Sfaturi privind utilizarea ciocanului demolator

0
437

Un ciocan demolator este un instrument puternic menit sa rupa peretii mari din beton. Exista o varietate de dimensiuni si stiluri pe care le puteti achizitiona sau inchiria.

Acum exista firme care va ofera posibilitatea de a opta pentru un ciocan demolator de inchiriat, ceea ce inseamna ca veti putea preda unealta dupa ce veti termina lucrarea.

In cazul in care nu folositi des un asemenea ciocan, cu siguranta este mai rentabil sa il inchiriati decat sa il cumparati.

Un ciocan de demolare nu este destinat doar utilizarii pe pereti ci poate fi folosit pe orice material gros, voluminos si solid.

Utilizarea necorespunzatoare a unui ciocan de demolare poate provoca vatamari grave atat proprietatii, cat si dumneavoastra. Urmati pasii de mai jos pentru a utiliza corect un ciocan de demolare.

Pasul 1 – Siguranta

Utilizarea unui ciocan de demolare este un efort potential periculos. Majoritatea acestor instrumente sunt foarte grele, ceea ce le face greu de manevrat.

Nu folositi niciodata un ciocan demolator in apropierea altor persoane si daca altcineva se afla in zona de lucru, atunci ar trebui sa fie protejat cu o pereche de ochelari de protectie si cu o masca de praf, pe care ar trebui sa o purtati si dvs in timpul lucrului.

In plus, trebuie sa purtati cizme si manusi de lucru atunci cand utilizati acest echipament. Puterea ciocanului de demolare poate provoca cu usurinta pierderea manerului.

Manusile vor ajuta la mentinerea aderentei, in timp ce cizmele va vor proteja picioarele. Ochelarii de protectie si mastile de praf va ajuta sa va protejati impotriva resturilor.

Pasul 2 – Presiunea ferma

Pe masura ce actionati ciocanul de demolare, trebuie sa va mentineti strans pe el, in acelasi timp, cand il presati ferm in zona pe care o demolati. Daca utilizati presiune usoara, ciocanul de demolare poate aluneca usor si va poate provoca o accidentare grava.

Pasul 3 – orientarea varfului

Plasarea varfului ciocanului de demolare este direct legata de cat de eficient va fi acesta. Nu trebuie sa utilizati niciodata ciocanul de demolare atunci cand acesta este indreptat spre dumneavoastra.

De asemenea, niciodata nu doriti ca varful sa fie indreptat direct spre suprafata pe care incercati sa o eliminati. Acest lucru va face ca ciocanul sa loveasca continuu acelasi loc, ceea ce va crea doar o gaura in acel punct.

Trucul este de a folosi ciocanul de demolare astfel incat bitul sa fie la un unghi si sa fie indreptat in jos. Acest lucru permite varfului sa curete in material si nu prin material.

Pasul 4 – De unde sa incepi

Locul din care incepeti lucrarea este important pentru eficacitatea ciocanului de demolare. Cand lucrati pe podea, ar trebui sa incepeti dintr-o margine. Incepand din centru sau dintr-un colt, problemele vor aparea mai tarziu, deoarece se acumuleaza resturi.

Daca puteti lucra de la interior la exterior, este mai bine ca resturile sa fie mai aproape de locul in care trebuie sa fie si pot fi indepartate cu usurinta.

Cand lucrati pe un perete, ar trebui sa incepeti cat mai aproape de centrul acestuia si sa va dati in jos. Greutatea incarcaturii de la partea superioara va face ca betonul sa cada pe cont propriu.