei tigari electronice si daca aceasta este mai sanatoasa decat tigara clasica, dupa aproape 15 ani de folosire vaperii pot spune cu incredere ca vapatul este mai sanatos.

Exista, totusi, o multime de alte intrebari la care foarte putini stiu raspunsul.

5 intrebari despre tigara electronica la care trebuie sa stii raspunsul

1. Poti merge cu tigara electronica in aeroport?  Din ce in ce mai multi oameni calatoresc si cu siguranta, multi dintre ei sunt vaperi. Daca vrei sa pleci din tara si iti doresti sa iei tigara electronica cu tine, trebuie sa stii ca exista cateva reguli de respectat.

Poti sa zbori cu un astfel de dispozitiv, insa nu trebuie sa il iei in bagajul de cala, ci doar in bagajul de mana. Pentru a putea trece cu usurinta de porta de securitate este bine sa demontezi tigara si sa o pui alaturi de alte electronice.

In ceea ce priveste lichidul, poti cara pana la 100 de mililitri de lichid tigara electronica.

Atentie! Poti vapa in aeroport, in locurile special amenajate pentru asta, insa nu o poti face in avion.

2. Poti economisi daca vapezi?  Pe termen lung, da! Majoritatea vaperilor au ajuns la concluzia ca este mai ieftina folosirea unei tigari electronice decat folosirea tutunului.

Investitia in dispozitiv costa destul de mult, ajungand chiar si a 300 de lei, insa investitia ulterioara in consumabile este foarte mica. Un fumator care fumeaza un pachet de tigari zilnic ajunge sa cheltuiasca peste 500 de lei pentru a-si alimenta viciul.

Un vaper care fumeaza la fel de mult nun cheltuieste mai mult de 120 de lei in fiecare luna.

3. Unde pot fi fumate tigarile electronice?  Exista foarte multe articole referitoare la locurile in care sunt acceptate tigarile electronice. Este bine sa fii foarte informat in acest sens, in conditiile in care vapatul nu este acceptat peste tot. Totusi, restrictiile sunt mai putine decat in cazul tigarilor.

Cu exceptia mijloacelor de transport in comun si a locurilor de joaca pentru copii, nu exista foate multe restrictii. Evident, exista intotdeauna restrictia bunului simt si restrictiile impuse in spatiile private, insa ceea ce este bine de stiut este ca tigara electronica este permisa in mult mai multe locuri.

4. Este sigur vapatul? Depinde extrem de mult de modul in care te raportezi la tigara electronica atunci cand vrei sa descoperi cat este de sigura. In media are o imagine nu tocmai ok si pe buna dreptate.

Pentru un nefumator, tigara electronica poate sa fie foarte daunatoare si sa prezinte o serie de riscuri. Totusi, pentru un fumator care renunta la tigari pentru tigara electronica, cea din urma este mult mai sigura.

Majoritatea studiilor facute pe acest dispozitiv electronic au ajuns la o singura concluzie: este mult mai sigur decat tutunul.

5. Nicotina poate sa duca la cancer? Pentru a putea alimenta dependenta de tigari, lichidul tigarii electronice contine nicotina. Foarte multi oameni asociaza nicotina cu riscul de a face cancer.

Nimic mai gresit, insa. Nicotina este substanta care da dependenta de tigari, insa nu aduce niciun pericol pentru organism. Substantele care duc la aparitia cancerului si se gasesc in tigari sunt cele obtinute prin ardere, precum gudronul.

Tocmai de aceea, nicotina intalnita in tigara electronica nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. In plus, cei care se feresc de nicotina pot sa vapeze lichide fara aceasta substanta, insa exista riscul de a reveni la tigarile clasice, in conditiile in care corpul cere destul de puternic o tigara.

Cu siguranta, tigara electronica este un produs care merita analizat. Nu este produsul perfect, insa este substitutul ideal pentru tigara din tutun.

Atata vreme cat se tine cont de sfaturile venite de la vaperii cu experienta, se alege corect elichidul si se asigura o concentratie corecta de nicotina, vapatul este o varianta relaxanta si mult mai sigura.

Util: Inainte de a trece de la tigara clasica la cea electronica este bine sa stii ca exista mai multe tipuri de tigara electronica, ca exista doua variante prin care poti sa vapezi si ca la inceput exista riscul de a tusi.

Dupa ce te obisnuiesti cu vapatul insa, vei realiza ca este mult mai placut decat fumatul si il vei insusi fara niciun fel de retineri.