Stiati ca fotografiile erotice au aparut acum cateva secole?

0
499

In momentul in care vine vorba despre fotografia erotica, foarte multe persoane din Romania, de regula ce invarsta reactioneaza diferit. Majoritatea insa considera ca acest gen de fotografii nu ar trebui realizate.

In continuare insa vom vedea ca aceste fotografii au aparut cu mult timp inainte ca noi sa ne nastem, asa ca daca in acele timpuri se realizau astfel de sedinte foto, nu este nimic rau in faptul ca si in prezent se practica realizarea acestor fotografii, la alte standarde, evident.

Fotografia erotica consta in imagini produse cu o camera fotografica care inspira sentimente sexuale. Subiectii de fotografie erotic sunt femei, barbati, copii si grupuri de oameni.

Toate aceste modele sunt adesea nud sau seminude, iar fotografiile li se adreseaza atat heterosexualilor (la inceput mai ales barbatilor), cat si homosexualilor.

Istoria fotografiei erotice a inceput paralel cu istoria fotografiei in sine. Fotografierea erotica a fost o industrie infloritoare, o tinta pentru cenzura, dar si o baza a practicii de publicitate si fundamentul pentru industria porno contemporana.

Chiar daca unele persoane sunt tentate sa creada ca fotografia erotica a aparut recent, lucrurile nu stau chiar asa, iar in continuare vom vedea foarte pe scurt despre ce este vorba.

Multi dintre fotografii care au trait in anii 1800 au realizat astfel de fotografii, astfel ca nume cunoscute la acea vreme precum Auguste Belloc (1800-1867), Bruno Braquehais (1823-1875), Felix Moulin (1802-1875) si anonimul Monsieur X au realizat in acele vremuri mai multe sedinte foto erotice.

In acelasi timp, fotografii germani Wilhelm von Gloeden (1856-1931) si nepotul sau Wilhelm von Pl├╝schow (1852-1930) si italianul Gaudenzio Marconi (1841-1885) s-au specializat in fotografie homoerotica in Italia.

Majoritatea fotografiilor din 1841 pana in 1860, care inca exista, provin din colectiile conservatoare de cunoscatori de erotism care au colectat fotografii si carti postale in mii. Modelele care au reprezentat portretele academice nud erau adesea modele de artisti profesionisti si prostituate.

Pana la sfarsitul anilor 1850, fotografia nud a inceput sa se desprinda de modelul academic, in general, pentru a deveni mai erotic. Pozitiile academice au inceput sa dispara in favoarea unor pozitii mai realiste, mai naturale si mai erotice.

Fundalul si podeaua goala a studiourilor academice au fost inlocuite cu mobilier, draperii, sculptura si draping strategice, precum si cu articole de imbracaminte fetishista cum ar fi pantofi, ciorapi si lenjerie.

Ei bine, inca de acum cateva secole si pana astazi, fotografia erotica nu a disparut, ci dimpotriva ea a ramas si a evoluat foarte mult. In prezent, exista si in Romania mai multi fotografi care sunt specializati in realizarea acestui tip de fotografii.

De exemplu, Andreescu Gabriel fotografie erotica este unul dintre fotografii profesionisti care realizeaza acest tip de sedinte foto necesare in zilele noastre, atat pentru femeile care isi doresc sa aiba astfel de fotografii drept amintire, cat si pentru modelele care practica videochatul.

Asadar, fie ca unii privesc cu ochi buni aceste fotografii sau nu, ele au aparut cu mult inainte ca noi sa ne nastem, insa odata cu trecerea timpului, fotografiile erotice au evoluat foarte mult.