Sticlaria profesionala de laborator – articole esentiale pentru orice laborator de cercetare

0
266

Este deja cunoscut faptul ca laboratoarele de cercetare trebuie sa indeplineasca anumite norme pentru ca rezultatele analizelor sa fie precise, iar laboratorul sa fie acreditat. Dotarea unei institutii de cercetare presupune o investitie. Aceasta trebuie sa fie de lunga durata, echipamentele si aparatura trebuie sa fie profesionale si in pas cu noile tehnologii.

Pe langa alte echipamente, amenajarea institutiilor de cercetare necesita si achizitionarea unei diversitati de sticlarie de laborator.

Aceste articole trebuie sa fie certificate pentru aceasta utilizare, iar un punct de interes, cu un stoc vast, alcatuit doar din sticlarie de laborator performanta, este Amex-Lab. Dintre principalele recipiente ce deservesc o multitudine de sarcini se numara:

Eprubetele si paharele de laborator

Paharele Berzelius utilizate in special pentru prepararea substantelor trebuie sa fie rezistente si performante.

O sticlarie de laborator este recunoscuta ca fiind calitativa daca este certificata special pentru utilizarea in laboratoarele de specialitate ce au drept punct de interes cercetarea. De asemenea, paharele Berzelius sunt folosite si pentru a transfera substantele si reactivii lichizi.

La Amex-Lab, acestea sunt furnizate de branduri renumite pe aceasta nisa precum: ISOLAB, Marienfeld, Huaou si altele.

Deoarece eprubetele se utilizeaza pentru experimente cu cantitati mici de solutie, de obicei acestea se pastreaza in stative special amenajate. Este indicat ca sticla sa fie rezistenta la diverse reactii chimice. Pentru stative, sunt recomandate cele din inox, deoarece acest material nu interfereaza cu substantele chimice si este usor de curatat si intretinut.

Importanta baloanelor de sticla

Baloanele de sticla sunt componente principale ce fac parte din categoria sticlariei de laborator. Modelele sunt diverse si anume – cu fund rotund, cu gatul lung, cu fund plat, in forma de mar sau para.

Fiecare forma este utilizata pentru a indeplini scopuri precise, deci este absolut necesar ca acestea sa fie durabile si calitative. In catalogul Amex-Lab se regaseste un stoc vast, prezentat in mod accesibil intocmai pentru a indeplini o gama larga de cerinte.

In functie de aplicatie se regasesc si modele gradate pentru a determina nivelul de concentratie a substantelor, dar si pentru a stabili cantitatea de substante adaugata pentru diluare.

Palniile si alte accesorii profesionale de laborator

Palniile ajuta la deversarea solutiilor dintr-un recipient in altul si de asemenea sunt un suport pentru hartia de filtru. In categoria sticlarie de laborator, la Amex-Lab se regasesc si alte recipiente de tipul celor de calcinare, impreuna cu pistilul aferent pentru maruntirea probelor solide.

Pe langa articole de sticlarie, activitatea din orice laborator de cercetare este influentata de o buna organizare a recipientelor, echipamentelor si aparaturii.

Prin urmare este absolut necesar ca palniile, eprubetele si alte recipiente cu fund rotund sa fie amplasate in stative speciale. Este demn de mentionat ca unele activitati impun culori diferite de stative, pentru o mai buna evidenta a substantelor trimise spre testat.

Mai multe informatii tehnice, dar si alte produse profesionale pentru laborator se regasesc in catalogul Amex-Lab. Echipa de profesionisti in domeniu invita publicul larg sa descopere ce inseamna o investitie optima pentru orice laborator de cercetare.