Litecoin va fi noul Bitcoin?

0
1143

Lumea tranzactiilor financiare a intrat in fibrilatie odata cu inceputul anului, iar aceasta fara sa se produca evenimente majore pe piata bursiera. Atentie insa, nu vorbim despre piata bursiera clasica, ci despre piata monedelor virtuale, care nu sunt acceptate insa pe marile burse internationale.

Ce s-a intamplat, de fapt? Strile privind cresterea neasteptata a monedei Bitcoin, de la aproximativ 600 la 18.000 de dolari americani, au renascut apetitul pentru tranzactii financiare al celor care doresc castiguri imediate si care nu doresc sa astepte ani de zile cu banii la ciorap pentru a efectua o investitie. Prin urmare, ce trebuie sa stii despre monedele virtuale si spre ce anume trebuie sa te orientezi?

Asteptari mari pentru 2018

La acest moment, atentia intregii lumi este axata pe evolutia Bitcoin, avand in vedere cresterea spectaculoasa inregistrata de aceasta. Acest lucru este pe deplin justificat, data fiind cresterea de cateva zeci de ori inregistrata in decurs de doar un an, dar, mai ales, de la infiintarea sa, in urma cu noua ani.

Trebuie spus totodata ca Bitcoin a fost si prima moneda virtuala care a aparut pe piata, intr-un moment in care nimeni nu credea in viitorul acesteia. La acea vreme, in 2009, cotatia monedei era de doar – atentie! – 0,3 dolari americani. Socotiti castigurile pe care le-au inregistrat astazi, dupa doar 9 ani de viata, cei care au ales sa isi plaseze banii in monede Bitcoin.

Veti spune insa ca moneda nu poate fi folosita la scara larga? Ei, bine, aflati ca, de curand, Bucurestiul este primul oras din tara in care a fost instalat un bancomat special pentru Bitcoin, iar tranzactiile financiare in monede virtuale parca au luat-o razna. De asemenea, este asteptat ca in acest an Bitcoin sa fie tranzactionata la bursa, unii analisti estimand chiar ca valoarea acestei monede sa explodeze din nou.

Bitcoin sau Litecoin?

Desi ochii sunt atintiti, cum spuneam, asupra Bitcoin, mai sunt si alte criptomonede asupra carora ne putem indrepta atentia. Dupa Ethereum sau Ripple, mai avem Litecoin, o moneda care a crescut usor, poate mai putin spectaculos, dar sigur. De asemenea, analistii ii prevad o evolutie buna, fiind considerata viitorul Bitcoin.

Aceasta in conditiile in care Litecoin a fost cresta si ca surogat pentru Bitcoin, ca o varianta de rezerva, avand la baza acelasi nucleu care a contribuit la crearea primei monede virtuale, in 2009. Despre Litecoin stim ca a aparut pe piata in 2011, iar de atunci a crescut continuu. Deosebirea fata de Bitcoin este ca aceasta se tranzactioneaza mult mai usor, fiind validata mult mai rapid si cu sisteme de criptare si de siguranta a tranzactiilor mult imbunatatite.

Astfel, cea de-a patra moneda dupa capitalizarea pe piata ne ofera un algoritm de criptare ce necesita mai multa putere de calcul decat restul criptomonedelor, sistemul putand rula insa mai multe tranzactii decat in cazul altor monede. Prin urmare, pentru cei care doresc sa se apuce cu tranzactii de monede virtuale, o scurta documentare cu privire la Litecoin nu ar strica.