Patul din camera – de la confort la  design si ce detalii conteaza in alegerea acestuia

0
213

Cand te gandesti la amenajarea unui dormitor patul este evident element esential aici. Este locul in care te odihnesti, deci patul insumeaza toate cerintele tale, preferintele si mai ales pretentiile despre cum ar trebui sa iti petreci orele de somn.

Desigur ca avem tendinta sa credem ca mai important decat orice este cum arata un pat. Descopera un randurile ce urmeaza cum lucrurile sunt mai complexe decat poate par.

Cadrul patului

Gandind din perspectiva viitorului vei dori sa investesti intr-un pat care sa se dovedeasca a fi de calitate. Un element important din acest punct de vedere este cadrul. Poti alege pe cel din lemn sau metalic, in ambele situatii vorbim despre calitate, cu avantaje si dezavantaje.

Cel metalic este mai durabil, insa conteaza in cele din urma si executia in sine a patului, cum este gandit proiectul.

Indiferent de preferinte vei gasi optiuni la DivaHome in variante care sa se muleze pe bugetul tau.

Tipul de pat

Tipul de pat presupune sa fii atent/a la alegeri, astfel incat astfel iti vei crea confortul dorit. In gama de paturi de dormitor vei gasi optiuni de o persoana sau doua. Depinde in principal si de tipul de camera, cat spatiu ai disponibil, intrucat este oricand preferat un pat mai mare, chiar si numai pentru o persoana.

De asemenea la tipologia paturilor exista si variante cu sau fara tablie inalta. Un pat cu tablie mai inalta este mai impunator, ceea ce iti asigura si confort atunci cand vei sta in el. Cadrul suport de acest gen ar trebui sa fie solid.

Nu in cele din urma, conteaza si daca vei dori spatiu de depozitare la baza. Este un tip de pat practic pentru ca iti va permite sa depozitezi tot felul de lucruri in sertarul mascat estetic la baza patului. Totusi, exista si un inconvenient aici, referitor la faptul ca zona nu se va mai ventila si in unele cazuri acest lucru reprezinta clar o problema.

Din punct de vedere al aspectului, al designului, poti alege intre paturile decorative, cele imbracate in textil, tapitate sau cele simple. Aici depinde si de gusturi si de cum se integreaza un anume tip de pat in decorul camerei.

Stil minimalist, mai elegant poate fi mai potrivit. O data pentru ca less is more spune o regula a esteticii si mai apoi pentru ca nu te vei mai preocupa despre cum se integreaza un tip de pat in camera ta, tinand cont si de alte piese de mobilier existente aici.

La DivaHome colectia de paturi pentru dormitor inseamna peste 300 de produse din care poti sa alegi. Poti tine cont si de buget, de modul de amplasare al patului si astfel acesta poate fi incadrat pe 3 laterale ale sale, poate fi cu picioare de sustinere inalte, din lemn sau metalice.

Alege ce iti place, dar tine cont si de tipul de saltea in completare, pentru a fi pe deplin multumit/a de confortul redat de acestea.