Opteaza pentru stergatoare parbriz de calitate pentru masina ta

0
315

De multe ori, stergatoarele de parbriz sunt ultimele carora le acordam atentie in intretinerea unei masini. Practic, unii soferi merg mult si bine cu stergatoare parbriz defecte, care nu doar ca nu asigura o vizibilitate buna in timpul mersului, dar pot conduce si la zgarieturi la nivelul parbrizului.

Din acest punct de vedere, o verificare periodica a starii stergatoarelor de parbriz va fereste de eventuale neplaceri in trafic. Iar daca doriti sa nu ramaneti in pana in timpul unei deplasari mai lungi, nu ar fi rau sa aveti in portbagaj un set de stergatoare parbriz de rezerva.

Acestea te scutesc de misiunea ingrata de a merge cu geamul deschis si cu o mana in afara, incercand sa stergi periodic partea de parbriz din dreptul soferului, pentru a avea o vizibilitate mai buna, cat de cat.

Din cauciuc sau din silicon?

Daca este sa ne referim la stergatoare parbriz de calitate, trebuie sa spunem ca acestea pot fi confectionate din cauciuc sau din silicon. Exista producatori pe piata care ofera stergatoare parbriz din cauciuc de o calitate destul de buna, care sunt rezistente in timp si asigura, totodata, o curatare optima a parbrizului.

Chiar si asa insa, stergatoarele parbriz au o durata de viata destul de limitata, avand in vedere conditiile meteo din tara noastra. Cele mai multe defectiuni la nivelul stergatoarelor apar pe timpul iernii.

Astfel, inghetul conduce la rigidizarea cauciucului din care sunt construite. Iar daca acesta este de mai slaba calitate, in momentul inghetului devine casant. Cu alte cuvinte, se va rupe in momentul fretarii de parbriz.

O alta greseala frecventa pe care o facem pe timp de iarna este incercarea de a sterge parbrizul inghetat cu stergatoarele. Practic, in acest mod nu vom face decat sa grabim sfarsitul stergatoarelor, care nu vor avea niciun fel de eficienta. Mai mult, se pot si rupe sau dezlipi de pe suportul metalic.

Din acest motiv, un truc pentru prelungirea duratei de viata a stergatoarelor tale este dezghetarea parbrizului inainte de punerea in miscare a stergatoarelor si stergerea acestora cu o perie auto sau cu o racleta, de orice urma de zapada sau de gheata.

Practic, veti observa ca in momentul in care gheata incepe sa se topeasca, dupa cateva minute de incalzire a parbrizului, aceasta se va scurge aproape singura.

Defecte pot aparea insa si pe timp de vara. Spre exemplu, daca ne deplasam cu masina la mare, in apropierea plajei, vom observa depuneri fine de praf si de nisip pe parbriz. Din acest motiv nu este indicata folosirea stergatoarelor pe uscat.

Folositi din abundenta apa si lichid de parbriz inainte de a porni stergatoarele. In acest mod, prelungiti durata de viata a stergatoarelor dar, mai ales, feriti parbrizul de zgarieturi.