Stiati ca se poate incheia o polita rca si online?

0
452

Site-urile web care comercializeaza polite auto obligatorii (polite RCA) sunt de doua feluri, astfel ca exista acele site-uri web care apartin companiilor de asigurari si exista de-asemenea acele site-uri web care ne ofera posibilitatea de a descoperi RCA-uri de la mai multi asiguratori.

Avantajul oferit de site-urile care nu vand doar asigurarile unei singure companii de asigurari, este acela ca posibilitatea de a afla tarife rca online, iar fiecare poate incheia polita rca pe care o considera cea mai atractiva.

Indiferent de tipul site-ului de unde se poate incheia o polita de asigurare RCA online, un alt mare avantaj este acela ca se obtine o economie importanta de timp, in conditiile in care ca nu mai trebuie sa ne deplasam sau sa stam la cozi pentru a incheia o polita.

Un alt avantaj al incheierii unei polite rca online, este acela ca site-urile web de unde putem achizitiona o astfel de polita de asigurare, ne ajuta sa scapam de grija expirarii politei.

Printr-un simplu mail, ni se reaminteste, cu sapte zile inainte, ca trebuie ne reinoim polita RCA online. Exista de-asemenea situatii in care daca nu raspundem mailului, putem fi sunati pentru a ne plati noua polita de asigurare, astfel incat sa nu ramanem descoperiti.

Procedura de comandare a unei polite de asigurare rca online este simpla: se introduc in campurile date informatiile pe care in mod normal i le comunicam brokerului de asigurari. Apoi, ne vor fi trimise ofertele de preturi, iar fiecare dintre noi vom putea alege acea polita de asigurare care consideram ca se potriveste bugetului si pretentiilor noastre.

Dupa aceea, urmeaza sa completam si locatia in care dorim sa ne fie livrata polita de asigurare, si trebuie de-asemenea sa selectam metoda de plata. Putem sa platim polita de asigurare cu cardul, prin transfer bancar sau ii putem plati curierului.

Stiti care este cea mai interesanta veste? Aceea ca optand pentru o polita de asigurare rca, putem sa beneficiem de transport gratuit pentru polita de asigurare, insa acest lucru depinde foarte mult de politica site-ului de unde am achizitionat polita.

Un alt detaliu foarte important in ceea ce priveste politele de asigurare rca online este acela ca datele oferite sunt confidentiale si nu vor fi folosite decat in scopul incheierii politei asiguratului.

Asadar, dupa cum se poate vedea, este de preferat sa incheiem polite de asigurare rca online, in conditiile in care nu mai trebuie sa mergem la sediul firmei de asigurari sau la biroul brokerului.

Trebuie doar sa avem conexiune la internet, si sa avem documentele la dispozitie pentru a incheia polita de asigurare.

Indiferent ca avem de gand sa incheiem polita de asigurare rca online sau offline, un lucru este clar, si anume ca pretul conteaza foarte mult, si ca fiecare vom pune mare pret pe acest aspect. Ei bine, pretul pe care il vom plati pentru polita de asigurare va fi diferit de la o companie de asigurari la alta.

Fireste, nu este indicat sa incheiem cea mai scumpa polita de asigurare, in conditiile in care in cazul unui accident de circulatie, in cazul in care noi vom fi vinovati de producerea acestuia, nu vom fi despagubiti de catre firma la care am incheiat asigurarea. In acest caz, noi fiind vinovati, firma la care am incheiat asigurarea va despagubi soferul sau soferii nevinovati.

In schimb, putem incheia cea mai ieftina polita de asigurare, iar in cazul unui accident de circulatie, daca vom fi nevinovati, vom fi despagubiti de catre firma de asigurari la care are polita valabila soferul care a provocat accidentul.

Deci, indiferent ca alegem cea mai scumpa polita rca sau ca optam pentru cea mai ieftina solutie, oricum nu vom fi despagubiti de catre firma la care ne-am asigurat.

In incheiere, mai trebuie sa mentionam faptul ca in cazul in care alegem sa incheiem o polita de asigurare rca online, este indicat sa facem acest lucru cu cateva zile inainte ca polita veche sa expire, pentru a nu avea neplacuta surpriza ca polita noua de asigurare sa nu ajunga la timp.

Nu se stie niciodata ce poate aparea neprevazut, asa ca mai bine comandam chiar cu o saptamana inainte noua polita de asigurare rca.