Motive pentru utilizarea unui termostat inteligent

0
346

Un termostat este un dispozitiv mic, care contine mai multi senzori si este folosit pentru reglarea temperaturii.

In zilele noastre exista termostate inteligente, care pot sa fie programate prin internet, astfel ca atunci cand porniti de exemplu de la servici spre casa, puteti informa termostatul pentru ca in momentul in care ajungeti acasa, temperatura din locuinta sa fie cea dorita de dvs.

Un termostat inteligent este acel termostat care se conecteaza la o retea de protocol internet (IP), iar astfel oriunde va aflati, ii puteti transmite comenzi de pornire sau de oprire termostatului, sau puteti schimba programarea.  Un asemenea termostat lucreaza cu mai multi asistenti virtuali precum Siri sau Alexa.

Termostatele inteligente care se conecteaza la asistentii virtuali si sprijina o conexiune de retea adauga un alt nivel de confort si flexibilitate dincolo de programarea termostatului de baza.

In loc sa fie prezent fizic la tastatura, puteti interfata cu termostatul folosind un browser Web pentru a suprascrie programele implicite ale termostatului dupa cum este necesar.

Aceste dispozitive contin un server Web incorporat, care poate fi configurat cu o adresa IP publica, care sa permita accesarea acestuia din locatii indepartate.

Un termostat inteligent cu siguranta va face fata tuturor cerintelor dvs, iar in urmatoarele randuri veti descoperi cateva motive pentru care se merita sa utilizati un asemenea termostat.

Motive pentru utilizarea unui termostat inteligent

In afara de beneficiile evidente ale programarii unui termostat pentru a economisi energie si bani, situatiile in care un termostat inteligent este cel mai util includ:

  • Aveti posibilitatea sa opriti sistemul de aer conditionat al cladirii daca ati uitat sa faceti acest lucru inainte de a parasi locuinta, indiferent de unde v-ati afla;
  • Veti putea informa termostatul sa amane racirea (sau incalzirea) locuintei dvs. pentru ca trebuie sa lucrati tarziu;
  • Termostatul inteligent se poate ocupa de monitorizarea temperaturii unei cladiri in cazul in care aparatul de aer conditionat nu reuseste sau un alt ocupant modifica programarea;
  • In cazul in care alegeti un asemenea termostat, puteti sa reglati programarea de la computer ca “telecomanda”, mai degraba decat sa mergeti la aparat intr-o alta camera.

Termostatele inteligente sunt destul de usor de instalat. Daca o faceti singur, asigurati-va ca dezactivati alimentarile adecvate de electricitate si respectati procedurile standard de siguranta electrica.

Ei bine, acum ca ati descoperit si cateva motive intemeiate pentru care se merita sa utilizati un termostat inteligent, noi va recomandam sa alegeti termostatul inteligent Salus IT500, care va ofera posibilitatea de a controla apa calda si incalzirea de oriunde v-ati afla, avand nevoie doar de smartphone, laptop sau PC.

Este foarte important sa stiti faptul ca acest termostat inteligent de la Salus este compatibil cu PC-ul si cu smartphone-ul, si se conecteaza la sistem utilizand conexiunea dvs. in banda larga existenta.

Utilizarea termostatului inteligent Salus IT500 nu va va crea probleme, si veti putea sa adaugati foarte simplu programe de incalzire, iar mai mult decat atat, veti putea gasi mai multe tutoriale simplu de urmarit despre cum trebuie sa utilizati aplicatia care va permite sa controlati termostatul.