Rolul unei canapele in decorarea livingului

0
481

Canapeaua este un obiect de mobilier devenit deja de nelipsit din apartamentele moderne. Astfel, daca pana nu demult unii se limitau doar la mobilarea camerelor cu paturi, dulapuri si fotolii, canapeaua a devenit un obiect de mobilier esential atunci cand vorbim despre decorarea unei case.

Indiferent ca este simpla sau dubla, clasica sau de tip coltar, aceasta va avea intotdeauna darul de a starni intrebari si discutii cu invitatii tai. Iar daca vorbim despre canapele de lux, atunci cu siguranta ca subiectul va deveni si mai incitant. Dar sa vedem insa care sunt criteriile dupa care sa alegi canapele de lux pentru apartamentul tau.

Canapele simple sau pe colt?

Inainte de toate, la achizitia unei canapele va trebui sa analizam cu atentie spatiul in care aceasta va fi amplasata. Daca avem de-a face cu un spatiu deschis, de tip living, atunci o canapea modulara se poate potrivi de minune.

Aceasta are darul de a fi extrem de versatila, putand aranja corpurile canapelei in toate moduruile posibile. Astfel, putem pune un corp intr-o parte si unul in alta, pe post de fotolii, in vreme ce corpul principal va trona in mijloc, pentru doua sau chiar trei persoane.

Totodata, extrem de la moda sunt astazi bancutele pentru picioare, in cazul in care dorim sa stam pe canapea cat mai comozi.

Iar in acest caz, unul dintre corpurile canapelei tale de lux poate suplini cu succes rolul de bancuta, pe care tu si invitatii tai sa va intindeti atunci cand urmariti un film sau o emisiune de dvertisment.

Piele naturala sau ecologica?

In ceea ce priveste materialul, si aici avem o multime de optiuni la indemana. Desigur, cel mai accesibil este sa achizitionam canapele din material textil, care pot fi livrate in diferite culori si nuante. O astfel de achizitie este mai ieftina, iar husele pot fi mai usor spalate sau schimbate, in caz de nevoie.

In schimb, avem la dispozitie si canapele de lux pe primobila.ro confectionate din piele naturala, pentru care va trebui sa facem o investitie mai consistenta.

Din experienta cumparatorilor insa, o canapea din piele naturala isi merita cu prisosinta banii, cata vreme aceasta este foarte rezistenta, se curata usor si are o durata de viata mult mai mare.

Atentie mare insa la zgarieturi, ce pot fi usor cauzate de obiectele metalice sau de accesorii precum butonii, capsele ori fermoarele vestimentatiei ori posetelor. Iar pentru cei care sunt iubitori de animale de casa precum caini sau pisici, achizitia unei canapele de lux din piele naturala reprezinta o alegere grea pe care trebuie sa o ia in calcul.