Intrebari frecvente despre implanturile dentare

0
411

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare inlocuiesc radacinile dintelui. Implanturile ofera o baza solida pentru dintii inlocuiti (permanenti) sau detasabili care sunt facuti pentru a se potrivi cu dintii dumneavoastra naturali.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Exista multe avantaje pentru implanturile dentare, printre care:

 • Imbunatatirea aspectului. Implanturile dentare arata si se simt ca propriile dinti. Si pentru ca sunt proiectate sa se imbina cu os, ele devin permanente.
 • Discurs imbunatatit. Cu proteze prost amenajate, dintii pot aluneca in gura, determinandu-va sa rostiti mult mai usor cuvintele. Implanturile dentare va permit sa vorbiti fara ingrijorare.
 • Imbunatatirea confortului. Pentru ca ele devin parte din dvs., implanturile elimina disconfortul protezelor detasabile.
 • Mai usor de mancat. Protezele dentare pot face dificila mestecarea. Implanturile dentare functioneaza ca proprii dinti, permitandu-va sa va mancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.
 • Imbunatatirea stimei de sine. Implanturile dentare pot sa va dea inapoi zambetul si sa va ajute sa va simtiti mai bine.
 • Imbunatatirea sanatatii orale. Implanturile dentare nu necesita reducerea altor dinti, asa cum face podul sustinut de dinti. Deoarece dintii din apropiere nu sunt modificati pentru a sustine implantul, mai multi dintre dintii dvs. sunt lasati intacti, imbunatatind sanatatea orala pe termen lung. Implanturile individuale permit, de asemenea, un acces mai usor intre dinti, imbunatatind igiena orala.
 • Durabilitate. Implanturile sunt foarte durabile si vor dura multi ani. Cu buna grija, multe implanturi dentare realizate la Badea Implant Cluj, dureaza o viata.
 • Comoditate. Protezele dentare sunt doar asa; amovibil. Implanturile dentare elimina inconvenientele jenante de indepartare a protezelor, precum si nevoia de adezivi dezordonati pentru a le mentine in loc.

Cat de succes sunt implanturile dentare?

Ratele de succes ale implanturilor dentare variaza in functie de locul in care sunt plasate implanturile, dar, in general, implanturile dentare au o rata de succes de pana la 98%. Cu grija adecvata, implanturile pot dura o viata.

Cat costa implanturile dentare?

Costurile ingrijirii implantului dentar pot varia in functie de amploarea tratamentului necesar. Puteti inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toti dintii cu implanturi.

Pentru situatiile de inlocuire unica si redusa, costurile implantului sunt similare cu optiunile de inlocuire mai conventionale (de exemplu, poduri, partiale). Pentru mai multe dinti sau restaurari mai complexe, implanturile sunt, in general, mai scumpe decat alte metode de inlocuire a dintilor, cum ar fi protezele detasabile sau puntile fixe pe dinti.

Daca doriti sa stiti care sunt factorii care influenteaza pretul unei lucrari de implantare a dintilor, iata in continuare care sunt acestia:

 • Cati dinti sunt inlocuiti;
 • Preferinta dvs. pentru inlocuirile dentare versus fixe in locatie;
 • Se impune necesitatea unui tratament prealabil, cum ar fi grefarea oaselor sau a tesuturilor;
 • Sanatatea a maxilarului si a gingiilor;
 • Pentru a va oferi o estimare specifica a costurilor, medicii dentisti vor completa mai intai o evaluare completa si vor tine cont de nevoile dentare si de starea actuala de sanatate. Acest lucru se datoreaza faptului ca implanturile dentare sunt personalizate. In acest caz, se va intocmi un plan de tratament scris care sa descrie succesiunea tratamentului si o estimare a timpului si a costurilor asociate acestuia.