Poveste de Craciun (capitolul VI)

0
659

…continuare

La sfarsitul ultimei povestiri, toti si-au indreptat privirea catre una din tinere. Capul ei cazuse brusc pe masa si parea ca vinul ii venise de hac. Un baiat ii dadu un ghiont zicand glumet:
– Hey, ne parasesti asa de repede? Gata, te-a ajuns oboseala?
– Daca imi turnati atatea povesti lacrimogene… m-a luat somnul, zise femeia ametita. Mai lipseste sa apara o Andreea Marin si sa va arunce niste surprize in fata.

Merry Christmas Tree Wallpaper

Pe toti i-a bufnit rasul. Usor atacat, tanarul care relatase mai devreme o provoca:
– Dar nu vrei sa intri in joc si sa ne impartasesti din experienta ta de viata?
– Neah, nu cred ca ar fi in spiritul deprimant pe care l-ati stabilit deja cu bogata voastra experienta.
– Nu cred ca ne-ar deranja pe niciunul sa auzim si o poveste mai vesela.
– Da, da… povesteste, izbucnira toti.
– Ufff, bine fie. Poate ma mai trezesc daca va vorbesc.

“Cunosc o fata… despre ea o sa va povestesc. Fata asta este o fire mai boema, o persoana visatoare si plina de optimism. Cu felul ei exuberant de a fi a fascinat pe multi, baieti si fete deopotriva. Este o persoana care te captiveaza si a carei prietenie si-o doresc fetele, si a carei inima si-o doresc multi baieti. Este genul de fata dupa care fostii iubiti inca suspina, la mult timp dupa incetarea relatiei. Pe scurt, tipul de fata care poate crea obsesii si care inevitabil provoaca multe incurcaturi sentimentale.

Cu magia ochilor ei a vrajit pe multi de-a lungul timpului. Nu s-a sfiit sa experimenteze diverse modele de relatii, unele mai reusite si mai durabile, altele ce ar putea trece drept simple aventuri. A iubit de fiecare data. Doar ca iubirea la ea nu era un sentiment durabil, care sa se intipareasca adanc in inima, asa cum ni se intampla noua, majoritatii. Azi iubea pe cineva, maine iubea pe altcineva, poimaine iubea o magnolie, raspoimaine iubea un rasarit de soare pe plaja din Vama Veche.

Singura ei iubire durabila, marea ei iubire… iubirea vietii ei… era munca… Munca ei creativa care ii aducea numeroase bucurii, singura capabila sa-i satisfaca dorinta permanenta de nou, de inovativ.

Cei din jurul ei incepusera s-o accepte si chiar s-o iubeasca tocmai pentru felul ei de a fi. Baietii care se indragosteau de ea erau fericiti daca reuseau sa ramana in relatii cordiale cu ea dupa ce iubirea ei se stingea.

Pentru ea fiecare relatie era privita ca un nou episod dintr-un lung serial, un altceva din care putea sa invete ceva nou despre latura umana din fiecare. Si ce a invatat sa respecte in timp, a fost pastrarea prietenilor aproape, singurii care raman atunci cand relatiile sunt spulberate de vant. Nu a fost niciodata una dintre acele tipe care oficializeaza excesiv o relatie, care isi taraste iubitul peste tot cu ea, ca pe un animal de companie.

Spuneam de fetele care si-ar dori s-o aiba prietena. Cele care nu reusesc asta, sunt cuprinse de invidie. Nu putine au fost cele care au vorbit-o de rau prin spate, in timp ce ei ii zambeau pe fata. Din acest punct de vedere, dintotdeauna a fost un personaj controversat, in jurul caruia se tesusera numeroase legende mai mult sau mai putin adevarate.

Long story short… daca se numara prin lista ta de prieteni, atunci intra in categoria amicilor speciali cu care, atunci, rar, cand te vezi…te simti norocos si fericit de prezenta ei si de atentia cu care te asculta…”

va urma…