Religia si treptele mersului invers

0
350

Indiferent ca facem referire la crestinism, budism, hinduism, satanism sau paganism, religia reprezinta credinta in ceva.

Omul a avut mereu nevoie sa creada in ceva pentru a se simti sprijinit atat in vise cat si in actiuni.

Noile orientari sunt totusi spre spiritualitate, inteleasa la alt nivel, din pacate pentru foarte putini, in timp ce marea masa inca este adanc inradacinata in respectarea unor legi care depind de la o religie la alta.

Daca te intrebi religia incotro, este foarte greu probabil sa primesti un raspuns.

Daca exista un crematoriu in Romania 2019 si totusi multa lume este inca sceptica in ceea ce priveste acest lucru, este clar ca pe aceasta ramura evolutia este incetinita, stopata sau nu exista.

Pentru unii religia este un mod de viata cu reguli stricte din care nimeni nu iese vreodata cu orice pret.

Pentru altii, orizontul este deja largit si spiritualitatea isi face loc deschizand noi oportunitati cu privire la exitenta vietii si la scopul ei.

In aproape fiecare acceptiune religia impune niste reguli sau legi sau porunci pe care omul trebuie sa le indeplineasca pentru a avea o viata buna dupa moarte.

Nimic nu este sigur, dar oamenii continua sa creada in ceva care nu s-a demonstrat niciodata.

Crestinismul atrage dupa sine respectarea unor porunci care asigura ulterior viata vesnica.

Intrebarile cu privire la exitenta unui Dumnezeu au existat mereu si chiar daca nu au avut niciodata un raspuns concret lumea a continuat sa creada in ceva.

La capatul celalalt, al celor care cred cu indarjire se afla ateii si agnosticii. Pentru a realiza niste adevaruri nu trebuie sa crezi sau sa nu crezi, iar daca studiezi ideologia fiecarei religii se pare ca fiecare are un set de de semne distincte care formeaza un sistem bine inchegat.

Existenta unui Iisus este acceptata doar de crestinism, care il declara fiul lui Dumnezeu. Pentru islamisti nu este decat un profet recunoscut.

Daca pana acum cartea de capatai si de referinta a fost Biblia, se pare ca ultimele descoperiri aduc la suprafata noi teorii si ideologii.

Probabil foarte multa lumea este deja familiarizata cu cele trei secrete de la Fatima, care se presupune ca sunt o serie de viziuni si profetii recunoscute si mediatizate.

Primul secret face o referire la exitenta iadului si este o viziune a detaliilor legate de ce inseamna iadul.

Al doilea secret a facut referire la cele doua razboaie mondiale.

Al treilea secret a fost dezvaluit destul de tarziu, in jurul anului 2000 si este destul de controversat. Acesta face referire la Apocalipsa si la prabusirea religiilor.

Daca judecand la rece, nu vei fi de acord in procent de 100 %  cu ideologia niciunei religii, se pare ca spiritualitatea va invinge.

Crestinismul, iudaismul si islamismul sunt cele trei mari religii monoteiste ale lumii iar urmatoarea mare religie care are un mare numar de adepti este budismul care totusi inca nu este o religie monoteista.

In fiecare set de credinte exista speranta in ceva, exista reguli care pana la o limita sunt bune, atat pentru sinele tau cat si pentru cei din jurul tau. Insa de la un moment dat religia iti inchide portile viziunii asupra lumii si te limiteaza.

Unde te afli cand esti cu tine? Si incotro te indrepti atunci cand esti singur? Niciodata nu vei fi sigur de nimic in timp ce ai credinta ca cineva te poarta pe aripi.

Probabil inca mai avem mult drum de parcurs inspre lumina, ca sa putem realiza ca tot ceea ce trebuie sa vedem este eu – l, sau sinele nostru.

Increderea trebuie sa fie in noi si sprijinul in actiunile noastre. Mana cu care dai este aceeasi cu care primesti si potrivit acestei ideologii tot ce oferi se intoarce la tine, atat fapte bune cat si fapte rele.

Un singur gand poate muta muntii, iar un singur cuvant poate sa faca atat rau cat si bine.

Universul ne vorbeste dar sunt putini cei care il asculta si ii permit sa il resimta la toate nivelele.

Doctrinele religioase limiteaza simturi si inchide usi care de multe ori raman asa, pregatind totul pentru o noua vizita in care fiecare isi va intelege scopul si menirea pentru care a venit pe Pamant.