Licenta de arme de foc in Israel – cum si de ce este emisa?

0
231

O licenta de arme de foc in Israel este mult mai dificil de obtinut decat (de exemplu) un permis de arma in Statele Unite.

Vizitatorii din strainatate pot considera ca este ciudat, luand in considerare numarul soldatilor IDF si al personalului de securitate care transporta deschis arme pe strazile Israelului.

Cu toate acestea, procedura de eliberare a unui permis de armament privat pentru a transporta arme pentru un israelian care nu face parte din unitatea de aparare sau politie, este destul de restrictiva.

Obtinerea unei licente de arme de foc private – atunci cand o arma nu este considerata necesara la locul de munca – este si mai complicata, deoarece cerintele sunt mai stricte. Israelul nu are un al doilea amendament, cum ar fi in Constitutia SUA. O licenta pentru arme de foc este un privilegiu, nu un drept.

CUM SA SOLICITATI O LICENTA PENTRU ARME DE FOC IN ISRAEL?

Legea care reglementeaza problema obtinerii unei licente private de arme de foc este Legea israeliana  privind armele de foc, 1949.

Cu toate acestea, cele mai multe cerinte pentru obtinerea armelor de foc sunt cuprinse in procedurile diviziei de autorizare a armelor de foc, o sectiune a Ministerului de Interne (Misrad Hapnim).

Exista o serie de cerinte si criterii de prag pentru eliberarea unei licente de arma, iar daca veti dori sa obtineti dreptul de a purta o asemenea arma in Israel, cu siguranta trebuie sa accesati Si-law.ro, si sa luati legatura cu avocatul Samy Ilie, care va poate reprezenta in vederea obtinerii acestei licente.

Cerintele de prag masoara eligibilitatea solicitantilor pentru a obtine un permis de arma. Fiecare cerinta trebuie indeplinita pentru a primi permisul.

Criteriile enumerate sunt motivele valide si recunoscute pentru solicitarea unei licente de arme de foc in Israel. Orice solicitant al licentei trebuie sa indeplineasca cel putin unul dintre criterii.

Un solicitant care nu respecta cerinta sau nu indeplineste criteriile nu va primi licenta. Chiar si cineva care a servit intr-o pozitie de lupta in IDF sau a avut anterior un permis de arma valabil poate esua. Cu toate acestea, cineva care a fost antrenat la lupta (7 luni) IDF va avea un avantaj atunci cand va depune cererea.

Puteti solicita o licenta de armament pe site-ul Ministerului de Interne. Inainte de a trimite cererea, puteti verifica eligibilitatea prin formularul de calcul al eligibilitatii. Cu toate acestea, a fi considerata eligibila prin intermediul calculatorului automat nu garanteaza primirea licentei de arma.

CARE SUNT CERINTELE DE PRAG PENTRU OBTINEREA UNEI LICENTE DE ARMA IN ISRAEL?

Solicitantul licentei de arme de foc trebuie sa fie un cetatean sau un rezident permanent al Israelului, care a locuit in Israel in ultimii trei ani sau si-a incheiat serviciul national / militar. O persoana care a servit in IDF poate primi un permis de arma de foc in Israel de la varsta de 18 ani.

Oricine a slujit in Serviciul National poate primi o licenta incepand cu varsta de 21 de ani. Cineva care nu a servit niciodata poate primi doar permis de arma pana dupa implinirea varstei de 27 de ani. Solicitantul trebuie sa fie destul de fluent in limba ebraica pentru a intelege instructiunile si a trece un interviu.

Oricine solicita permisiunea de a transporta o arma trebuie sa ataseze o cerere de sanatate de la un medic la cerere.

In cele din urma, solicitantul trebuie sa urmeze pregatirea armelor necesare. Solicitantul se angajeaza sa notifice fara intarziere orice schimbare viitoare a conditiilor de prag (de exemplu, starea de sanatate a acestora).

CARE SUNT CRITERIILE PENTRU OBTINEREA UNUI PERMIS DE ARMAMENT IN ISRAEL?

Cu alte cuvinte, care sunt motivele acceptate pentru purtarea unei arme in Israel? Dorinta de a obtine o arma pentru autoaparare nu este considerata un motiv suficient pentru obtinerea unui permis privat de arme de foc.

Pentru a obtine licenta, trebuie sa indeplineasca unul dintre mai multe criterii specificate in proceduri.

Criteriile includ cei care traiesc sau lucreaza dincolo de Linia Verde (zona Cisiordania sau una dintre putinele „comunitati indreptatite la arme” din Linia Verde), slujesc in fortele de securitate (sau politia, Shin Bet, securitatea aeroportului). etc.) sau care trebuie sa poarte o arma in linia lor de lucru (un agent de paza, un ghid turistic, un fermier certificat, un transportor de explozivi, un instructor de tragere).

Majoritatea armatorilor privati au dreptul sa poarte un pistol si 50 de gloante. Vanatorii, exterminatorii de rozatoare, sportivii din tir si medicii veterinari care lucreaza pe teren au dreptul sa primeasca un tip de pusca adecvat profesiei lor, sub rezerva recomandarii autoritatii competente.

CINE NU ARE DREPTUL SA PRIMEASCA O LICENTA DE ARMA?

Desigur, oricine nu indeplineste cerintele conditiilor de prag sau criteriile nu va primi o licenta pentru a transporta arme in Israel.

Dar chiar si dupa ce au trecut cerintele si criteriile enumerate, sunt examinate circumstantele specifice ale fiecarui solicitant, pentru a se asigura ca acestea nu reprezinta un pericol pentru siguranta publica daca primesc permis de arma.

De exemplu, orice istoric inregistrat de condamnari penale, consum de droguri si incidente violente poate duce la respingerea cererii. La fel si anumite tipuri de boli mintale, mai ales implicand halucinatii sau tendinte suicidare.

Functionarul care poate lua decizia poate tine cont de circumstantele unui dosar penal trecut, chiar daca solicitantul nu a fost condamnat niciodata. Se pot face referiri la un caz care nu a fost niciodata adus in instanta sau inchis din lipsa de probe.

Unii solicitanti sunt refuzati in baza unei infractiuni comise in timpul serviciului militar. Normele care reglementeaza licentele privind armele de foc in Israel sunt cele de drept administrativ, care sunt mai putin stricte decat regulile dreptului penal – intrucat, asa cum s-a precizat, solicitantului nu i se refuza un drept investit, ci mai degraba nu i se acorda un privilegiu.

CE POATE FACE O PERSOANA DACA I SE REFUZA O LICENTA DE ARME DE FOC?

Se poate depune contestatie in termen de 45 de zile. Recursul ar trebui sa detalieze toate motivele valabile pentru a contesta decizia de respingere. Cu toate acestea, este important sa subliniem ca in general instanta nu anuleaza decizia autoritatii administrative.

O contestatie nu va reusi decat daca o persoana poate dovedi ca decizia a fost luata pe baza unor informatii false sau ca decizia de respingere a cererii de licenta pentru arme de foc este extrem de nerezonabila, avand in vedere circumstantele.